Bosch WNA14420NL

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 7 reviews die zijn achtergelaten voor de Bosch WNA14420NL op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

9,3

Schrijf een review

Kieskeurig.be review criteria:

  • Goed
  • Uitstekend
  • Goed
  • Uitstekend
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Anne 14-04-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Wasmachine

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Bosch WNA14420NL

Algemene score

10,0
Erg blij met deze was/droog combinatie. Is stiller dan mijn vorige. Product ziet er mooi en degelijk uit en hij is van binnen echt groot. Ik kan er voor ons gezin lekker veel in kwijt.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Voldoende

Reageer

Laura 31-03-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Beste was/droogcombinatie

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Bosch WNA14420NL

Algemene score

10,0
Deze Bosch was/droogcombinatie is perfect voor een klein huis. Heel veel was opties en komt goed droog uit de machine. Maakt weinig geluid. Kan meer dan genoeg in de trommel. Echt een aanrader!

Pluspunten

  • Perfect voor een klein huis
  • Veel was opties
  • Komt er goed droog uit
  • Weinig geluid
  • Kan genoeg in de trommel

Minpunten

  • Geen minpunten

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

T Avkapan 29-03-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Echt ideaal, zonder moeite wassen&drogen!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Bosch WNA14420NL

Algemene score

10,0
Erg tevreden, na wassen kan ik gelijk drogen en de was komt er super droog uit. Makkelijk in gebruik en goeie prijs/kwaliteit verhouding!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

A.D. Vogelaar 27-03-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Fijne stille en uitstekende wasdroogcombinatie!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Bosch WNA14420NL

Algemene score

9,0
Fijne stille machine! Gekozen voor wasdroogcombinatie i.v.m. ruimte gebrek voor 2 apparaten. Tot nu toe bevalt hij prima ondanks de negatieve verhalen die je over wasdroogcombinaties hoort...

Pluspunten

  • Erg stil
  • Veel programma’s

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Anoniem 25-03-2021

Stille was-droogcombinatie met veel mogelijkheden

Geschreven voor: Bosch WNA14420NL

Algemene score

10,0
[Deze beoordeling is verzameld als deel van een promotie.] Deze machine inmiddels een paar weken in gebruik en zijn hier zeer over te spreken. Een uitstekende vervanging van onze oude wasmachine en wasdroger.
Wat erg op valt is dat deze machine erg stil is.

Pluspunten:

- Programma instellingen zijn duidelijk en display is overzichtelijk
- Vulopening is groot genoeg en trommel kan genoeg wasgoed laden voor een gemiddeld gezin
- Het was/droog proces en zelfs het centrifugeren is uitermate stil, je hoort hem bijna niet
- Zelfreinigend zeepbakje en geen pluizenfilter
- Condenswater wordt direct door slang afgevoerd
- 10 jaar garantie op de moter

Minpunten:

- Bij de standaard was/droog programma's is de was niet altijd kastdroog en moet er nog extra droogtijd toegevoegd worden
- Geen trommelverlichting (is geen must)

Verder een prima machine die doet wat hij moet doen en doet dat zelfs uitstekend.
Een echte aanrader!
Oorspronkelijk gepost op bosch-home.com

Reageer

John Creemers 25-03-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Zeer stille en gebruiksvriendelijke wasdrogercombinatie

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Bosch WNA14420NL

Algemene score

9,0
We hebben deze machine inmiddels een paar weken in huis en wat ons al direct opviel met de eerste wasbeurt hoe stil deze machine is met zowel wassen/centrifugeren en drogen. Hij staat bij ons op zolder en daar slaapt ook onze dochter, zij hoort hem helemaal niet. De trommel inhoud is ruim voldoende voor ons gezin bestaande uit vier personen. Je dient wel rekening te houden met het volgende, als je doet wassen met drogen in één beurt dan mag er maar zes kilo wasgoed in de trommel. Als je alleen doet wassen dan mag er negen kilo in de trommel. Gelukkig geeft de machine wel aan hoeveel was er in de trommel zit voor het starten. De programma's zijn duidelijk, er zijn genoeg instelmogelijkheden (toeren, temperatuur, drogen, etc.) en het display is overzichtelijk waardoor de machine makkelijk te bedienen is, zelfs voor een man! Het zeepbakje is zelfreinigend, wel wordt door Bosch aanbevolen om een vloeibaar wasmiddel te gebruiken. Het was wasresultaat is zeer goed, daar valt niets over te zeggen. Bij sommige wasgoed (spijkergoed bijv.) is na de standaard was/droog beurt deze nog niet helemaal kastdroog en moet je nog extra droogtijd toevoegen. Maar daardoor komt het wasgoed ook weleens licht gekreukt uit de machine waardoor je genoodzaakt bent om alsnog te strijken.(dit valt wel te overzien en is een kwestie van testen wat het beste resultaat geeft) De vulopening is groot genoeg, een klein gemis is dat er geen trommelverlichting aanwezig is. Het condenswater wordt gelijk door de slang afgevoerd en we hebben ook geen pluizenfilter kunnen ontdekken, dat scheelt weer extra onderhoud.
Al met al zijn wij in deze paar weken testen zeer te spreken over de was/droog resultaten van deze machine en het design doet niet onder t.o.v. andere wasmachines. Voor ons is het een uitstekende vervanging van onze oude aparte wasmachine en droger waardoor we ook nogeens minder ruimte kwijt zijn, willen nu niets anders meer. De gemiddelde was/droogtijd is korter dan een aparte wasmachine en droger.(zeker omdat bij ons regelmatig vergeten werd om de wasdroger te vullen en aan te zetten) Tel daarbij nog eens op dat je van Bosch 10 jaar garantie op de motor krijgt dan is deze machine voor deze prijs een weloverwogen aankoop.

