• Test panel 7,7 jun 2022
Voeg toe aan vergelijker Prijs volgen
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 25 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de LG F4DV909H2E op Kieskeurig.be. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,0

Schrijf een review

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Gsur81 09-06-2022
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Moderne en goed uitgeruste LG was-droogcombinatie

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4DV909H2E

Algemene score

8,0
Ik heb deze wasmachine + droger combinatie getest voor een aantal weken, en dit zijn mijn ervaringen;

Dit apparaat combineert wassen en drogen, en is zeker een uitkomst voor iemand met beperkte ruimte en wil wassen en drogen met 1 apparaat.
Het heeft een mooi design met de grote donkere glazen trommel, en een mooi display.

Voor wat betreft wassen: 9kg wasgewicht wat handig is en de wasmachine komt met veel programma's die (beperkt) aanpasbaar zijn. In de praktijk gebruik in de 39 minuten TurboWash functie het meest. De was komt er goed schoon ondanks het korte programma.

De overige wasprogramma's duren best lang in vergelijking met mijn oudere wasmachine. Ook heb ik de anti allergie programma gebruikt voor mijn beddengoed en kwam er heel goed schoon uit.

Voor wat betreft het drogen: Een max van 6KG betekent al gelijk dat er een compromis is tussen een volle lading was en die was drogen door het verschil van 3KG.

Ook is het droog resultaat niet geheel optimaal, daar mijn kleding soms wat klam eruitkwam, en soms alsof de droger iets te heet is geworden. De gedroogde was kwam er zonder bijgeuren uit.

Daarnaast zijn er een stoom en strijkfunctie die goed werken, en de was komt er nagenoeg zonder kreuken uit.

Daarnaast heeft het apparaat ook een WiFi functie icm de Thinq app, daarmee kan je de start van de was inplannen, en ook een waarschuwing wanneer de was klaar is. Vooral het laatste is best handig daar mijn wasmachine op zolder staat.

Verder werkt de wasmachine redelijk stil, al maakt het een orkest van high-tech geluiden wanneer de TurboWash water inspuiting aan het werk is. Ik krijg ook de indruk dat dit apparaat hierdoor efficiënt met water en wasgoed omgaat.

Al met al zou ik deze fijne was-droogcombinatie zeker aanraden voor iemand met alleen ruimte voor 1 apparaat. Al moet je wel compromissen sluiten vwb het drogen. Verder veel handige opties en een goed was resultaat maken dat ik apparaat met veel plezier heb gebruikt.

Pluspunten

  • Design
  • Stoom + Strijkfunctie
  • WiFi + Thinq App
  • Intelligent + Zelfinstellend apparaat
  • Goed wasresultaat

Minpunten

  • Lange tijdsduur wasprogrammas
  • Beperkte aanpasbaarheid van wasprogramma's
  • Droogresultaat niet altijd even consistent

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Jurgen Van Asselt 07-06-2022
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Top toestel voor de toekomst

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4DV909H2E

Algemene score

8,0
Hiervoor had ik een was en droog apart.
Maar om plaats te besparen heb ik deze uitvoerig getest.
Deze was/droog combinatie doet alles wat hij moet doen. De was is proper en droog wit zwart kleur en outdoor kledij. Telkens een perfect resultaat. Ideaal toestel voor de toekomst. Was insteken smorgens voor vertrek. En s’avonds bij thuis komst klaar. En dit op mijn zonnepanelen handig om te besparen het aansturen via de app. Top toestel.

Pluspunten

  • Bediening via app
  • Plaatsbesparend

Minpunten

  • Lange tijdsduur
  • Minder kg

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Kevinm265 06-06-2022
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Goede wasmachine, matige droger.

