Philips MULTIGROOM Series 3000 MG3740

Specificaties
tile-gebruikstijd
60 min gebruikstijd
Toepassing
oor, baard, snor, wenkbrauw, hoofd
Voeding
accu
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 26 reviews die zijn achtergelaten voor de Philips MULTIGROOM Series 3000 MG3740 op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,2

Schrijf een review

Kieskeurig.be review criteria:

  • Uitstekend
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Blok 28-10-2017
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Fijn stil en goed machientje

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Philips MULTIGROOM Series 3000 MG3740

Algemene score

8,0
Prima scheer style apparaat met veel mogenlijkheden en verschillende opzetstukkken.
Ligt lekker in de hand. Zeer stil en batterij gaat lekker lang mee. Maar voor echt glad is er altijd nog het ouderwets scheermes.

Pluspunten

  • Stil
  • Goede batterij

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Dimi85 26-10-2017
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Handig en veelzijdig toestel die doet wat ik er van verwacht

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Philips MULTIGROOM Series 3000 MG3740

Algemene score

9,0
Dit toestel doet wat het moet doen. Snel en doeltreffend jou de look bezorgen die je op dat moment bevalt. Het toestel heeft een goede accuduur en is efficiënt. Het toestel dat ik vroeger had gaf mij vaak niet het resultaat dat gewenst was. Dit toestel voldoet meer dan voldoende aan mijn eisen. Ik kom vaak in contact met klanten en dan is een verzorgde uitstraling wel zeker aan te bevelen. Dankzij dit toestel is dit s morgens in een mum van tijd klaar en kunnen we weer fris de dag tegemoet.

Pluspunten

  • Handige ergonomie
  • Accuduur
  • Veelzijdigheid accessoires

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Davi 25-10-2017
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

goede ligging in de hand

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Philips MULTIGROOM Series 3000 MG3740

Algemene score

8,0
Dit product was kleiner dan verwacht. Maar doet wel perfect wat het moet doen. En bij mij is dat mijn baard onder controle houden. Enkel de handleiding mocht iets duidelijker.
Maar zeker een aanradertje

Pluspunten

  • duur baterij
  • makkelijk in gebruik

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Rik 19-10-2017
  • Product paar weken in bezit

Waar voor je geld

Geschreven voor: Philips MULTIGROOM Series 3000 MG3740

Algemene score

6,0
TL;DR. Goed apparaat voor deze prijs, verstelbaar opzetstuk voor 3-7mm te gevoelig verstelbaar, dus scheren met eigen risico.

Ik heb de MG3740/15 nu een aantal weken in gebruik en het bevalt tot nu toe wel goed, alhoewel het apparaat 1 belangrijk minpunt heeft (zie laatste stuk review). Het compacte apparaatje wordt geleverd in een handige en compacte etui waar ook alle accessoires + oplader inpassen. De motor is erg krachtig (zeker voor deze prijscategorie) en ik gebruik het apparaat om mijn hele hoofd, inclusief snor en baard op verschillende lengtes te scheren. Erg handig hierbij is het precisie opzetstuk, waar je de contouren van je haarlijn goed mee kunt accentueren (dit is met een scheermesje of tondeuse vaak lastig zelf te doen), alhoewel je met dit opzetstuk wel meerdere keren over hetzelfde stuk moet gaan om het gewenste resultaat te krijgen. Verder ligt hij lekker in de hand en is het wisselen van de opzetstukjes ook gemakkelijk.
Een belangrijk minpunt van het apparaat ligt voor mij persoonlijk bij het opzetstuk die verstelbaar is tussen de 3-7mm. Met dit opzetstuk scheer ik mijn baard en snor op verschillende lengtes. Het verstellen doe je met een klein palletje aan de achterkant van het opzetstuk. Dit palletje is erg gevoelig, want het is nu een al aantal keer gebeurt dat ik, zonder het door te hebben, tegen het palletje aan stoot, waardoor deze plotseling korter scheert dan de bedoeling is. Erg irritant.

