Hoe kan ik mijn koptelefoon aansluiten op mijn tv?

Een film of een serie kijken is heerlijk, helemaal als je goed geluid hebt. Maar juist dat schort er bij televisies nog wel eens aan. Een soundbar is dan een goede optie, maar een koptelefoon werkt ook prima, helemaal als je je familie of de buren niet wil storen. Zo sluit je een koptelefoon aan op je tv.

Lekker luisteren? Bekijk het aanbod

Bekijk

Goed geluid zonder de familie of de buren te storen

Als je eenmaal aan geluid van hoge kwaliteit gewend bent, is het lastig terug te schakelen naar je tv-speakers op standje ‘Ja zuster, nee zuster’. Met jonge kinderen kun je sowieso niet zomaar de boel vol open draaien, maar ook voor je buren is het niet fijn als ze avond na avond kunnen meeluisteren met je favoriete films. En tijdens het gamen is met het al die stemmen helemaal fijn als je een koptelefoon op hebt. En dat kan prima!

Verbinden met Bluetooth

Bluetooth een populaire manier om je koptelefoon met je tv te verbinden. De meeste koptelefoons en veel oortjes ondersteunen tegenwoordig bluetooth, en ook voor veel televisies is dat geen enkel probleem. Mocht je televisie geen bluetooth-audio ondersteunen, kun je altijd voor een bluetooth-dongle gaan. Die plug je simpel in de usb-poort van je televisie en het audiosignaal wordt zo naar je koptelefoon gestuurd.

Analoog via de minijack

Heb je een wat oudere televisie of een koptelefoon zonder bluetooth? Dan is een audiokabel de oplossing. Bijna elke koptelefoon heeft wel een audiojack, al dan niet met een vaste of los te gebruiken kabel. Een beetje moderne televisies hebben ook zo’n 3,5mm-poort. Let er wel op dat je kabel lang genoeg is: je zit doorgaans een stuk verder van je televisie af dan van je smartphone of laptop.

Een draadloze koptelefoon met vast zendstation

Als je echt door het hele huis wil genieten van muziek of audio via bluetooth, is een koptelefoon met zendstation de perfecte optie. In dat geval komt de koptelefoon met een basisstation dat een sterk audiosignaal uitzend, dat je koptelefoon overal kan ontvangen. Het zendstation zelf sluit je dan weer aan op je televisie. Met zo’n setup kun je zonder problemen naar een andere kabel of zelfs naar buiten lopen – al moet je je dan wel afvragen of je niet beter een andere film aan kunt zetten.