Informatie over warmhoudplaten

Een warmhoudplaat is ervoor gemaakt om een pan, bord of schaal boven een warmtebron te plaatsen. Het is niet mogelijk om gerechten op te warmen met een warmhoudplaat. Je kunt de warmhoudplaat alleen gebruiken om een gerecht warm te houden. Warmhoudplaten zijn er in vele soorten en maten. Het grootste verschil zit in de afmetingen en de warmtebron van de warmhoudplaat.

warmhoudplaat

Bekijk alle Warmhoudplaten

Warmhoudplaatmodellen

Er zijn verschillende warmtebronnen mogelijk in een warmhoudplaat.

Warmhoudplaat met snoer
Het warmte-element in de warmhoudplaat kan op temperatuur gebracht worden door elektriciteit of gas. Het voordeel hiervan is dat je de temperatuur constant kunt houden. De warmhoudplaat zal niet afkoelen.

Warmhoudplaat met een afneembaar snoer
Een warmhoudplaat met een afneembaar snoer is makkelijk te verplaatsen. Je kunt de warmhoudplaat zonder elektriciteitssnoer dat hinderlijk in de weg ligt, op tafel zetten. Voor gebruik dient dit model warmhoudplaat opgewarmd te worden door de plaat aan te sluiten op het elektriciteitsnet. Het nadeel is dat na verloop van tijd de warmhoudplaat zal afkoelen.

Andere modellen
Sommige warmtebronnen die gebruikt worden in een warmhoudplaat moeten voor gebruik opgewarmd worden in de magnetron of oven. Deze warmte-elementen, gemaakt van steen of metaal, kunnen na opwarming in een houder geplaatst worden. Ook deze modellen zullen na verloop van tijd afkoelen.

Het is aan te raden om op de warmte-afgifte en de opwarmtijd te letten als je kiest voor een warmhoudplaat die vantevoren opgewarmd moet worden.

Oververhittingbeveiliging

Een warmhoudplaat kan erg heet worden. Voorzichtigheid is dan ook geboden als je een warmhoudplaat op tafel zet. Vaak heeft een warmhoudplaat een oververhittingbeveiliging. Deze beveiliging zorgt ervoor dat de warmhoudplaat maar tot een maximale temperatuur verwarmd wordt.

Beste warmhoudplaten
Populairste warmhoudplaten