Nooit meer kreukels en luchtjes met een kledingstomer

Niet alle kleding kan zomaar in de wasmachine. Vooral delicate kleding moet nog wel eens uit de wasmachine gehouden worden, en ook maatpakken en jasjes kunnen mogen er niet in. Om toch nare luchtjes kwijt te raken, is een kledingstomer een uitkomst. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten als je er eentje gaat kopen.

Kledingstomer kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Wat is een kledingstomer?

Een kledingstomer is een apparaat waarmee je kleding kunt wassen zonder ze onder te dompelen in water, zoals bij een wasmachine of handwas gebeurt. Dat gaat dan vooral om delicate stoffen en nette jasjes, maar je kunt ook denken aan bijvoorbeeld kussens. Om die materialen toch schoon te krijgen, kun je een kledingstomer overwegen. Daarmee was je de kleding met stoom in plaats van water, zodat de stof netjes blijft en de binnenkant niet samenklontert.

Hand of staand?

Er zijn grofweg twee soorten kledingstomers. De eerste is de handstomer. Die ziet er op het eerste gezicht een beetje uit als een föhn, en werkt ook een beetje hetzelfde. Uit de opening komt hete stoom, die bacteriën op je kleding doodt en er daarmee voor zorgt dat er geen nare luchtjes in blijven hangen. Heb je genoeg ruimte of wil je het wat professioneler aanpakken? Dan kun je kiezen voor een staande stomer. Daarin hang je je kleding op, en het stomen gaat vanzelf.

Merken

Een van de bekendste makers van kledingstomers ken je misschien vooral van apparaten uit je keuken: Tefal heeft veel verschillende modellen in het assortiment. Ook het goede oude Philips brengt verschillende kledingstomers op de markt, zowel handstomers als staande stomers. Verder zijn er nog wat meer gespecialiseerde fabrikanten op de markt te vinden: SteamOne en Steamrs By Dreamers zijn daarvan de beste voorbeelden.

Kledingstomer kopen

Ga je een kledingstomer kopen? Dan moet je natuurlijk eerst beslissen of je een handstomer of een staand model zoekt - handstomers zijn wel wat populairder, en er is wat meer keuze. De prijs is natuurlijk ook niet onbelangrijk. Handstomers kosten doorgaans tussen de dertig en honderd euro, terwijl staande stomers rond de honderd euro beginnen, maar ook meerdere honderden euro’s kunnen kosten. Klaar om te kiezen? Alle kledingstomers vergelijk je natuurlijk op Kieskeurig.nl.