De voordelen van een klopboormachine

Zo’n handzame alles-in-een accuboormachine waarmee je zowel gaten kunt boren en kunt schroeven is natuurlijk ideaal voor veel klussen in huis, maar soms heb je wat meer kracht nodig. Dan is een klopboormachine een goede investering. Daarmee kun je ook door sterkere materialen als metaal en zelfs beton boren. Dit zijn de voor- en nadelen van een klopboormachine.

Klopboormachine kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Materialen

Klopboormachines hebben een krachtigere motor dan gewone boormachines. In sommige gevallen kan wel tot 1000 watt worden geleverd. Waar je met gewone boormachines vooral door hout, kunststof en lichte metalen kunt boren, draait een klopboormachine z’n hand niet om voor dikkere metalen, steen en zelfs beton. Een gewone boormachine is daar niet krachtig genoeg voor. Let wel op dat je vaak speciale opzetstukken nodig hebt voor zware materialen.

Extra’s

Hoewel sommige klopboormachines eruit zien als een gewone boormachine, zie je bij sommige modellen duidelijk verschillen. De klopboormachine is in die gevallen wat langwerpiger. Vaak zit er een tweede handvat aan de voorzijde, zodat je hem goed vast kan houden en extra kracht kan zetten. Maar het is niet alleen maar extra power: soms wordt een dieptemeter bijgeleverd, waarmee je heel precies tot op een specifieke diepte gaten kunt boren.

Accu of kabel?

Steeds meer gewone boormachines hebben inmiddels een accu in plaats van een stekker. Handig, want dan kan je ‘m overal mee naartoe nemen. Ook de wat lichtere klopboormachines hebben tegenwoordig vaak een oplaadbare accu - of zelfs twee, zodat je af kunt wisselen en nooit hoeft te stoppen met klussen. Echt krachtige klopboormachines zouden de accu razendsnel leegtrekken. Die worden dus meestal dus nog wel met een stroomkabel geleverd.

Klopboormachine kopen

Wil je een klopboormachine kopen? Alle bekende klusmerken maken klopboormachines - denk aan DeWalt, Makita, Bosch, Powerplus en Black+Decker. Het vermogen dat geleverd kan worden in combinatie met het voltage van de accu bepaalt deels hoe krachtig de klopboormachine is: hoger is in de meeste gevallen beter. Check ook goed je een koffer met accessoires krijgt meegeleverd. Alle klopboormachines vind je natuurlijk op Kieskeurig.nl.