Geschreven voor: LG F4DV909H2E

Algemene score

5,0
Goede wasmachine, een matige droger.
De wasmachine werkt zeer goed, er zijn veel functies hij weegt zelfs de was en past de tijdsduur aan, turbowash 39min werkt goed. De doogfuncties zijn jammer genoeg wat minder. Wij kregen de was niet droog na 2 cyclussen. Elke cyclus duurt toch enkele uren. Het instellen is niet vanzelfsprekend en er was een verbrande geur, dat laatste kan nog van de nieuwigheid zijn.
De smart functies bieden ook geen meerwaarde. Je moet het toestel telkens zelf opzetten en remote start enablen door enkele seconden op een knop te drukken.
Druk je echter op de verkeerde schakelt hij de wifi uit en moest ik het hele setup process terug doorlopen.
Het enige nuttige was de melding dat de was klaar is.

Pluspunten

  • Wasmachine
  • Weegt de was

Minpunten

  • Droogfunties
  • "Smart functies"

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Voldoende
Uitstekend
Goed

Reageer

j**e@l**e.nl 06-06-2022
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooi en fijne wasmachine en wasdroger in 1

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4DV909H2E

Algemene score

8,0
We hebben dit mooie apparaat een tijdje mogen testen. Grote inhoud om te wassen wel is het even uitzoeken welk programma om alleen te drogen je moet gebruiken. We zijn verslaafd aan het programma met 39 min is de was klaar, geweldig. Ook het programma was en drogen te gelijk is een uitkomst. Tevens kan je het apparaat met de app instellen zodat je het via je telefoon kan bedienen. Je krijgt een melding als het apparaat klaar is. Scheelt weer naar boven lopen om te kijken of de was wel of niet klaar is. Ik heb alle programma's kunnen testen ook de opfris functie en stoom is geweldig. Het enige minpunt is dus even uitzoeken welk droogprogramma je nodig hebt omdat dit via gewicht gaat maar verder super apparaat. Ik zou het zeker kopen, twijfelde al een poos of het handig is en kan nu zeggen ja het bevalt. Zeker een aanrader

Pluspunten

  • Kort wasprogramma van 39 min
  • Mooi apparaat
  • Stoomfunctie
  • Opfrisfunctie
  • Wasendroog in 1x aanzetten.

Minpunten

  • Uitzoeken apart droogprogramma gaat op gewicht

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende
Uitstekend
Goed

Reageer

Nardy 24-05-2022
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Wasmachine met droogfunctie

Geschreven voor: LG F4DV909H2E

Algemene score

7,0
Was-/droogcombinatie met mooi uiterlijk.
De wasmachine heeft veel standaard programma's die je ook nog eens naar wens kunt aanpassen qua wastemperatuur, centrifugesnelheid, voorwas etc. De machine is ook via een app te bedienen en dat is vooral heel handig voor de optie met uitgestelde starttijd. De wasprogramma's zijn niet al te lang en de machine is erg stil wat weer handig is als ie bijvoorbeeld in een keuken moet staan.
Er zijn helaas ook wat minder positieve punten aan de wasmachine: er zit geen antikreukfunctie op, dus als de was klaar is blijft de was in de trommel kleven tot je de was er uit haalt. Ook maakt de waterleiding erg veel lawaai, vermoedelijk door het heel vaak nemen van hele kleine beetjes water.
De droger heeft slechts 2 droogfuncties: 1 uur en 2 uur. Er is geen sensor die aangeeft dat de was droog is, en dan stopt met drogen. Bovendien zit er ook hier geen antikreukfunctie op, wat betekent dat de was enorm gekreukt uit de machine komt. Er wordt aangegeven dat er 6kg in de droger kan, maar dat is zeker niet aan te raden.
Kortom: het is heel duidelijk een (prima) wasmachine met als extra een droogfunctie. Handig voor kleine ruimtes, maar niet aan te bevelen als je de mogelijkheid hebt om een wasmachine en een wasdroger te plaatsen.

Pluspunten

  • wast prima
  • veel wasprogramma's
  • was is snel schoon
  • uitstellen starttijd mogelijk

Minpunten

  • droogfunctie is teleurstellend
  • geen antikreukfunctie
  • klappen van waterleiding

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Voldoende

Reageer

Laura3573 23-05-2022
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Prachtige was/droog combinatie

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4DV909H2E

Algemene score

8,0
Deze was droog combinatie hebben wij enkele weken getest. Het apparaat ziet er mooi uit en is voorzien van de modernste snufjes.
Je kunt het apparaat via een app bedienen maar dit hoeft niet. Handmatig gaat het heel snel en makkelijk.

