Hoe maak ik gemakkelijk en snel een winterse soep?

De winter en een stevige bak soep gaan supergoed samen. In dit artikel laten we je zien hoe je eenvoudig en snel je eigen heerlijke winterse soep kunt bereiden met behulp van een blender of staafmixer. Draai in een handomdraai een energierijk wintergerecht op tafel!

Klaar? Blenden maar! Bekijk ze allemaal

Bekijk

Zo maak je soep met de blender

Soep bereiden in een blender is prima te doen. Je zou bijvoorbeeld een heerlijke bloemkoolsoep kunnen maken. Hier heb je de volgende ingrediënten voor nodig: 1 grote bloemkool, 2 rode uien, knoflook naar wens, peper en zout, kerriepoeder, 2 bouillonblokjes, 1 liter water, bieslook. Snijd de bloemkool, ui en knoflook in grote stukken en zet deze net onder water in een pan. Kook alles gaar en maal alles met de blender. Voeg de smaakmakers toe en blijf blenden tot het een gladde massa is geworden.

Tips voor je soep

De blender is een uitstekend apparaat om soep mee te maken. Dankzij de krachtige motor en scherpe messen kun je allerlei grove groenten in je soep verwerken. Het is wel belangrijk om de groenten ietwat kleiner te snijden. Naast groenten kun je ook gerust restjes aardappel, vlees of vis toevoegen aan de soep. Er valt superveel te variëren. Je kunt gezonde, kleurrijke soepen maken van onder andere zoete aardappelen, pompoen, wortel of courgettes.

Blenders voor warme bereiding

Voordat je soepen gaat bereiden in je blender, moet je nog wel even goed kijken of je blender wel met warme ingrediënten overweg kan. Sommige blenders zijn niet geschikt om met warme vloeistoffen te werken. Door de warmte ontstaat er druk op de blender en kan de deksel eraf schieten. Er zijn wel blenders op de markt die goed geschikt zijn voor warme bereidingen. Deze blenders hebben bijvoorbeeld een ventilatiedeksel waardoor er geen druk wordt opgebouwd tijdens de bereiding van een warm gerecht.

Alteratief: staafmixer

Als je geen (geschikte) blender in huis hebt, is de staafmixer ook een goede optie. De staafmixer is bij uitstek het apparaat waarmee je groente en soepen kunt pureren. Je zou de soep zelfs wat dikker kunnen pureren voor een vollere soepbeleving. Een groot voordeel is dat je de soep gewoon in de pan kunt pureren. Dit scheelt een hoop afwas.