Decoupeerzaag kopen: hier moet je op letten

Een decoupeerzaag is een onmisbaar apparaat voor klussers. Je kunt er mooie rechte lijnen mee zagen, en ook door lastige materialen heen werken. Zo krijg je altijd de juiste vorm. In dit artikel laten we je zien waar je op moet letten als je een decoupeerzaag gaat kopen, en welke eigenschappen je zaag moet hebben.

Decoupeerzaag kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Elektrisch of accu?

Zoals bij zoveel klus-apparaten, komen ook decoupeerzagen in twee verschillende soorten: elektrisch en met een accu. Elektrische decoupeerzagen zijn vaak wat krachtiger, omdat de energie direct uit het stroomnet komt. Je zit natuurlijk wel met een kabel die je altijd in het stopcontact moet hebben. Dit in tegenstelling tot decoupeerzagen met een accu, die je overal in en om het huis kunt gebruiken, al moet je die natuurlijk wel eens in de zoveel tijd even opladen.

Vermogen

Het vermogen van een decoupeerzaag geeft aan hoe krachtig het apparaat is. Kleinere, vaak goedkopere decoupeerzagen hebben een vermogen tot 400 watt, wat overigens voor veel taken ruim voldoende is. Heb je wat meer power nodig? Dan kun je een wat groter apparaat kiezen. Er zijn decoupeerzagen van rond de 500 watt, maar ook van meer dan 600 watt. Het hangt helemaal af van de klus die je aan het doen bent welke de beste optie is.

Extra functies

Duurdere decoupeerzagen hebben vaak extra functies die goed van pas kunnen komen. Zo hebben de meeste zagen een stofafzuiging, zodat je geen laag houtsnippers in je woonkamer of tuin hebt liggen. Sommige decoupeerzagen hebben de mogelijkheid om schuin te zagen, of komen met een sleutelvrije snelspanklem, zodat je ‘m makkelijk vast kunt zetten. Check ook goed of de zaag die je wil kopen met een koffer wordt geleverd, wel zo handig om mee te nemen.

Prijs en merk

Een decoupeerzaag hoeft niet duur te zijn. Er zijn al ecoupeerzagen voor iets meer dan vijftig euro, al kosten de meeste tussen de 100 en 200 euro. Doorgaans geldt dat hoe duurder een decoupeerzaag, des te meer functies en des te krachtiger het apparaat. Bekende merken die decoupeerzagen maken zijn Bosch, Makita en AEG, maar er zijn ook kleinere fabrikanten met goede producten op de markt. Op Kieskeurig.nl vergelijk je alle decoupeerzagen snel en makkelijk met elkaar.