Review criteria:

Goed
Goed
Onvoldoende
Onvoldoende

Reageer

Jan Janssen 11-05-2020
  • Product maand in bezit
  • Product getest

Uitstekende multigroom met vele opzetstukken!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Philips MULTIGROOM Series 3000 MG3740

Algemene score

8,0
Compacte baardtrimmer welk erg prettig in de hand licht.. Prijs\Kwaliteit is uitstekend, voelt niet fragiel aan (en is het ook niet :-)).
Dankzij de vele opzetstukken kun je je baard in ieder gewenste lengte trimmen en de accu gaat ontzettend lang mee.
Het enige nadeel vind ik, dat wanneer je grote plukken haar moet scheren (tijdens coronacrisis ook mijn haren mee gemilimeterd) merk je wel dat hij soms net niet krachtig genoeg is.
Echter na een tweede swipe over hetzelfde stuk, prima resultaat!
Nadat de baardtrimmer volledig was opgeladen heb ik deze al minstens 5x gebruikt en nog is de batterij niet leeg.

Ik gebruik de baardtrimmer pas te kort om te kunnen oordelen of de mesjes echt zo scherp blijven, maar dat zal de toekomst uitwijzen.

Absoluut een heel fijn apparaat!

Pluspunten

  • Accuduur
  • Opzetstukken
  • Prijs\Kwaliteit
  • Formaat

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Luuk 01-05-2020
  • Product gekregen

Zeer fijne trimmer

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Philips MULTIGROOM Series 3000 MG3740

Algemene score

10,0
Ik heb de trimmer al even in gebruik
Ik vind het een hele fijne trimmer
De trimmer doet precies wat ie moet doen.
Dus zeer nauwkeurig
De trimmer is makkelijk in gebruik
De verschillende opzetstukken zijn makkelijk te wisselen
De accu gaat ook nog eens lang mee.
En goed product een echte aanrader

Pluspunten

  • Nauwkeurig
  • Krachtig
  • Lange accu duur

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Michael 29-04-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Goede resultaten!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Philips MULTIGROOM Series 3000 MG3740

Algemene score

8,0
Het is een goed apparaat welke een zeer goed resultaat levert.
De accu gaat langere tijd mee wat ook positief is en tevens maakt het apparaat ook weinig geluid.
Enige minpunt is het aan- en uitzetten van het scheerapparaat, dit knopje schuift iets lastig.
Al met al een aanrader!

Pluspunten

  • Weinig geluid
  • Accuduur
  • Resultaat

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Martin 29-04-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Krachtige en compacte trimmer met glad scheerresultaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Philips MULTIGROOM Series 3000 MG3740

Algemene score

9,0
Een zeer krachtige en compacte trimmer waarmee je een nauwkeurig en glad scheerresultaat kunt behalen. De vele opzetstukken geven je de mogelijkheid om meerdere looks te proberen. Kan dit product van harte aanbevelen.

Pluspunten

  • accuduur
  • comptact

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

B. 28-04-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Snelle, handzame trimmer voor alle lengtes

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Philips MULTIGROOM Series 3000 MG3740

Algemene score

9,0
De Philips Multigroom MG3740/15 is erg handzaam en gemakkelijk in gebruik. Er worden veel verschillende kammen, met daarop de haarlengte, bijgeleverd die je makkelijk met elkaar kunt uitwisselen om het perfecte resultaat te krijgen. Ook krijg je er een tasje bij waarin je alles kunt bewaren en meenemen.

Nadat je het apparaat uit de doos gehaald hebt moet je deze opladen voordat je hem in gebruik neemt. Het opladen duurt erg lang, namelijk 16 uur voor 1 uur scheren. Je wordt tijdens het laden ook niet op de hoogte gehouden van de resterende laadtijd, want er zit geen lampje op het apparaat ter indicatie. Mocht je het laden vergeten zijn dan kun je het apparaat wel gewoon gebruiken terwijl deze in het stopcontact zit.

