Krul- of stijltang kopen? Hier moet je op letten

Een krul- en stijltang is een onmisbaar apparaat in menig badkamer. Met een krul- of stijltang zit je haar altijd precies zoals het moet zitten, wat je stijl van de dag ook is. Maar er zijn veel verschillende krul- en stijltangen op de markt. In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten als je er eentje gaat kopen.

Krul- en stijltang kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Soorten

Er zijn grofweg twee verschillende soorten krul- en stijltangen te koop. De eerste lijkt wel een beetje op een handborstel, alleen dan elektrisch. Dat komt omdat er een verwarmingselement in zit dat ervoor zorgt dat je haar beter doet wat je wil. De tweede versie lijkt een beetje op een tang. Ook dit apparaat wordt verwarmd, waarna je je haar lok voor lok op z’n plek kunt krijgen. Welke van de twee voor jou het beste is, is vooral een persoonlijke kwestie.

Functies

Qua functies lopen de verschillende tangen nogal uiteen. De meeste krul- en stijltangen kunnen zowel krullen als ontkrullen, vandaar dat ze ook zo genoemd worden. Sommige tangen zijn extra goed in het maken van golvend haar, ander geven je kapsel juist wat meer volume. Er zijn krul- en stijltangen met een display waarop je de instellingen kunt veranderen, en tegenwoordig bestaan er zelfs draadloze tangen, die je dus niet altijd in een stopcontact hoeft te steken.

Merken

De bedrijven die krul- en stijltangen maken lopen nogal uiteen. Sommige merken richten zich specifiek op haarstyling en persoonlijke verzorging, zoals BaByliss, Carmen en Remington. Er zijn echter ook wat algemener bekende merken die krul- en stijltangen produceren: denk aan Dyson, Philips en Braun. De verschillen tussen de modellen van andere merken zijn tegenwoordig niet zo groot meer, dus je kunt prima kiezen voor een apparaat van het merk van je voorkeur.

Prijs

Krul- en stijltangen zijn gelukkig helemaal niet zo duur. De meeste tangen kosten tegenwoordig zo tussen de dertig en zeventig euro. Er zijn ook simpelere, goedkopere modellen op de markt. De meeste keuze heb je in het segment rond de 50 euro, waar je uit honderden tangen kunt kiezen. Het is vooral een kwestie van functies die je belangrijk vindt naast elkaar zetten, een merk uitkiezen dat je fijn vindt, en natuurlijk de prijzen vergelijken op Kieskeurig.nl.