Altijd droog haar met een föhn

Een föhn of haardroger is een onmisbaar apparaat in je badkamer. Vooral als je weinig tijd hebt is een föhn een stuk sneller dan dat je je haar aan de lucht laat drogen. Een föhn moet je wel met mate gebruiken, want je haar is er niet altijd even blij mee. In dit artikel kijken we welke soorten haardrogers er allemaal bestaan en welke geschikt is voor jou.

Op zoek naar een nieuwe föhn? Bekijk het aanbod

Bekijk

Föhnen of niet föhnen?

Föhnen is niet altijd een goed idee. De meeste mensen gebruiken de föhn op de warmtestanden. Dat is fijn, want je haar droogt lekker snel, maar als je het vaak doet, kan je haar uitdrogen. Daarom bestaan er hittebeschermers die ervoor zorgen dat je haar niet uitdroogt tijdens het föhnen. Liever nog meer zeker van je zaak zijn? Dan kun je je haar föhnen op de koudste stand. Dat klinkt onlogisch, maar ook koude lucht droogt je haar, en beschadigt het een stuk minder.

Merken

Er zijn veel bekende merken die föhns fabriceren. Grote bedrijven die je vast kent zijn Remington, Braun, Philips en BaByliss. Op het eerste gezicht zitten er niet al te grote verschillen tussen de modellen, en dat klopt ook wel. Het zit hem vaak in de details als het vermogen, het aantal standen en eventuele opzetstukken die je erbij geleverd krijgt. En natuurlijk in de prijs, want de ene föhn is de andere niet!

Extra functies

Sommige föhns worden geleverd met extra functies die het gebruik nog makkelijker maken. Bijna elke föhn heeft een stand voor koude lucht, dus let daar goed op. Duurdere haardrogers hebben een ionische functie ingebouwd, die ervoor zorgt dat je haar tijdens het drogen niet statisch wordt. Verder zijn er föhns die inklapbaar zijn zodat je ze makkelijk kunt meenemen, föhns met een afneembaar luchtfilter en haardrogers met een temperatuurbeveiliging.

Prijs

Föhns zijn doorgaans gelukkig niet zo duur. Het hangt natuurlijk helemaal af van het model en het merk, maar al voor een paar tientjes heb je een prima föhn in huis. Duurdere modellen hebben vaak extra opzetstukken of functies die je niet in de goedkopere modellen terugvindt, maar ook de minder prijzige haardrogers doen prima hun werk. Kwestie van even goed vergelijken en je keuze maken, dus - en dat doe je natuurlijk snel en simpel op Kieskeurig.nl.