Het trimmen zelf gaat erg snel vanwege de zichzelf slijpende messen en het hoge toerental. Dat zorgt ervoor dat je binnen no-time al je haar op dezelfde, of varierende lengtes hebt. De verschillende opzetkoppen maken het gemakkelijk om op allerlei lengtes te trimmen en op moeilijk bereikbare plekken te komen. Ook de opzetkop voor neushaar doet voortreffelijk zijn werk en maakt korte metten met ongewilde haartjes.

Je kunt de trimmer, opzetstukken en stekker bewaren in het bijgeleverde tasje, maar dit is niet erg handig. Het tasje voelt wat goedkoop aan en alles ligt door elkaar heen. Als ik even snel een specifiek opzetstuk wil pakken dan moet ik elke keer de gehele inhoud van het tasje eruit halen om te zoeken naar de juiste. Dat kan echt anders.

Pluspunten

  • Opzetstukken
  • Scherpe mesjes

Minpunten

  • Laadtijd
  • Meeneemtasje

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Domien 25-10-2017
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Degelijk apparaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Philips MULTIGROOM Series 3000 MG3740

Algemene score

9,0
Doet wat het belooft, ligt goed in de hand. Ik ben heel tevreden over dit product. Enige minpunt is het ontbreken van een opbergmogelijkheid voor de verschillende accessoires.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

m 25-10-2017
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekregen

Prima multigroom; kan niet in de douche en veel opzetstukken

Geschreven voor: Philips MULTIGROOM Series 3000 MG3740

Algemene score

8,0
De MG3740 is echt een prima trimmer voor je baard en andere haren. Ik had achteraf graag een andere gehad omdat deze niet onder de douche kan. Dat vind ik echt een must. Daarnaast zijn er veel opzetstukken (9!!) meegeleverd. Dat kan handig zijn. Zo kun je makkelijk neusharen trimmen en zelf je (hoofd)haar scheren. Hoewel ik dat laatste niet gebruik, is het ongetwijfeld handig voor veel andere. Een nadeel daarvan is dat je alle opzetstukken op je badkamer hebt liggen. Er wel een opzetstuk dat in hoogte verstelbaar is, dat is erg prettig. Ik vraag me wel af hoe lang de plastic opzetstukjes mee gaan als je ze telkens verwisselt.
Er is een handig zakje meegeleverd, de kwaliteit daarvan is echter niet om over naar huis te schrijven.

Pluspunten

  • veel opzetstukken hij echt multi-inzetbaar is
  • prijs
  • prestaties

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Voldoende
Voldoende

Reageer

Joey 25-10-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest

Zeer prettig apparaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Philips MULTIGROOM Series 3000 MG3740

Algemene score

9,0
Een heel mooi en licht apparaat met super scherpe messen. Glijdt soepel door zowel de baard als de hoofdhuid. Ben de uitdaging aangegaan door het hele gezicht en hoofd te scheren echt een top product.

Pluspunten

  • Handzaam
  • Scherpe messen
  • Met accu
  • Veel opzetstukken

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
hubert5 08-05-2018

Glijdt door de hoofdhuid???? Dat lijkt me eng en pijnlijk.....

Reageer

Ben 24-10-2017
  • Product paar maanden in bezit

Makkelijk in gebruik en goede kwaliteit

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Philips MULTIGROOM Series 3000 MG3740

Algemene score

8,0
De Philips Multigroom Series 3000 MG3740 ligt prettig in de hand, is makkelijk in gebruik en goed schoon te houden.

De bijgeleverde accessoires zijn ruim voldoende om te variëren in looks.

