Sony Alpha A6300 systeemcamera Zwart + 16-50mm OSS zwart - Reviews

Specificaties
Megapixel
24,2 megapixel
Camera type
systeemcamera (kit)
Filmen in full-HD
Filmen in Full-HD
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 16 reviews die zijn achtergelaten voor de Sony Alpha A6300 systeemcamera Zwart + 16-50mm OSS zwart op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,6

Schrijf een review

Kieskeurig.be review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Goed
  • Uitstekend
  • Uitstekend

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Meer 16-08-2017
  • Product paar dagen in bezit

Top systeemcamera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A6300 systeemcamera Zwart + 16-50mm OSS zwart

Algemene score

9,0
Het eerste wat me opvalt is dat het menu voor de instellingen van het toestel in principe nog steeds is zoals ik die kende van mijn eerste Sony DSC F-505. Toen met Zeiss lens de top van wat er te koop was. Qua mogelijkheden merk je vervolgens hoe snel de tijd /vooruitgang is gegaan als je deze Sony a6300, die zeker niet goedkoop is, in je handen hebt.
Deze 6300 met kitlens 16-50 is qua lenskwaliteit zeker niet de top. Een andere voor de 6300 beschikbare kitlens Zeiss 18-70 (met meer zoom maar ook met een fors prijskaartje) past eigenlijk meer bij deze topcamera en is misschien wel een aanrader voor iemand die start met een Sony systeemcamera.
Dit toestel vol elektronica laat zich, als je dus de Sony menu’s gewend bent, redelijk gemakkelijk instellen. Voor mij wees het voor zich, maar ben je een camera van één van de andere grote merken zoals Canon, Panasonic of Nikon gewend, kan ik me voorstellen dat het echt een stap terug is qua bediening.
Dat zou Sony toch beter moeten kunnen invullen, en dan ook gelijk met een touch-screen. Ik begrijp overigens dat de nieuwe en duurdere 6500 al een paar van die gewenste verbeteringen kent.
Sony heeft inmiddels een grote keuze in systeemcamera’s. Het zijn duidelijk geen ‘point and shoot’ camera’s maar ook geen grote ‘spiegelreflexen’. De camera is te fors om zo maar in je broekzak te steken.
Daar staat dan tegenover dat de kwaliteit van de foto’s die je maakt echt niets te wensen overlaat. Je kunt echt, als je daar op ingesteld bent en dat moet je eigenlijk zijn om de mogelijkheden ten volle te kunnen benutten, heel goede resultaten behalen met deze camera.
Verwacht overigens niet te veel van het kleine flitsertje. Die oogt niet alleen wat fragiel, maar heeft ook maar een heel beperkte capaciteit.
Wat ook beter of anders zou kunnen: Voor het opladen van de accu wordt een kabeltje bijgeleverd met directe aansluiting aan het toestel. Handiger zou een externe oplaadmogelijkheid zijn. Die moet je dus apart aanschaffen en zeker als je een extra batterij koopt.
Over de kwaliteit van de foto’s (en ook 4K video’s) kan ik kort zijn: Uitstekend.
Ook hoge ISO-waarden leveren vooral dankzij de goede en grote sensor uitstekende kwaliteitsopnamen.
Het modern uitziende toestel is niet van plastic gemaakt maar van een magnesium-legering, voelt daardoor erg degelijk aan en mijn verwachting is dan ook dat deze Sony nog jaren mee kan, ook ten opzichte van de concurrentie.

Pluspunten

  • degelijk toestel
  • uitstekende kwaliteit foto's JPEG en RAW
  • uitstekende 4K video's

Minpunten

  • geen touchscreen
  • lastige toegang tot de menu's
  • geen aparte oplader
  • duur in aanschaf

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Voldoende
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Stefan Oosterbaan 28-01-2017
  • Product paar dagen in bezit

Sony A6300 + 16-50 Oss

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A6300 systeemcamera Zwart + 16-50mm OSS zwart

