Kledingstomer kopen? Hier moet je op letten

Er zijn momenten waarop je netjes door de dag wil komen, en dan kun je kreukels in je kleding niet gebruiken. Een kledingstomer kan dan uitkomst bieden. Met een kledingstomer leg je je overhemd of jurk weer netjes in de plooi. Hier moet je op letten als je een kledingstomer gaat kopen.

Kledingstomer kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Staand of met de hand?

De meeste kledingstomers zijn handige apparaten die je gewoon in je hand kunt nemen. Ze hebben wel wat weg van een föhn, en ze werken ook een beetje hetzelfde. Geef ze een half minuutje om op te warmen, en je kunt met speels gemak alle kreukels uit je kleding halen. Als je het echt serieus aan wil pakken, kan je ook voor een staande kledingstomer kiezen: je hangt je kleding erin, zet het apparaat aan, en je kleding wordt binnen een mum van tijd klaargestoomd.

Waterreservoir en opwarmtijd

Het waterreservoir in handkledingstomers is meestal ongeveer een halve liter. Dat is prima om een paar kledingstukken te stomen, dus veel meer heb je ook niet nodig, al zijn er ook kledingstomers met een reservoir van meer dan een liter. Ook de opwarmtijd is belangrijk. Meestal warmt een handkledingstomer in minder dan een halve minuut op, dus ook als je weinig tijd hebt, is het een goed alternatief voor als je niet helemaal de strijkplank erbij wil pakken.

Merken

Een van de bekendste merken die kledingstomers maken is Tristar. De apparaten van Tristar zijn handzaam en relatief goedkoop, en zijn dus een goede optie. Ook merken die we vooral kennen van keukenapparatuur hebben kledingstomers op de markt, zoal Tefal en Princess. Bekende bedrijven als Philips en Miele hebben eveneens kledingstomers in het repertoire. De apparaten werken doorgaans min of meer hetzelfde, dus merkvoorkeur is niet heel erg van belang.

Kledingstomer kopen

Ga je een kledingstomer kopen? Dan is het dus eerst zaak om te bedenken of je een handstomer of een staande kledingstomer zoekt. Let ook op de extra functies: sommige kledingstomers bieden variabele stoom aan voor specifieke kledingstukken, andere kunnen zowel horizontaal als verticaal stomen. Staande kledingstomers hebben meestal een ingebouwde kledinghanger. Op Kieskeurig.nl vergelijk je snel en makkelijk alle kledingstomers met elkaar.