Er is een duideijk display waarop je snel kunt kiezen welk was programma je wil gebruik en ook of je wil dat de was in dezelfde cyclus gedroogd moet worden.

Het enige mindere punt vind ik dat je niet dezelfde hoeveelheid kunt drogen, als dat je kunt wassen.
Wassen is 9 kg, drogen is max. 6 kg. Omdat ik vooral handdoeken en beddengoed droog zit je snel te hoog met het gewicht en moet je feitelijk in twee keer drogen.

Buiten dat heb ik geen minpunten kunnen ontdekken en ben ik erg blij met deze machine.

Pluspunten

  • wassen tot 9 kg per was
  • redelijk stil

Minpunten

  • drogen moet soms in twee keer.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

t**e@t**e.be 23-05-2022
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Wasdroogmachine met wifi opties

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4DV909H2E

Algemene score

7,0
Handige wasmachine met stoom en droogfunctie. Dankzij de wifi opties, kun je vanop afstand het apparaat starten wanneer de zon schijnt. Wasmachine van de toekomst dus. Geen pluisjes omdat het een combinatie is.

Pluspunten

  • Wifi met uitstelmogelijkheden
  • Wasmachine & Droogmachine in één

Minpunten

  • Bij onvoldoende waterdruk maakt ventiel lawaai

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Imrah99 23-05-2022
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Geweldige wasdroger!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4DV909H2E

Algemene score

8,0
Geweldige wasdroger! Je kunt makkelijk en snel schakelen tussen drogen en wassen zonder dat de machine moet herladen of herschikken! De capaciteit is met 9 kg echt wel groot genoeg en tegelijk enorm energiezuinig! Je hebt verschillende wasprogramma's die niet al te lang duren (bijvoorbeeld TurboWash is slechts 39 minuten). Daarnaast is deze wasdroger heel makkelijk te besturen voor iemand die weinig technologische kennis heeft zoals ikzelf. Een leuke extra is dat hij zo goed als geen geluid maakt en dat je hem vanop afstand kunt besturen! Een echte aanrader voor ieder gezin dat net zoals wij enkele wekelijkse wasjes moet draaien en niet teveel tijd en/of energie wilt verliezen!

Pluspunten

  • Snel
  • Energiezuinig

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende
Goed
Goed

Reageer

marioooo93@hotmail.it 22-05-2022
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Wasdroger Magic

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4DV909H2E

Algemene score

10,0
ongelooflijk Wasdroger machine.
wij waren benied om een wascombi te proberen, een onze ervaring is absoluut positief.
De wasmachine kan binnen 30-50 min kleding wassen (tot max 9kg) een binnen andere uurtje , ook dit perfect drogen (tot max 6kg) .
jij kan de wasmachine ook gebruiken met de fantastiek app van lg thing. jij kan u kleren laten drogen direct van u gsm .
de perfecte wasdroger voon een familie van 2-5 mensen

Pluspunten

  • snelheid
  • lg thinq

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Berenbos 20-05-2022
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest

Wassen en Drogen

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4DV909H2E

Algemene score

7,0
Pluspunten:
- mooie machine om te zien
- grote trommel
- wasprogramma’s staan goed en duidelijk aangegeven op de machine.
- handig als je weinig ruimte hebt dat 1 machine én wast en droogt.

Minpunten:
-De wasmachine geeft nog lang een vieze geur aan de was.
-Het is best onhandig dat je, terwijl de machine de was aan het drogen is, je geen nieuwe was al in de machine kan doen zoals dat wel kan als je een wasmachine en droger apart hebt. Het haalt een beetje de vaart uit het was-proces.
-Het instructie boekje is niet duidelijk genoeg. Ik maakte me zorgen dat ik nergens kon vinden waar ik ‘droger pluis’ kon weghalen na een droog programma ivm brandgevaar maar ik kon er niks over vinden in het boekje.