Pluspunten

  • makkelijk in gebruik
  • goed schoon te houden
  • mooi design

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Fl1p 23-10-2017
  • Product paar weken in bezit

Prijs/kwaliteit ok

Geschreven voor: Philips MULTIGROOM Series 3000 MG3740

Algemene score

8,0
Toen ik de scheermachine uitpakte, was ik aangenaam verrast door de vele accessoires. Daarnaast was ik ook teleurgesteld: voor de meeste millimeters moest je een apart kammetje er op zetten. De kammetjes die te vergroten/verkleinen zijn, zijn dan weer superhandig. Ook fijn zijn de aparte opzetstukjes: een mini scheermachientje van nog geen cm breed om zeer fijn te kunnen scheren, een neustrimmer, en een standaard scheermes. Het zakje dat meegeleverd wordt is niet handig en ook niet stevig genoeg om alles in op te bergen. Een etui waar alle kammetjes apart in kunnen opgeborgen worden, leek me hier wel een pak handiger.
Na het eerste gebruik viel me vooral het lawaai op. Het scheermachientje/de tondeuse maakt vrij veel lawaai ten opzichte van andere scheermachientjes die ik al gebruikt heb. Het geeft een ratelend geluid. Het scheren zelf verloopt gewoon goed. Geen mankementjes, geen irritaties, gewoon zoals een scheermachine moet scheren. Ook gemillimeterd haar lijkt op alle plaatsen even lang te zijn.
Ook de meegeleverde adapter is niet te groot en is makkelijk aan te sluiten om de shaver op te laden.
Samengevat al bij al dus een fijn apparaatje voor zijn prijs met als topper het minischeermesje van nog geen cm groot en de meegeleverde neus-en oorhaartrimmer. Enkel jammer van het te eenvoudige opbergzakje en de vele aparte kammetjes.

Minpunten

  • Opbergzakje van mindere kwaliteit
  • Veel aparte opzetkammetjes
  • Luid
  • Geen batterijweergave

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

cjmvanbeek 23-10-2017
  • Product paar maanden in bezit

Lekker licht en snel in gebruik.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Philips MULTIGROOM Series 3000 MG3740

Algemene score

8,0
Gebruik deze trimmer nu iets meer dan een maand. Fijn apparaatje. Voorals dat hij zo licht is bevalt mij heel erg. De kammer zijn goed schoon te maken onder de kraan.

Voor deze prijs gewoon een goed en practisch product.

Pluspunten

  • Gewicht
  • Makkelijk schoon te maken

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Valentao 20-10-2017
  • Product paar weken in bezit

Goed apparaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Philips MULTIGROOM Series 3000 MG3740

Algemene score

7,0
Een mooi grooming apparaat wat scherpe mesjes heeft. Ik krijg geen trekkerig gevoel en mijn baard scheer ik mooi gelijkmatig kort. Het design had wat moderner/spannender gemogen van mij maar zeker een goede kwaliteit/prijs verhouding! Een aanrader.
Voordelen:
- Scherpe mesjes
- Veel opzetstukjes
- Onder de douche te gebruiken (officieel niet waterdicht)
- Lange accuduur

Nadelen:
- Geen opberg display
- Introvert design

Pluspunten

  • Lange accuduur
  • Scherpe mesjes

Minpunten

  • Geen opberg display
  • Introvert design

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

kbabaei 18-10-2017
  • Product paar weken in bezit

Perfecte prijs/kwaliteit

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Philips MULTIGROOM Series 3000 MG3740

Algemene score

8,0
Ik heb de trimmer nu een tijdje in gebruik, en was blij verrast dat een trimmer met zo een lage prijs, zo veel kan.

Er zitten genoeg opzetstukken bij, en waarschijnlijk zul je niets tekort komen om je baard/kapsel goed te kunnen trimmen.

Het mesje is heel scherp, en de behuizing voelt goed aan. Niet zoals een Philips trimmer van 70 euro, maar perfect voor eentje onder de 40 euro. De batterij gaat lang genoeg mee, en tevens gaat het opladen snel.

Al met al ben ik heel blij met de trimmer, en raad ik het iedereen aan die voor een lage prijs een hele goede trimmer wil aanschaffen.

