Grasmaaier kopen: hier moet je op letten

De lente is nu echt in aantocht, dus wordt het tijd om de grasmaaier weer uit de schuur te halen. De komende maanden is het belangrijk om het gras elke week even een knipbeurt te geven. Zo houd je je gazon netjes en gezond. Wil je een nieuwe grasmaaier kopen? Dit zijn de belangrijkste dingen waar je op moet letten.

Grasmaaier kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Wanneer moet je gras maaien?

Maart is de maand waarin je begint met gras maaien. In het begin kan dat nog rustig aan, een keer in de twee weken. In april moet je elke week aan de bak, en van mei tot eind juli zelfs twee keer per week. Dat is belangrijk, want gras groeit in de lente en zomer behoorlijk snel. Om je gras netjes, maar ook gezond te houden, is het belangrijk dat je vaak de topjes eraf haalt. Zo kun je de hele zomer lang genieten van een prachtig gazon.

Soort grasmaaier

Er zijn verschillende soorten grasmaaiers. De bekendste is de elektrische grasmaaier. Die heeft een stroomkabel die je in het stopcontact steekt, en waarmee je net zo lang kunt maaien tot je klaar bent. Tegenwoordig hebben veel grasmaaiers een ingebouwde accu, waarmee je een gewoon gazon prima kun maaien voor je hem weer moet opladen. Weinig tijd of zin? Er bestaan ook robotgrasmaaiers, die het zware werk voor je opknappen.

Maaihoogte

De maaihoogte is erg belangrijk. Een gazon dat er alleen ligt voor de sier, kun je zeer kort maaien, tot ongeveer 3 millimeter. Gras waarop gespeeld wordt mag wat langer blijven, 4 of 5 millimeter. De betere grasmaaiers hebben standen voor verschillende maaihoogtes. Let daar dus goed op bij het aanschaffen van een grasmaaier, want je wil natuurlijk wel de juiste maaihoogte bereiken. Tip: gebruik de filters op Kieskeurig.nl om de juiste maaihoogte te vinden.

Prijs

De prijs is natuurlijk ook niet onbelangrijk. Prijzen van grasmaaiers kunnen behoorlijk uiteenlopen. Je kunt ervan uitgaan dat een gemiddelde elektrische grasmaaier tussen de 100 en 200 euro kost, terwijl een accugrasmaaier meestal iets duurder is. Er zijn echter ook krachtigere grasmaaiers te koop die een stuk meer kosten, soms wel 100 euro of meer. Robotgrasmaaiers zijn ook niet goedkoop: meestal ben je ruim meer dan 500 euro kwijt voor een goed apparaat.