Algemene score

8,0
Als Videograaf/Cameraman ben ik al een aantal jaar Canon Dslr's aan het huren en heb ondertussen al flink wat Canon Dslr's in mijn handen gehad. Ik begon mij steeds meer te irriteren aan functies die ontbraken waarvan ik dacht dat ik die echt nodig zou hebben, neem als voorbeeld: Audio Monitoring, Zebra, Focus assist, etc etc. Deze functies waren makkelijk toe te voegen door bijv Magic Lantern te installeren, maar nadat ik beelden kwijt was geraakt door Magic Lantern ontbraken voor mij deze opties. Waar ik naartoe wil is dat alle functies waar ik mij aan ging ergeren, allemaal in deze camera zitten. Van de perfecte 4k videofunctie tot de 120 fps in 1080p (let op wel snelle SD kaarten nodig), van Audio Monitoring, tot Zebra. Geweldig, ik kan tot nu toe alleen maar positief praten over deze camera. Dank aan Kamera Express Breda die mij aan deze camera geholpen hebben. Natuurlijk hebben we het niet over een FS7, maar hey daar hangt ook een ander prijsplaatje aan.

Pluspunten

  • 4k videomogelijkheden
  • Zebra
  • Audio Monitoring

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Dirk 02-07-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Erg fijne en handzame systeemcamera!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A6300 systeemcamera Zwart + 16-50mm OSS zwart

Algemene score

9,0
Ik heb al een aantal jaren met de Sony A6000 gefotografeerd en ben de camera steeds meer gaan waarderen. Toen er een actie was bij Kamera Express bij de opening van hun filiaal in Almelo voor de A6300 was de keuze snel gemaakt. Er moest een A6300 komen!
De camera heeft net weer die paar extra zaken tov de A6000 die ik miste. Zoals de elektronische sluiter waardoor ik geluidloos kan fotograferen wat in een aantal omstandigheden erg prettig is.
Ook de toch al goede autofocus is nog weer beter geworden. In mijn straatfotografie is dit een groot pluspunt. Ook de elektronische beeldzoeker is een stuk scherper.
Kortom ik ben erg tevreden met mijn upgrade naar de A6300.

Pluspunten

  • Compact formaat
  • Elektronische sluiter
  • Geweldige autofocus

Minpunten

  • Geen aparte draaiwieltjes voor diafragma / sluiter

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Navid 02-06-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Eerste systeem camera

Geschreven voor: Sony Alpha A6300 systeemcamera Zwart + 16-50mm OSS zwart

Algemene score

8,0
Eerste systeem camera. Keuze tussen Canon en Sony.
Grotere sensor, meer focus punten en sneller. Hogere specs voor dezelfde prijsklasse..

Pluspunten

  • Mooie design
  • grote sensor
  • Snelle focus
  • Veel opties...toch simpel bedienbaar
  • redelijk licht

Minpunten

  • Nog niet gevonden

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Edwin 11-05-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Eenvoudige bediening

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A6300 systeemcamera Zwart + 16-50mm OSS zwart

Algemene score

8,0
Gemakkelijk te bedienen, zowel handmatig als vol automatisch. Lekkere compacte camera makkelijk op te bergen.

Pluspunten

  • compact
  • kleuren

Minpunten

  • interface met mobiel
  • geen GPS

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Yigal 27-04-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Robuuste body zit met veel grip in de hand

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A6300 systeemcamera Zwart + 16-50mm OSS zwart

Algemene score

9,0
Ik ben al heel snel onder de indruk van deze systeemcamera; ik ben nu na 7 jaar met de Sony Nex 5 veel plezier gefotografeerd te hebben overgestapt , een paar treden hoger qua kwaliteit gegaan met deze A6300. Ik heb hem nu twee dagen in huis en heb hem veel uitgetest. indrukwekkend ! Mooie heldere foto's en goede kwaliteit video. Zit heel steady in de hand en goede grip.

Pluspunten

  • Niet te zware body
  • stevig; goede grip

Minpunten

  • geen touchscreen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Lucie 17-04-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Veelzijdig

Geschreven voor: Sony Alpha A6300 systeemcamera Zwart + 16-50mm OSS zwart

Algemene score

8,0
Met het oog op de toekomst ben ik overgestapt van een spiegelreflexcamera naar deze lichtere maar veelzijdige systeemcamera. Met de bijgelverde kitlens is deze camera makkelijk mee te nemen, valt minder op, licht toch prettig in de hand maar kan het zelfde als de spiegelreflexcamera. Met een telelens is hij wel een stuk zwaarder mar toch nog erg handzaam.