Tip:
Geen witte was wassen na een droogprogramma met donkere handdoeken. Alle witte was zat onder de donkerblauwe pluisjes.

Pluspunten

  • Mooie machine om te zien
  • Grote trommel
  • Wasprogramma's staan goed aangegeven op de machine

Minpunten

  • De machine geeft lang een vieze geur aan de was
  • Droger pluis moeilijk verwijder baar
  • Programma's duren lang

Review criteria:

Voldoende
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Datne 18-05-2022
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Fijne machine met een mooi uiterlijk.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4DV909H2E

Algemene score

9,0
Ik heb nu enige tijd deze machine getest en ben zeer verrast door de kwaliteiten en mogelijkheden van deze machine.
Het is een volledige wasmachine en droger in één en deze is niet eens groter dan een gewone wasmachine!
Hij heeft daarnaast ook nog eens een flinke capaciteit en heel veel keuze van programma’s zowel voor alleen wassen, drogen of beide.
Er is zelfs een mogelijkheid om een eigen programma te downloaden via WiFi en internet en met een bijpassende app is de machine op afstand te bedienen.
ook ben ik erg blij met het design van de machine, hij ziet er met de grote donkerkleurige deur mooi uit en past dan ook bij de meest moderne interieurs.
Het testen was gewoon een feestje. De machine is begrijpelijk en heeft genoeg keuzes in programma’s om ieder kledingstuk goed schoon te wassen en drogen. Bv. de stoomfunctie heeft mijn zoon als heel prettig ervaren omdat het duidelijk te merken was dat hij minder last had van zijn allergieën. Daarnaast zorgt het ook voor een frissere was.
Al met al zeer tevreden dus….

Pluspunten

  • Uiterlijk
  • Stram functie
  • Wassen en drogen in één

Minpunten

  • Hoeveelheid was bij wassen/drogen in één.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

De Juttertjes 18-05-2022
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Voor mijn gezin een uitkomst

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4DV909H2E

Algemene score

9,0
Ik had een wens dat ik meer kon wassen in minder ruimte. Want ik had een droger en een losse wasmachine. Maar ik doe niet zoveel in droger dus eigenlijk was mijn losse droger een sta in de weg. Nu heb ik 1 wasmachine en 1 was-droogcombinatie. Voor mij een uitkomst ik kan een extra lading 9 kg wassen en ophangen. Of ik doe 6kg en laat dit ook meteen drogen. Er zijn genoeg keuzes uit programma’s. Ook als ik hem niet laat drogen is de was al veel beter droog dan mijn oude siemens wasmachine ook al is de LG minder in toeren. Sommige schrijven over de geur, maar dat gaat inderdaad meerdere malen gewoon weg. En ik vindt het geweldig dat ik geen pluizenfilter meer hoef schoon te maken. De glazendeur wordt wel echt goed warm dus met kleine kinderen moet je hier wel opletten.

Pluspunten

  • toerental werk geweldig
  • Muziekje maakt het wassen toch een stuk leuker.
  • uitstraling

Minpunten

  • glazen deur wordt erg warm

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

b**s@h**l.com 16-05-2022
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest
Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4DV909H2E

Algemene score

7,0
Pluspunten:
- mooie machine om te zien
- grote trommel
- wasprogramma’s staan goed en duidelijk aangegeven op de machine.
- handig als je weinig ruimte hebt dat 1 machine én wast en droogt.

Minpunten:
-De wasmachine geeft nog lang een ‘nieuwe wasmachine- geur’ aan de was. Niet bepaald lekker.
-Het is best onhandig dat je, terwijl de machine de was aan het drogen is, je geen nieuwe was al in de machine kan doen zoals dat wel kan als je een wasmachine en droger apart hebt. Het haalt een beetje de vaart uit het was-proces.
-Het instructie boekje is niet duidelijk genoeg. Ik maakte me zorgen dat ik nergens kon vinden waar ik ‘droger pluis’ kon weghalen na een droog programma ivm brandgevaar maar ik kon er niks over vinden in het boekje.

