Waarom zou je je espressomachine laten inbouwen?

Net als ovens, koelkasten en vaatwassers kun je ook je espressomachine in je keuken laten inbouwen. Misschien niet je eerste keuze, maar het heeft behoorlijk wat voordelen. Waarom zou je je espressomachine laten inbouwen? In dit artikel leggen we dat uit, en geven we je tips over waar je op moet letten bij het kopen van een inbouw-espressomachine.

Espressomachine inbouwen? Dat kan!

Bekijk

Strakke afwerking

De belangrijkste reden voor het inbouwen van keukenapparatuur is de strakke afwerking. Welk apparaat je ook inbouwt, het past altijd bij het interieur van je keuken. Ook een inbouw-espressomachine geeft je keuken een mooiere afwerking. Daarbij houd je ruimte over op je aanrecht, en heb je minder hoekjes en gaatjes om schoon te maken. Wil je een mooie keuken die eruitziet alsof alles bij elkaar hoort? Inbouwen dan, die espressomachine!

Uitgebreide functies

Vorm over functie is een uitspraak die je vaak hoort. Vaak wordt er beknibbeld op handige functies, alleen maar omdat er veel tijd en moeite is gestoken in het uiterlijk van een apparaat. Bij inbouw-apparatuur heb je daar geen last van. De inbouw-espressomachine is in je keuken ingebouwd, dus behalve de voorkant valt er helemaal niets vorm te geven. Daarom kan de fabrikant zich richten op het allerbelangrijkste: het toevoegen van zoveel mogelijk handige functies.

Altijd warme kopjes

Iets waar je misschien niet zo snel bij stilstaat, maar wat wel degelijk een handige functie is van veel inbouw-espressomachines: de warmhoudlade onder het apparaat. Lege kopjes worden voorverwarmd, en dat scheelt nogal. Je koffie blijft op die manier veel langer warm, helemaal als je een shot espresso neemt. Heb je niet zoveel warme kopjes nodig? Dan kan je ook prima je borden in zo’n warmhoudlade stoppen, handig voor het avondeten.

Waar moet je op letten?

Wil je een inbouw-espressomachine kopen? Let dan in elk geval op de service na aankoop en de onderhoudsmogelijkheden. Je kunt namelijk niet zomaar even een nieuwe kopen als hij kapot is. Let daarom ook goed op de kwaliteit van het apparaat: het is wel de bedoeling dat ‘ie een tijdje meegaat. Daarnaast zijn fysieke functies als het volume van de lekbak en de soorten koffie die je kunt maken belangrijke zaken om op te letten – net als bij een gewone espressomachine, eigenlijk.