Hoe verleng ik de accuduur van mijn telefoon

Voor veel mensen heel herkenbaar en minstens zo irritant: aan het einde van de dag is de accu van je telefoon compleet leeg. Gelukkig kennen wij een paar handige tips die ervoor zorgen dat je aan het einde van de dag toch nog wat batterij over houdt!

Een powerbank kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Einde dag, batterij leeg, wat te doen

Het is elke dag hetzelfde verhaal: ’s avonds is de batterij van je telefoon helemaal leeg en kun je op zoek naar de lader… Komt dat je bekend voor? In dat geval is het zaak om de hoeveelheid energie die het apparaat verbruikt zoveel mogelijk te beperken. Hieronder geven we drie tips die je daarbij helpen.

Bluetooth en wifi beperken

Gebruik jij Bluetooth op je telefoon? Bijvoorbeeld om handsfree te bellen in de auto of om muziek te luisteren via een draadloze speaker? Zet de verbinding na gebruik dan uit. Je telefoon probeert namelijk de hele tijd verbinding te zoeken met het Bluetooth-apparaat en dat kost veel energie. Hetzelfde geldt voor wifi: ben je een poos onderweg en is er geen netwerk om mee te verbinden? Zet de verbinding dan gewoon uit.

Helderheid scherm aanpassen

Je telefoon heeft waarschijnlijk een groot, kleurrijk en helder scherm. Ideaal om filmpjes mee te kijken. Het nadeel van zo’n mooi scherm is echter dat het veel energie verbruikt. Besparen doe je door je beeldscherm minder fel te zetten en de tijd dat het beeldscherm aan blijft staan na gebruik te verkorten. Ook kun je de helderheid automatisch laten aanpassen aan de lichtsituatie.

Energievretende apps beperken

Heb je apps op je telefoon staan die je niet meer gebruikt? Wis ze dan. Vooral grote apps slurpen energie. Bij sommige apps bespaar je op deze manier tot wel 20 procent accuduur. Het is qua energieverbruik vaak gunstiger om de mobiele website van het bedrijf te bezoeken. Download je een nieuwe app? Sta de app dan niet toe om pushmeldingen te sturen en toegang te krijgen tot je locatie. Ook dat kost namelijk energie.