Tip:
Geen witte was wassen na een droogprogramma met donkere handdoeken. Alle witte was zat onder de donkerblauwe pluisjes.

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende

Reageer

nathalie77 15-05-2022
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

wat een stank!

Geschreven voor: LG F4DV909H2E

Algemene score

5,0
Ik heb deze was/droog combinatie 10 dagen getest.
Het leek me een fantastische oplossing voor het ruimte gebrek in mijn keuken. De wasmachine en droger omruilen voor 1 apparaat. Helaas, valt het me enorm tegen. Dit apparaat gaat terug naar de winkel.

Bezorgen
De bezorger brengt het apparaat naar de keuken, maar wil hem niet waterpas plaatsen. Dat moet ik zelf doen. Leek me niet zo ingewikkeld, maar je kunt niet draaien aan deze pootjes met de hand, daar heb je echt een steeksleutel bij nodig. Na wat tobben, is het toch gelukt en kan het testen beginnen.
Het apparaat ziet er mooi uit. Hij is iets minder breed dan mijn wasmachine.

Wasmachine
De wasmachine doet het prima. Daar ben ik zeer tevreden over. Het bakje voor de wasverzachter is heel klein, waardoor ik minder snel te veel wasverzachter gebruik.
Er zitten verschillende standen op en je kunt allerlei extra's toevoegen.

Droger
De droger valt mij enorm tegen. De geur die hij verspreid is echt smerig. Ik moet ramen en deuren openzetten. Het apparaat wordt duidelijk heel warm en je ruikt nu dat hij nieuw is. Helaas ruikt mijn wasgoed ook zo na gebruik. Heel teleurstellend om na het lange was & droog programma weer opnieuw te kunnen beginnen. En daarna nog mijn oude droger te gebruiken voor het droog gedeelte. Dat kan niet de bedoeling zijn. Ik neem contact op met LG. Na wat vragen over het soort wasverzachter dat ik gebruik, geven ze aan dat het normaal is dat hij de eerste 14 dagen stinkt bij het drogen. Ze vertellen niet hoeveel keren ik hem dan moet gebruiken. Ik besluit het toch te blijven testen en iedere keer ben ik weer teleurgesteld. De stand in de keuken wordt inderdaad minder, maar de stank in mijn wasgoed niet. Ik droog me met tegenzin af na het douchen. Ik word hier niet blij van!

Ik heb de droger getest met kleinere hoeveelheden wasgoed. Ze worden niet goed droog (en stinken), ondanks het toch fors lange programma van een uur.

De opfrisstand, mag met deze geur eigenlijk niet zo heten, maar de stoom verwijdert wel de kreukels uit mijn spijkerbroek. Ik hoef niet te strijken.

Ik heb geurdoekjes geprobeerd voor de droger, die voorheen 3x gebruikt konden worden voor een frisse was uit de droger. Na 1x geen effect op de was en de doekjes stonken net zo erg.

Voordelen
prettig muziekje na afloop van het wasprogramma
je kan dit apparaat koppelen aan je smartphone en hem op afstand bedienen.
je kan zelf extra opties toevoegen aan het wasprogramma
het snelle programma van 14 minuten gaat goed schoon

Nadelen
de stank van de droger
wasprogramma's duren erg lang in combinatie met de droger (8 uur)
maakt een vreemd geluid als hij de was schudt om te wegen
Na het was/droog programma komt mijn was er keihard en kurkdroog uit.

Pluspunten

  • prettig muziekje zodra klaar
  • mogelijkheid te koppelen aan je smartphone
  • 14 minuten programma is snel en schoon
  • meerdere opties toe te voegen aan je wasprograma

Minpunten

  • de stank van de droger!
  • tijdsduur programma's lang
  • wasgoed is te droog en hard na drogen
  • raar geluid bij schudden van het wasgoed

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Rebecca 25-04-2021
  • Product getest

