Frituurpan kopen: hier moet je op letten

Weinig Hollandser dan een frituurpan. Veel mensen hebben er eentje in huis, en dat is niet voor niets. Of je nu een lekkere snack of een volledige zondagmaaltijd wil maken, een frituurpan komt altijd van pas. En het hoeft niet altijd helemaal ongezond te zijn! Hier moet je op letten als je een frituurpan gaat kopen.

Frituurpan of airfryer kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Frituur of airfryer?

Voor je een frituurpan koopt, moet je je eerst bedenken of je een traditionele frituurpan of een heteluchtfriteuse zoekt. Die laatste staat ook wel bekend als de airfryer, al is dat officieel een merknaam. Heteluchtfrituren is gezonder dan de traditionele manier met frituurvet, maar er zijn genoeg mensen die het net iets minder lekker vinden. Houd er wel rekening mee dat frituurvet aardig prijzig kan zijn, en bovendien kan het een flinke smeerboel worden.

Opties

Doorgaans geldt: hoe duurder een frituurpan, des te meer opties zitten erop. De meeste frituurpannen beschikken over een knop om de temperatuur te regelen - wel zo handig als je verschillende dingen gaat frituren. Sommige frituurpannen hebben een LCD-display, waarop de resterende tijd en de temperatuur kan worden afgelezen. Er bestaan ook frituurpannen met een warmhoudfunctie, een anti-reukfilter en filters die restjes tegenhouden.

Merken

Niet iedereen vindt een merknaam even belangrijk, maar we noemen het toch even. Er zijn namelijk een aantal traditionele merken die al sinds jaar en dag frituurpannen maken. Tefal en Princess zijn daar goede voorbeelden van, maar ook merken as Tristar, Inventum en De’Longhi maken friteuses. Philips doet dat ook, maar dat bedrijf richt zich vooral op heteluchtfriteuses, of in het geval van Philips: de Airfryer. Er zijn verschillende soorten airfryers, houd daar rekening mee.

Prijs

De prijs is natuurlijk ook niet onbelangrijk. Een frituurpan hoeft helemaal niet bijzonder duur te zijn, maar er zitten flink wat verschillen tussen de modellen. De goedkoopste frituurpannen kosten tussen de 30 en 60 euro. Wil je allerlei extra functies, dan moet je eerder denken aan prijzen tussen de 100 en 200 euro. Airfryers vallen ook in dat segment, al zijn er ook van meer dan 300 euro te koop. Alle prijzen van frituurpannen en airfryers vind je op Kieskeurig.nl.