Elektrische tandenborstel kopen? Hier moet je op letten

Tandenpoetsen is een van de belangrijkste dingen die je op dagelijkse basis kunt doen. Het zorgt voor een schoon en gezond gebit en dat is goed voor je algehele gezondheid. Met een elektrische tandenborstel neem je het klusje deels uit handen. Maar welke moet je kopen en waar moet je op letten? Wij zochten het uit.

Elektrische tandenborstel kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Oscilerend/roterend vs vibrerend

Grofweg zijn er twee soorten elektrische tandenborstels. Vibrerende tandenborstels werken een beetje hetzelfde als traditionele tandenborstels: de kop gaat van links naar rechts, net zoals je zelf zou doen als je je tanden poetst met een niet-elektrische tandenborstel. Roterende tandenborstels draaien een bepaald aantal keer per seconde naar links en naar rechts, zodat er een draai-effect ontstaat. Beide zijn prima opties, het gaat er vooral om wat je zelf het prettigst vindt.

Timer

Doorgaans wordt geadviseerd minstens tweemaal per dag, minstens twee minuten per keer te poetsen. Dat kan weleens langer zijn dan je denkt, en elke keer een stopwatch indrukken als je gaat poetsen is niet echt handig. Daarom hebben de meeste elektrische tandenborstels een timer, die elke dertig seconden een trilsignaal afgeeft - een keer voor elke mondhoek. Op die manier poets je altijd lang genoeg, als je je eraan houdt tenminste.

App

Steeds meer elektrische tandeborstels werken tegenwoordig met een app. De tandenborsel leert jouw poetstechniek, en zorgt ervoor dat je lang genoeg poetst, en geen plekjes overslaat. Die resultaten worden verzameld, en kun je terugzien in de app. Daarin krijg je ook tips over het verbeteren van je poetsgedrag, bijvoorbeeld via de poetsdruksensor of de timer. Slimme tandenborstels zijn zeer geschikt voor kinderen, maar ook volwassenen kunnn er veel baat bij hebben.

Elektrische tandenborstel kopen

De belangrijkste merken op het gebied van elektrische tandenborstels zijn Oral-B, Braun en Philips. Als het merk je niet al te veel uitmaakt, is het vooral zaak te kijken of je een roterende of vibrerende kop wil - dit is vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur. Ook zijn er speciale elektrische tandenborstels voor kinderen, en worden ze geleverd met verschillende soorten opzetstukken. Op Kieskeurig.nl kun je met de filteropties de ideale elektrische tandenborstel voor jou kiezen.