Vol lof over deze was:droogcombinatie

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4DV909H2E

Algemene score

9,0
mocht deze was/droogcombinatie testen. Al bij aankoop van mijn eerste wasmachine had ik interesse naar een was/droogcombinatie. Helaas las ik toentertijd veel negatieve reviews. Nu had ik de kans hem toch uit te proberen. Nu is mijn gedachte enkel....pfff had ik hier maar eerder voor gekozen. Maarja de techniek is natuurlijk ook niet stil blijven staan en is met de jaren verbeterd.
De machine staat op zolder. Nu ben ik slecht ter been en is het voor mij een enorme verlichting om nadat de kleding is gewassen, ik niet helemaal naar zolder hoef om de was eruit te halen en in de droger moet stoppen.
Wasresultaat: hij doet precies wat hij hoort te doen. Prima schoon. Ik kies bij verschillende stoffen andere centrifuge standen, dit scheelt heel veel kreukels in mijn was. Ik ben blij dat hij op zolder staat want hij geeft toch meer geluid dan ik dacht, of het komt door de lekbak die ik eronder heb staan?!
Wat ik wel echt jammer vind is dat de was een vage geur houdt. Terwijl ik nou juist geniet van de geur van frisse was. Nu ga ik ervan uit dat dit echt wel weg zal gaan. Dat er een programma is dat je de trommel kan laten reinigen vind ik heel belangrijk. Het is toch de onderhoud van de machine. Zo blijft je machine schoon. Soms kies ik voor het korte wasprogramma van 39 minuten en dan blijf ik even op zolder maar heb ik binnen korte tijd toch een was gedraaid. Ideaal. Meestal kies ik voor de was/droog combinatie en stop ik mijn was erin en kan ik het na ongeveer 4/5 uurtjes eruit halen. Ik vouw het op en gaat zo de kast in. De programma duur van wassen en drogen duurt lang gemiddeld 5 uren maar die tijd was ik ook kwijt toen ik in het verleden een aparte was en droogmachine had.
Voor mij is het de ideale hulpmiddel.
Is het programma van wassen en drogen afgelopen, blijft de trommel toch nog draaien zodat de was niet enorm gaat kreuken. Ik ben meer dan tevreden over deze machine en kan hem dan ook zeer aanbevelen.

Pluspunten

  • Wassen+drogen tegelijk
  • Grote trommel
  • Korte was
  • Trommel reiniging
  • Stoom

Minpunten

  • Luider dan verwacht
  • Vage geur

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Charly 02-04-2021
  • Product getest

Complete alleskunner

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4DV909H2E

Algemene score

9,0
Sinds een paar weken in huis en super blij met het wasresultaat. Ik was bang dat drogen misschien minder goed zou werken door de vooroordelen dat je twee aparte apparaten nodig hebt. Het tegendeel is bewezen! Ik woon vrij klein en vanwege ruimte gebrek werd het tijd de oude was en droger de deur uit te doen, maar dan wel gelijk voor een degelijk apparaat die een huishouden met twee kids en een hond aan kan. Voor mij heel belangrijk ook dat deze combi zuinig is voor je was dankzij de herkenning van het wasgoed, goede en snelle reiniging, droogtijd en ook het verwijderen van allergenen en huisstofmijten (wegens allergie). Van het overzichtelijk en makkelijk bedienbare display, draaiknop tot aan de vormgeving toe, ik kan niet anders zeggen dan dat ik onder de indruk ben van zijn kunnen. Een life saver! En energy saver ook nog eens. Win - win dus! Absolute aanrader. Alleen de gedroogde was heeft een typisch geurtje nog als het eruit komt op dit moment het enige minpuntje maar ik hoop er nog achter te komen hoe dat ik dat minder krijg. Fraaie vormgeving, gezellig deuntje als ie klaar is met het programma, wij worden er vrolijk van! Oh ja en het boekje doorlezen is ook niet nodig :-) alles spreekt voor zich! Top apparaat!

