De beste tips voor Black Friday

25 november 2022 is het Black Friday, de dag dat je veel producten met grote kortingen kunt kopen. Maar hoe weet je of een deal een echt goede deal is? Bij Kieskeurig.nl hebben we daar wel een idee over. In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten als je gaat shoppen tijdens Black Friday.

Alle koopjes op een rij? Check ze nu!

Bekijk

Wees er snel bij

Black Friday deals komen en gaan snel. Sommige aanbiedingen zijn zo populair dat ze snel uitverkocht raken. Het is dus zaak om meteen toe te slaan als je die ene deal tegenkomt. Maak alvast een account aan bij populaire webwinkels, zodat je dat niet past hoeft te doen als je een product gaat kopen. Je kunt zelfs alvast je winkelmandje vullen met producten die je misschien wil hebben. Als ze eenmaal een korting hebben gekregen, kun je meteen afrekenen.

Pas op voor addertjes

Een deal kan een goede deal lijken, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Sommige winkels hebben er een handje van een beetje te spelen met kortingen. De prijs wordt dan in de periode voorafgaand aan Black Friday verhoog, en op Black Friday weer verlaagd. Zo lijkt het alsof je een grote korting krijgt, terwijl je eigenlijk de normale prijs betaalt. Op Kieskeurig.nl vind je van elk product de prijshistorie. Zo kan je precies zien of een deal wel een echte deal is.

Veilig shoppen

Als je bij Bol.com of Coolblue een product koopt, kun je ervan uitgaan dat het wel in orde is, maar ook kleinere webshops geven vaak grote kortingen. Een van de eerste dingen waar je op moet letten is de Thuiswinkel Waarborg. Dat is een keurmerk waaraan je kunt zien dat een webwinkel legitiem is. Het Webshop Keurmerk werkt hetzelfde. Check voor de zekerheid ook even de KvK-gegevens, en lees reviews van andere gebruikers die er al eens iets hebben gekocht.

Ga naar de winkel

Hoewel veel deals natuurlijk gewoon via webwinkels te koop zijn, zijn er ook winkels die bepaalde kortingen alleen in de fysieke winkel geven. Staar je dus niet blind op de webshops, maar ga er ook eens op uit, als je tijd hebt natuurlijk. Soms zijn producten online ook uitverkocht, terwijl er in de winkels nog wel producten liggen. Het loont dus de moeite om niet alleen online te shoppen, maar ook gewoon naar de winkel te gaan. Lekker ouderwets, maar het werkt wel!