Informatie over tondeuses

Een tondeuse (ook wel trimmer genoemd) wordt gebruikt om het haar zeer kort af te knippen. Bij een tondeuse wordt een opzetkam gebruikt, zodat jouw haren niet al te kort worden afgeknipt. Een trimmer echter gaat over de huid. Met een afstandhouder kun je de haren op een bepaalde lengte houden, jouw haar wordt hiermee echt gemillimeterd. Klik Hier als je meer over (baard)trimmer wil weten.


Bekijk alle Tondeuses

Oplaadbare tondeuse

Een tondeuse kan werken op stroom of op batterijen. Het nadeel van een batterij tondeuse is dat de batterijen eens in de zoveel tijd vervangen dienen te worden. Dit in tegenstelling tot de werking op stroom. Je laadt de tondeuse op en je kunt zo lang scheren als de vermelde bedrijfstijd. Ook kun je zien hoelang het duurt voordat de tondeuse is opgeladen, dit wordt aangegeven met oplaadtijd.

Scheren op het lichtnet

Er zijn tondeuses die niet oplaadbaar zijn en niet met batterijen werken, maar alleen via het lichtnet. Dit heeft als nadeel dat er altijd ergens in de buurt van een stopcontact geschoren moet worden en dat je niet om het snoer heen kunt.

Onder de douche

Sommige tondeuses zijn ook te gebruiken in bad of onder de douche. Andere zijn alleen afspoelbaar, dit maakt het schoonmaken een stuk makkelijker. Even onder de kraan houden en klaar. Wanneer een tondeuse niet afspoelbaar is, kan deze droog gereinigd worden met een reinigingsborsteltje. Dit schoonmaakborsteltje wordt over het algemeen wel meegeleverd.

Lengte instelling

Een tondeuse kan vaak op verschillende haarlengtes scheren. De haarlengtes liggen tussen de 0 en 40 mm. Dit wordt aangegeven met het aantal standen en de opzetkammen. Kieskeurig maakt het mogelijk om hier specifiek op te selecteren.

Trimmerfunctie

Tondeuses kunnen voorzien zijn van verschillende trimmerfuncties. Het gaat hier dan om het trimmen van een snor, nekharen of bakkenbaarden.

Bodygrooming

Er is ook een trimmer voor al het lichaamshaar beschikbaar, die speciaal voor de man is ontwikkeld. Het wordt met deze trimmer nog makkelijker om het (kale) hoofd, de rug, de borst, de buik en de schaamstreek te scheren, zonder het risico op wondjes en huidirritaties. Deze trimmer wordt ook wel Bodygroom of TotalBody trimmer genoemd.

Accessoires

Bij de tondeuse kunnen meerdere accessoires worden meegeleverd. Bijvoorbeeld een schaar, een kapschort, een kapperskam, een nekkwast etc. Bij de producten kun je zien welke accessoires erbij verpakt zijn.

Beste tondeuses
Populairste tondeuses