Pluspunten

  • Compact
  • Mooi design
  • Schone kreukvrije was
  • Eenvoudige bediening
  • Doet wat ie beloofd

Minpunten

  • Geur na drogen is wat vreemd nog
  • Maakt wat hard geluid bij water tappen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Charlie 14-03-2021
  • Product getest

Was/droog combinatie die doet wat ie beloofd

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4DV909H2E

Algemene score

10,0
Sinds een week heb ik deze, kan niet anders zeggen, ideale was/droog combinatie in huis. Aangezien dat een piepklein jaren ‘10 huisje is met zeer beperkte ruimte, is er ook weinig plaats en hebben de losse oude wasmachine en droger plaats gemaakt voor deze nieuwe washeld!
Alle vooroordelen over het niet goed drogen en beperkte trommelinhoud achter ons gelaten, want er kan ontzettend veel was in gewassen en gedroogd, dankzij de grote trommel inhoud. Was komt er in alle wasstanden perfect en nagenoeg kreukvrij uit. Kinderlijk eenvoudig bedieningspaneel maakt heel eerlijk gezegd het boekje lezen overbodig want deze machine detecteert de was en gaat er vervolgens zorgvuldig mee om. De verschillende mogelijkheden zijn in het Nederlands weergegeven en worden bijgelicht door de soepele draaiknop. Donker glazen deurtje zorgt voor een mooi uiterlijk waarbij je niet in een rommelige trommel kijkt. Tot op heden kan ik geen enkel mankement vinden en ben ik meer dan tevreden over de prestaties van deze alleskunner! Een absolute aanbeveling.

Pluspunten

  • Grote trommel
  • Droogt perfect
  • Alles in één
  • Makkelijk te bedienen
  • Weergave functies in Nederland

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Bianca 15-02-2021
  • Product getest

Efficiënt en super stil!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4DV909H2E

Algemene score

9,0
Ik mocht de was-droger testen van de reviewclub.
Ik heb hem ervaren als fantastisch! De was en droger in 1 is voor mij een top keuze geweest. Ik werk fulltime in de zorg met ploegendiensten en heb hierdoor niet altijd tijd voor de was, hierdoor is het super handig om de wasmachine op was en drogen tegelijk te zetten, als ik dan uit mijn werk kom kan ik gelijk de was opvouwen en opbergen. Vooral handig omdat ik vergeetachtig ben en nogal vaak te laat de was doe, als ik dan ‘s avonds de was en droog aanzet heb ik ‘s morgens altijd een schoon uniform. Vooral fijn dat de wasmachine zo stil is, hij staat bij ons naast de slaapkamer en ik heb hem nog nooit gehoord, ik kan rustig slapen.
Voor mijn partner is hij helemaal fijn, hij heeft nooit echt overweg gekund met onze andere wasmachine en droger, deze was super oud. Hij heeft nu al een aantal wasjes gedraaid zonder te vragen hoe hij werkt. Het display is super gemakkelijk af te lezen, ieder programma geeft iets anders aan en elk programma kan je weer aanpassen op andere graden en de toeren van de centrifuge bepalen.
Ik had al een hele tijd last van mijn huid, ik denk dat dit kwam door de wasverzachter, sinds wij deze hebben heb ik nooit meer last gehad van een jeukende huis en irritatie bultjes. Dit komt denk ik omdat de wasmachine weegt en voelt wat en hoeveel erin zit en hierdoor bepaald hoeveel het van het wasmiddel en wasverzachter gebruikt. Eerst had ik hier mijn bedenkingen over, ik wilde zelf kunnen bepalen hoeveel wasmiddel en wasverzachter ik gebruikte, maar mijn was is altijd super schoon en fris. Dus dit is voor mij de perfecte oplossing geweest tegen de geïrriteerde huid.
Het apparaat geeft een muziekje als het klaar is, dus als je apart wast en droogt weet je precies wanneer hij klaar is en kan je gelijk sorteren en drogen.
En wat mij al helemaal aansprak was hoe luxe deze eruit ziet, het geeft echt een rijk gevoel.

Pluspunten

  • Stil en zuinig
  • wegen en aanpassen
  • Was en droog in 1
  • Anti-allergie stand
  • Luxe uitstraling

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

peteypike 12-02-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Erg goed wasresultaat. Drogen heeft nadelen.

