Handmixer kopen? Hier moet je op letten

Een handmixer is een onmisbare tool voor iedereen die wel eens taart, brood, brownies of koekjes bakt. Met een handmixer maak je in een handomdraai een heerlijk beslag voor je gebakjes, of draai je een prachtig deeg in elkaar voor een zelfgebakken brood. In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten als je een handmixer gaat kopen.

Handmixer kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Kloppers en haken

De traditionele mixer wordt geleverd met twee zogenaamde kloppers of klutsers. Dat zijn een soort gardes die je op de mixer zet. Met die garder kun je eieren en beslag kloppen, zodat het heerlijk glad en luchtig wordt. Ga je brood bakken? Zorg dan dat je een mixer met bijgeleverde deeghaken koopt. Deeghaken zorgen ervoor dat het deeg niet in de klutsers blijft hangen, maar door de spiraalvorm netjes in de kom blijft. Sommige mixers worden ook met staafmixer geleverd.

Mengbak

Een mengbak is geen overbodige luxe al je een handmixer gaat kopen. Vooral als je veel met meel of zeer fijne suiker werkt, kan de boel wel eens gaan stuiven. Je wil natuurlijk niet dat je hele keuken meteen onder zit. Dan is een speciaal gevormde mengbak handig. Soms zit er zelfs een deksel bij, zodat je zeker weet dat er niets over de rand gaat. Ook een mengbeker voor smoothies is steeds populairder, helemaal als de handmixer ook nog eens met een staafmixer komt.

Vermogen

Het vermogen van een handmixer bepaalt met hoeveel kracht de klutsers of haken uiteindelijk kunnen draaien. Duurdere mixers hebben vaak een wat groter vermogen dan goedkopere mixers. Vanaf ongeveer 200 watt hoef je je om de meeste dingen geen zorgen te maken, maar als je met zwaar deeg aan de gang gaat, is wat meer vermogen wel fijn. Er zijn handmixers met een vermogen van meer dan 1000 watt, al zijn die zeldzaam, en in je eigen keuken heb je ze niet zo erg nodig.

Handmixer kopen

Ga je een handmixer kopen? Behalve bovenstaande zaken is het goed om nog op een aantal andere dingen te letten. Het aantal standen bijvoorbeeld: hoe meer standen, des te preciezer kun je de mixer afstellen. Ook is het goed om te kijken welke onderdelen er in de vaatwasser kunnen, en wat er allemaal wordt bijgeleverd. De prijs is natuurlijk ook belangrijk: er zijn al handmixers te koop vanaf een paar tientjes, maar de wat meer professionele modellen kosten soms wel meer dan 100 euro.