Slimme deurbel kopen? Hier moet je op letten

Een slimme deurbel is een handige toevoeging aan je smart home. Slimme deurbellen hebben een camera die naar buiten filmt. Zo kun je zien wie er voor je deur staat. Via de speaker kun je ook meteen antwoorden zonder dat je van de bank hoeft te komen. Wil je een slimme deurbel kopen? Lees dan deze tips.

Slimme deurbel kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Verbinding

De meeste slimme deurbellen werken via wifi. Je wifi staat altijd aan, en op die manier is het ook een fluitje van een cent om de slimme deurbel aan de app op je telefoon te koppelen. De 2,4 GHz-band is prima geschikt, maar als de deurbel ook op 5 GHz werkt, is dat door het grotere bereik vaak een betere optie. Sommige slimme bellen kun je ook gewoon aansluiten op de bedrading van je oude deurbel. Handig, want dan hoef je geen nieuwe kabels te trekken.

Beeldhoek

Voor je de deurbel installeert, is het handig om even te kijken hoe groot de hoek is waarin gefilmd wordt. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat je degene die voor je deur staat niet goed kan zien omdat je in een verkeerde hoek aan het filmen bent. Er zijn slimme deurbellen die in een rechte hoek van 90 graden filmen, maar er bestaan ook modellen die tot bijna 180 graden beeld kunnen leveren. Hoeveel je nodig hebt, hangt af van hoe je voordeur eruit ziet.

Opslag

Slimme deurbellen hebben ook een manier om de beelden die gemaakt worden op te slaan, voor als je niet thuis bent. Veel deurbellen hebben een SD-kaartje waarop de beelden worden opgeslagen. Let er op dat je dat kaartje regelmatig leegt, want hij raakt gauw vol. Tegenwoordig worden de beelden vaak ook in de cloud opgeslagen. Daar heb je meestal wat meer ruimte, en je hoeft niet iedere keer een fysiek kaartje uit je slimme deurbel te halen.

Mag het?

De regelgeving rondom slimme deurbellen is duidelijk: je mag niet zomaar de openbare weg filmen. Let daar dus op als je een kleine voortuin hebt of in een appartement woont. De meeste slimme deurbellen hebben een functie waarmee ze alleen filmen als er daadwerkelijk wordt aangebeld. Zorg ook dat je je deurbel goed zichtbaar ophangt, zodat degene die aanbelt ook weet dat hij of zij gefilmd kan worden. Zo kun je een slimme deurbel gebruiken zonder de wet te overtreden.