Geschreven voor: LG F4DV909H2E

Algemene score

7,0
Ik heb altijd een aparte wasmachine en droger gebruikt, waardoor er veel tijd verloren ging aan het overhevelen van wasgoed. Met deze combinatie wordt deze tijd deels gecompenseerd. De functie 'wassen in slechts 39' minuten werkt fantastisch en levert een schoon resultaat op in een korte tijd, mits je kleren niet al te vervuild zijn. De tijdwinst gaat echter weer verloren doordat het droog-programma ontzettend lang duurt: drie uur is geen uitzondering. Je kleding komt er dan wel perfect droog uit en is met zorg gedroogd en gewassen, wat weer positief is voor het kleurbehoud van je kleding. Wat wel vreemd is, is dat gedroogde kleding een beetje een vreemd geurtje heeft, alsof het verbrand is. Dit is vooral vervelend bij beddengoed.

Er zijn veel keuzes die je kunt maken in de verschillende wasprogramma's en doordat er met stoom gewerkt wordt, wordt de levensduur van je kleding verlengd. Het vuile wasgoed wordt door het apparaat ook echt stralend schoon en dat is natuurlijk waar het om gaat.

Een ander pluspunt is de ruimte capaciteit die het apparaat heeft: er kan tot 9 kilo per keer gewassen worden. Voor drogen geldt een capaciteit van 6 kilo. Dit is belangrijk om in de gaten te houden, want een volle wastrommel kan dus niet in één keer gedroogd worden.

Tot slot wil ik vermelden dat het uiterlijk erg aantrekkelijk en robuust is. De machine is zeer gebruiksvriendelijk.

Pluspunten

  • Schoon resultaat in korte tijd
  • Robuuste machine
  • Gebruiksvriendelijk

Minpunten

  • Drogen duurt erg lang
  • Vreemde geur na drogen

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Joantjuh19852021 06-02-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooi strak design en subliem wassen

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4DV909H2E

Algemene score

9,0
Wat een ruimtebesparende oplossing en een must voor het oog is de LG Was- droogcombinatie F4DV909H2E.
Het apparaat straalt luxe uit en bied gemak in gebruik. De LG Was- droogcombinatie F4DV909H2E was bij ons dezelfde middag nog in gebruik. Het enige waar je wel even rekening moet houden met aansluiten is dat de afvoerpijp de gewenste lengte van 1 meter moet hebben. Door de kracht van afpompen komt anders het water weer naar boven en loopt de afvoerpijp uit. De eerste was gelijk uitgeprobeerd met de was-droog functie. Dit was even schrikken toen er stond dat dit 4 en een half uur zou duren haha. Gelukkig past de tijd zichzelf aan gelang de was draait en word de tijd zo nodig aangepast. De was komt er echt schoon en droog uit. Niet vochtig of klam zoals wel vaker gebeurt met een losse droger. Echter vind ik het superprogramma van 39 minuten beter en daarna de droger instellen op 2 uur. Dit gaat naar mijn idee sneller. Het valt op dat de gewone was zonder droger functie er door de steam technologie al redelijk droog uitkomt en de was minder lang hoeft te drogen aan de rekken. Ook de andere programma’s zijn makkelijk in te stellen en er is genoeg keuze. Wat ook erg fijn is, is dat je bijna alles ook nog eens aan kan passen naar je eigen behoefte. Het enige wat vreemd is, is dat de LG Was- droogcombinatie F4DV909H2E geen pluizenfilter heeft. Dit wordt rechtstreeks afgevoerd. Ook heeft de machine een functie om was toe te voegen tijdens de programma’s. Het apparaat is verder echt supermooi en makkelijk in gebruik. Daarnaast is zoals eerder gezegd de ruimtebesparende bijkomstigheid een echte pre!!!
Alleen bij de smart ThinQ is het jammer dat deze alleen op een 2.4GHZ netwerk kan en dus niet op mijn 5GHZ netwerk draait. Dit heb ik dus helaas niet gebruikt.

Pluspunten

  • Ruimtebesparend
  • makkelijk in gebruik

Minpunten

  • ThinQ alleen 2.4ghz netwerk

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Toon meer reviews