Een minpunt is het opbergtasje dat er bij zit. Deze voelt heel goedkoop aan, maar ik snap uit economische oogpunt dat Philips geen duurder tasje bij deze budget trimmer kan doen.

Pluspunten

  • Prijs
  • Opzetstukken

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Voldoende

Reageer

Robbert-jan 16-10-2017
  • Product paar weken in bezit

prettig trimmen

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Philips MULTIGROOM Series 3000 MG3740

Algemene score

8,0
prettige handvatting, niet een en al plastic maar het voelt degelijk in de handen.
verschillende opzet stukken geven veel mogelijkheden er werken goed!

Pluspunten

  • veel opzet stukken
  • niet een en al plastic

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Maarten0810 15-10-2017
  • Product paar weken in bezit

Multigroom met mooi design en vele opzetstukken

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Philips MULTIGROOM Series 3000 MG3740

Algemene score

9,0
Het toestel scheert en trimt zeer fijn en aangenaam. Ik ervaar geen irritaties ondanks ikzelf hier redelijk gevoelig voor ben. Ook geeft de Multigroom geen trekkend gevoel en scheert zacht.
De neustrimmer is een pluspunt waardoor je niet weer met een extra toestel opgezadeld zit. Het precisie kopstuk is ook ideaal om rond de wenkbrauwen en onder de neus fijn bij te trimmen. Normaal is het toestel voor haar en gezicht, maar is naar mijn mening ook wel geschikt voor lichaamshaar bij te trimmen. De scheer en trim opzetstukken zijn voorzien om op verschillende lengte en in model te kunnen scheren. Voor mij zeker de titel All-in-one groomer waard en een geslaagd toestel waar ik dagelijks volop van geniet en gebruik van maak. Top groomer

Pluspunten

  • Mooi design
  • Afspoelbare opzetstukken

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Jack123 13-10-2017
  • Product paar weken in bezit

Top instapper

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Philips MULTIGROOM Series 3000 MG3740

Algemene score

9,0
Sedert enkele weken mag ik de Philiphs Multigroom 3-reeks uitproberen. Persoonlijk heb ik graag mijn baard en snor kort getrimmed (1 à 2 mm). Mijn vorige toestel van Philips had enkel de mogelijkheid om vanaf 3 mm te trimmen. Ik was dus meer dan nieuwsgierig om te kijken wat de toegevoegde waarde van dit nieuwe toestel voor mij zou zijn.

Ik heb hieronder een korte samenvattig gemaakt van de plus- en minpunten, dat leest wat makkelijkers voor jullie. Deze punten gelden enkel voor de 3-reeks, met de andere toestellen heb ik geen ervaring.

Pluspunten:
+ Scherpe mensjes die de haartje vlot trimmen zonder haren uit te trekken.
+ Veel accessoires voor ieder type baard en snor.
+ Opbergzakje
+ Klein en licht in de hand.
+ Batterij gaat lang mee
+ Doet wat het moet doen.

Minpunten:
- Geen mogelijkheid om lichaamshaar te trimmen (andere modellen hebben dit wel, dus op zich geen direct minpunt)
- Opzetstuk van plastic moet op de trimmer geklikt worden. Lijkt dat de klemlipjes snel kunnen afbreken.
- Mijn vorig model had een ingebouwd zuigertje voor de haartjes. Dit model heeft dat niet waardoor de haartjes over de hele wasbak liggen. Een handdoek wil hier wel bij helpen.
- Vrij harde trilling van het motortje.
- Trimkop is rigide, waardoor het zich niet altijd even goed aanpast aan de vorm van je gezicht (bvb. bovenkant keel).

Kort samengevat: een simpel toestel dat doet wat het moet doen zonder veel overbodige franjes. Zoek je een toestel dat alles aankan, dan kijk je best voor een klasse hoger.

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Uitstekend
Goed

Reageer

Toon meer reviews