Pluspunten

  • Zeer stil
  • Gebruiksvriendelijke programma's-ook voor een man
  • Wassen en drogen in één keer
  • Zelfreinigend zeepbakje
  • Geen aparte condenswater opvangbak

Minpunten

  • Geen trommelverlichting
  • Wasgoed is soms niet kastdroog
  • Spijkergoed is nog weleens gekreukt

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Stephanie 24-03-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Ideale wasdroogcombinatie voor een gezin

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Bosch WNA14420NL

Algemene score

9,0
De wasmachine werd door een extern bedrijf naar boven getild en vlot en gemakkelijk aangesloten. Eerst heb ik de gebruiksaanwijziging doorgenomen omdat ik niet eerder gebruik heb gemaakt van een droger. Na deze grondig doorgelezen te hebben heb ik eerst een proefwas gedraaid en daarna gelijk mijn eerste echte was met mijn nieuwe wasmachine.

Onze oude wasmachine stamt uit 2015 en door gezinsuitbreiding waren we toe aan een wasmachine met meer functies en een grotere wastrommel. En ja, een droger stond ook nog op onze wensenlijst. Veel plek hebben wij niet op zolder dus ik vond het heel interessant dat de wasmachine zowel kon wassen als drogen. Ik kon niet wachten om dat uit te proberen.

Ik besloot als eerst een babywas te draaien. Normaal gesproken paste dat allemaal maar net in de wasmachine (6kg), maar nu had ik echt veel ruimte over (9kg). Heel fijn om eens niet te hoeven proppen. Daarbij gaf het me gelijk het gevoel dat mijn was dan ook gelijk goed schoon zou worden, omdat deze wat meer ruimte had in de trommel. Ik besloot te kiezen voor het wolwasprogramma omdat ik de was graag op 30 graden wilde draaien. Daarbij zaten er wat nieuwere kleertjes bij die ik graag mooi wil houden.

Het eerst wat mij opviel is dat de wasmachine ontzettend stil is. Ik ben gewend dat mijn wasmachine veel lawaai maakt, zeker met centrifugeren en daarom draaide ik niet gauw een wasje in de avond of de nacht. Met deze wasdroogcombinatie van Bosch durf ik dat zeker wel aan. Ik wist oprecht niet dat een wasmachine überhaupt zo stil kon zijn. Voor ons al helemaal ideaal, want we hebben een verdieping lager overdag een kindje die rustig probeert te slapen. Een stille wasmachine is dan echt een musthave. Nadat de was klaar was met draaien heb ik gelijk een droogfunctie aangezet. Ondanks dat ik de handleiding goed doorgelezen had verdronk ik een beetje in de vele functies die de wasmachine kent, namelijk 11 in totaal. Ik wist niet goed op welke stand ik het beste de kleding kon drogen, dus koos voor de functie 'voorzichtig drogen' om veilig te zijn. Mijn was bleek uiteindelijk niet helemaal droog te zijn, dus heb de kleding alsnog op het rek moeten hangen.

Bij een latere was heb ik echter gekozen voor 'intensief drogen' en dan het kast-icoontje met het plusje erachter. Door deze functie te gebruiken was de kleding meer dan droog. Het kon zo de kast in. Het viel mij tevens op dat de kleding weinig kreukels bevatte. Ik ben gewend dat wanneer je kleding laat drogen op een rek deze toch wel kreukels bevat. Een strijkbout hebben wij niet dus ik vind het ontzettend handig dat de was er zo goed uitkomt na het drogen. En anders kun je hier altijd nog de IronAssist functie voor inzetten. Tevens hebben we nu meer ruimte op zolder, want ik heb in plaats van 3 droogrekken er nu nog maar 1 in gebruik.

Een functie die ik afgelopen tijd veel gebruikt heb is de wash & dry 60 minuten. We zijn met onze zoon gestart met slaapcoaching en hij slaapt nu sinds 11 maanden eindelijk de nachten door. Echter is daar een nieuw probleem ontstaan, namelijk dat hij soms doorlekt in zijn slaapzak. We vinden het niet milieuvriendelijk om 10 slaapzakken aan te schaffen omdat hij daar natuurlijk snel uitgroeit, maar het is ook een heel gedoe om een slaapzak te moeten wassen en ervoor te moeten zorgen dat deze dezelfde avond weer droog zou zijn. Wat we dan vaak deden is de slaapzak op de verwarming leggen en 's avonds nog droogblazen met een föhn.

