Keukenmachine kopen: hier moet je op letten

Een keukenmachine is een superhandig apparaat dat eigenlijk in geen enkele keuken mag ontbreken. Je kunt er heerlijke smoothies mee maken, fruit persen en beslag mee kloppen. Er zijn verschillende soorten keukenmachines, dus in dit artikel leggen we je precies uit waar je op moet letten als je een keukenmachine gaat kopen.

Keukenmachine kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Inhoud

De inhoud van de keukenmachine geeft aan hoe groot de kom is waarin je je voedsel bereidt. Dat is belangrijk, want een grotere kom scheelt je tijd, maar neemt natuurlijk wel meer ruimte in. Kleine keukenmachines hebben een kom die soms zelfs minder dan een halve liter is, maar meestal tussen de een en twee liter. Er zijn ook grotere keukenmachines met een inhoud tot wel 4 liter. Die laatste zijn vooral handig voor amateurkoks of gezinnen met kinderen.

Functies

Niet iedere keukenmachine is geschikt voor elke taak. Er zijn een aantal functies die we in de meeste keukenmachines wel terugzien: kloppen en mixen, kneden, en pulseren. Sommige keukenmachines zijn ook geschikt voor hakken en snijden, al heb je daar vaak wel een extra opzetstuk voor nodig, of kun je gebruiken als blender. Er zijn ook keukenmachines die een ingebouwde citruspers hebben, of zelfs apparaten die je kunt gebruiken als vleesmolen.

Meegeleverd

Vaak worden een aantal opzetstukken meegeleverd met de keukenmachine. Veelgebruikte opzetstukken zijn een garde, kloppers en deeghaken, waarmee je je eigen deeg kunt mixen. Er zijn ook keukenmachines bijvoorbeeld een citruspers krijgen meegeleverd. Duurdere keukenmachines worden soms geleverd met een fijnsnijder, hakschijf of sapcentrifuge. Check dus goed welke opzetstukken worden meegeleverd, zodat je al het voedsel kan bereiden dat je wil.

Prijs

Keukenmachines zijn geen goedkope apparaten. Er zijn simpele modellen die wat meer weghebben van een blender of mixer, die je al voor minder dan honderd euro kunt kopen, maar als je een echt goede keukenmachine wil, ben je doorgaans wel zo’n tweehonderd euro of meer kwijt. Bekende fabrikanten van keukenmachines zijn Bosch, Kenwood en KitchenAid. Ga je een keukenmachine kopen? Dan ben je op Kieskeurig.nl aan het juiste adres.