Tips voor het kopen van een all-in-one-printer

Een nieuwe printer kopen is niet altijd een eenvoudig klusje. Er zijn veel verschillende modellen all-in-one-printers op de markt, in verschillende prijsklassen en met verschillende functies. In dit artikel geven we je een paar handige tips over waar je op moet letten als je een all-in-one-printer gaat kopen.

Op zoek naar een nieuwe printer? Bekijk het aanbod

Bekijk

Afdruktechnieken

Er zijn verschillende technieken waarmee een print gemaakt kan worden. Ten eerste zijn er inkjetprinters. Die werken met de bekende inktcartridges. De inkt wordt door een spuitknop op het papier gespoten. Laserprinters werken heel anders: het papier zelf wordt verwarmd en langs een apparaatje met daarin de toner gehaald. Laserprinters, en de soortgelijke LED-printers, zijn een stuk sneller dan inkjetprinters, maar ook een stuk duurder, zowel in gebruik als in aanschaf.

Functies

Een van de voordelen van een all-in-one-printer is dat het zowel een printer als een scanner in één is, zoals de naam al zegt. Sommige kunnen zelfs worden gebruikt als faxapparaat. Duurdere all-in-one-printers werken vaak deels automatisch, zodat je een flink pak papier op de juiste plek kunt leggen: de printer doet dan de rest. Sommige printers kunnen zelfs kleurenafbeeldingen inscannen. Grotere modellen all-in-one-printers kunnen zelfs op A3-formaat afdrukken.

Merken

Hoewel er nog steeds veel printers worden verkocht, is het aantal fabrikanten niet zo heel groot. Bekende merken zijn Epson en Brother, die al jarenlang printers bouwen. Ook HP en Canon zijn welbekende merken, maar ook techgiganten als Samsung maken tegenwoordig printers. Alle fabrikanten maken degelijke modellen die voornamelijk van elkaar verschillen in de gebruikte printtechniek, de grootte van de papierbak en de duurzaamheid.

All-in-one-printer kopen

Ga je een all-in-one-printer kopen? Let dan ten eerste goed op de afdruktechniek. Laserprinters zijn sneller en geven een iets netter resultaat, maar zijn ook duurder, zowel in aanschaf als in gebruik. Let ook goed op de extra functies: kun je bijvoorbeeld op A3-formaat printen als je dat wil? Ook de merkkeuze is goed om op te letten, al zitten er geen bijzonder grote verschillen tussen de merken. En denk goed aan de prijs, natuurlijk. Op Kieskeurig.nl vergelijk je snel en makkelijk alle all-in-one-printers met elkaar.