Je kunt je wel voorstellen hoe ontzettend blij we nu dus zijn met deze wasdroogcombinatie en zeker met de functie 'wash & dry 60 min'. Als de kleine nu een ongelukje heeft gehad 's nachts stoppen we bij het wakker worden meteen de slaapzak in de was, kiezen we voor dit verkorte was/droogprogramma en vervolgens is de slaapzak binnen een uur weer schoon en droog. Uitvinding van de eeuw, haha! Wil je iets milieuvriendelijker handelen, dan kun je ook de slaapzak met een gewone was meedraaien en dan de SpeedPerfect functie gebruiken om het proces toch te versnellen.

Al met al zijn we te spreken over deze wasdroogcombinatie. We hebben het kopen van een fijnere wasmachine lang uitgesteld, maar nu kunnen we niet meer zonder. We zouden deze wasmachine aanraden aan (grotere) gezinnen, zeker omdat je je gehele babywas in één keer kunt wassen. Ook kun je meerdere dekbedhoezen tegelijkertijd wassen, ook ideaal. Voorheen deed ik deze 1 voor 1.

Enige minpunten die wij kunnen bedenken is de harde (korte) piep die de wasmachine doet als een programma klaar is. Maar tegelijkertijd is die piep ook wel weer handig, want hoe moet je anders weten dat de wasmachine klaar is met wassen of drogen? Daarbij hebben wij ons huis vrij smart ingericht en had een smart wasmachine had wellicht een toevoeging geweest, zeker voor de prijs die je ervoor betaalt. Echter vraag ik me dan ook wel weer af hoevaak ik een dergelijke smartfunctie ook echt zou gaan gebruiken in de praktijk. Wassen is niet iets waar ik veel tijd aan kwijt wil zijn, dus meestal doe ik mijn was erin, zet het programma aan en start de wasmachine. En that's it. Dus een smartfunctie zou ik misschien niet eens vaak gebruiken, maar zou ik wel verwachten voor deze prijs. Tot slot heeft de wasmachine energielabel C, hiervoor hadden wij een A++. Echter krijg je er veel gemak voor terug, dus dat zie ik niet als minpunt.

Pluspunten

  • Ontzettend stil
  • 11 wasprogramma's

Minpunten

  • Harde piep na einde programma
  • Energielabel C

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

m ruijter 21-03-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Prima wasdroogcombinatie

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Bosch WNA14420NL

Algemene score

8,0
Na jaren van aparte was- en droogmachines gehad te hebben ben ik ivm ruimtegebrek overgegaan op de was-droogcombinatie.
Dat was even wennen. De volledige programma's (wassen én drogen) duren lang, dus even een paar wasjes achter elkaar is vaak niet mogelijk.
Na mijn waspatroon aangepast te hebben bevalt de machine mij prima.
Het gebruik van de verschillende programma's is niet ingewikkeld. De display is overzichtelijk.
Heel fijn is de grote trommel, waardoor ik nu moeiteloos ook de dekbedden kan wassen.
Het wasresultaat is goed. Ook het kortere programma; speed perfect, geeft een goed wasresultaat.
In het droogprogramma heb ik wel een paar nadelen; er is geen pluizenfilter en daardoor blijven er vaak wat pluizen op de rubberen ring hangen.
Ook vind ik het lastig dat je niet even snel tussentijds de machine kan openen tijdens het droogproces. Oorzaak is dat de deur niet opent omdat de trommel te heet zou zijn. Het afkoelproces duurt vrij lang voordat je er bij kan.
Daarentegen heeft de machine ook veel voordelen waardoor ik hem zeker aanraad.
Mooi design, geluidsarm en gebruiksvriendelijk.

Pluspunten

  • genoeg mogelijkheden
  • geluidsarm
  • prima wasresultaat
  • goed droogresultaat
  • grote trommelinhoud

Minpunten

  • pluizen na droogproces op rubberen ring
  • deur openen tijdens droogproces lastig.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

margreet 21-03-2021

gebruiksvriendelijke machine

Geschreven voor: Bosch WNA14420NL

Algemene score

8,0
Een heel fijne was droogcombinatie.
Groot pluspunt is de grote trommel.
Heel gebruiksvriendelijk met een overzichtlijke display.
Veel wasprogramma mogelijkheden (ook korte programma's).
Een nadeel is dat er soms na het droogprogramma pluizen achterblijven op de rubberen rand. Deze zijn wel heel gemakkelijk weg te halen met een vochtige doek.
Het was en droogresultaat is goed.
Oorspronkelijk gepost op bosch-home.com

Reageer