Nintendo Switch: ideaal voor de feestdagen

Op zoek naar het perfecte kado voor de feestdagen? De Nintendo Switch is al jarenlang een populair presentje. De Switch is een console voor jong en oud, en er zijn inmiddels talloze spellen voor verkrijgbaar. Met de Switch verveelt je kroost zich geen moment. Hier moet je op letten als je een Nintendo Switch gaat kopen.

Nintendo Switch kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Versies

Er zijn drie versies van de Nintendo Switch. De gewone versie gaat onder de naam Nintendo Switch door het leven. Dit is de opvolger van de eerste versies van de console. Wil je een stapje verder gaan? Dan kun je kiezen voor de Nintendo Switch OLED die zoals de naam al aangeeft een oled-scherm heeft. Ook is de oled-versie beschikbaar in meer kleuren. Liever simpel beginnen? Dan kies je voor de Nintendo Switch Lite, een versie zonder dock die je alleen als handheld kunt gebruiken.

Games

Nintendo staat natuurlijk al decennialang bekend om zijn kleurrijke verzameling spellen. Een van de populairste spellen aller tijden is natuurlijk Mario Kart, en met Mario Kart 8 Deluxe is er ook een moderne versie van die game. Verder kun je de Pokémon-franchise op je Switch spelen, maar ook bijvoorbeeld Minecraft. De laatste jaren is Animal Crossing een van de best verkopende games voor de Switch. Liever een mooi verhaal? Ga dan voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Controllers en dock

De controllers van de Nintendo Switch heten Joy-Cons. Het zijn twee losse controllers die je op de console kunt klikken, maar ook los in je hand kunt houden. Op die manier kun je ook samen spelen. Dan is het ook handig dat je de Switch in een dock kunt zetten en aan kunt sluiten op het scherm van je televisie. Of je nu een feestje geeft of gewoon met z’n tweetjes even een potje wil spelen, met de Switch verander je je huiskamer in een echte game-room.

Nintendo Switch kopen

De Nintendo Switch is inmiddels een aantal jaar op de markt. De basisversie kost je iets minder dan 300 euro, terwijl je voor de oled-versie zo’n 340 euro betaalt. De Switch Lite is met 200 euro een stukje goedkoper, maar bedenk wel dat de Joy-Cons bij die versie aan het apparaat vastzitten. Een setje officiële Joy-Cons kost ongeveer 70 euro, maar er zijn ook goedkopere modellen van andere fabrikanten beschikbaar. Wil je een Nintendo Switch kopen? Check dan snel Kieskeurig.nl.