Zomerse smoothie: dit heb je nodig

De zomer loopt op z’n einde, maar we worden nog even verwend met een late hittegolf. Goed eten is met dit weer niet altijd even makkelijk, maar een verse, zelfgemaakte smoothie (mét ijs!) gaat er altijd in. Met deze apparaten maak je in een handomdraai een heerlijke fruitshake, zodat je er ook op het strand weer lekker tegenaan kunt.

Blender kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Staafmixer

Een staafmixer is het simpelste apparaat om een smoothie te maken. Eigenlijk is het een gewone mixer, maar dan in een kleine variant, die je makkelijk in de hand kunt nemen. Je moet er zelf nog steeds een beetje je best voor doen, maar dat is het waard. Staafmixers worden vaak geleverd met een paar extra’s als een handige maatbeker of zelfs een garde. Ze zijn er al vanaf een paar tientjes, maar als je wilt, kun je ook prima honderd tot tweehonderd euro neerleggen.

Blender

Een blender is de volgende stap. Met een blender hoef je helemaal bijna niks meer zelf te doen - alleen even de sinaasappelen schillen, misschien. Het grote voordeel van een blender is dat je er alle soorten fruit in één keer in kunt gooien, en de machine doet de rest. Blenders zijn doorgaans wat duurder dan staafmixers: ze beginnen rond de vijftig euro, maar ze zijn er ook een stuk duurder. Het grote verschil zit hem dan vooral in het materiaal en de kracht van de motor.

Keukenmachine

Voor de echte smoothie-fans is een keukenmachine het ideale apparaat. Eigenlijk is een keukenmachine alles in één: een blender met ingebouwde staafmixer en vaak nog tal van opzetstukken en extra’s. Keukenmachines zijn vaak ook wat steviger gebouwd, zodat je ook hardere soorten voedsel kunt gebruiken. Daar moet je gemiddeld gezien wel wat dieper voor in de buiten tasten, want een keukenmachine kost al snel zo’n tweehonderd euro, als het niet meer is.

De ideale smoothie

Met de juiste apparatuur maak je de ideale zomerse smoothie. Als je het liever simpel houdt, kun je het prima af met een staafmixer en een beetje extra tijd. Liever alles automatisch? Kies dan voor een blender, daar past alles tegelijk in. Als je echt los wil gaan in de keuken, kies dan voor een keukenmachine - iets duurder, maar dan heb je meteen alles bij elkaar. Welke van de drie opties het beste voor jou werkt, en welke prijs daarbij hoort, check je natuurlijk op Kieskeurig.nl.