Pluspunten

  • klein en licht
  • veelzijdig

Minpunten

  • het schermpje kan niet draaien

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

marleen 07-02-2019
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Geweldige camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A6300 systeemcamera Zwart + 16-50mm OSS zwart

Algemene score

9,0
Geweldige camera voor zowel foto's als video. Veel mogelijkheden. Autofocus werkt prima, maar ook leuk om handmatig te bedienen om verschillende effecten te bereiken. Lichtgewicht, makkelijk in gebruik. Heb hierbij een SONY 50 mm 1.8 lens aangeschaft, heb nog nooit zulke mooie foto's gemaakt. Zeer tevreden!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Jan 02-02-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

mooie camera, goede service!

Geschreven voor: Sony Alpha A6300 systeemcamera Zwart + 16-50mm OSS zwart

Algemene score

9,0
kei goeie service! goed advies, veel kennis van zaken. en blij dat er een winkel is waar je gewoon naar binnen kan lopen en kan praten met mensen i.p.v. een of andere onpersoonlijke site

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Rik 28-01-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Zeer degelijke uitvoering

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A6300 systeemcamera Zwart + 16-50mm OSS zwart

Algemene score

8,0
Ik heb mij tot de aanschaf laten verleiden door de vele positieve recensies die ik heb gelezen. En dan vooral op de punten autofocus en beeldkwaliteit. Nu ik de camera een tijdje in bezit heb, kan ik de positieve reacties alleen maar onderstrepen. De autofocus is snel

Pluspunten

  • Autofocus
  • Beeldkwaliteit
  • Instelmogelijkheden
  • 4K Video perfect
  • Ook hoge ISO-waarden zonder ruis

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Pepijn van Bakel 26-01-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Goede kwaliteit in donkere omstandigheden

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A6300 systeemcamera Zwart + 16-50mm OSS zwart

Algemene score

9,0
Een geweldige camera om in donkere omstandigheden fotos te maken. Viewfinder en hotshoe is een goed pluspunt. Mooie camera om mee te beginnen.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Sofie 26-11-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Sony a6300: geweldige camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A6300 systeemcamera Zwart + 16-50mm OSS zwart

Algemene score

9,0
Nadat mijn Nikon D5100 het had begeven de overstap gemaakt naar deze systeemcamera. De snelheid van de camera is een hele verademing. De afwezigheid van een spiegel heeft hier natuurlijk een groot aandeel in, maar de camera op zich is ook snel. De vele instelmogelijkheden zijn geweldig, maar het vergt wel de nodige tijd om deze onder de knie te krijgen. De eerste foto's waren dan ook bewogen. Verschillende youtube filmpjes bieden uitkomst en oefening baart kunst :)

Pluspunten

  • Ligt lekker in de hand
  • Mooie kwaliteit foto's
  • De vele functies

Minpunten

  • Accu gaat snel leeg

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Peter 25-11-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

sony a6300 - ligt fantastisch in de hand

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A6300 systeemcamera Zwart + 16-50mm OSS zwart

Algemene score

8,0
De metalen behuizing zorgt er voor dat de camera goed in de hand ligt. De snelle scherpstelling zorgt ervoor dat je geen moment mist.

Pluspunten

  • behuizing
  • scherpstelling

Minpunten

  • standaard kit objectief is beperkt
  • prijs

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Rob 13-11-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Hele mooie camera!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A6300 systeemcamera Zwart + 16-50mm OSS zwart

Algemene score

9,0
Mooie camera die erg goed in de hand ligt! Schiet schitterende beelden. Wij gebruiken hem voornamelijk voor landschap foto’s en portret foto’s. Redelijk gebruiksvriendelijk voor een leek als ik. Ik ben blij met mijn aankoop!

Pluspunten

  • Zeer mooie foto’s
  • 4K filmen

Minpunten

  • Gebruiksvriendelijkheid als leek

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Niekie 02-12-2016
  • Product paar dagen in bezit

Licht gewicht, uitstekende kwaliteit

Geschreven voor: Sony Alpha A6300 systeemcamera Zwart + 16-50mm OSS zwart

Algemene score

8,0
Een lichte en redelijk compacte systeemcamera. Geeft goede scherpe foto's. Ook het kitlensje 16-50mm valt niet tegen in kwaliteit. Helaas gaat de accu wel snel op.

Pluspunten

  • Compact
  • Scherpe foto's

Minpunten

  • Accu duur, moet snel weer opgeladen worden

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

mevrouw ten Have 26-06-2016
  • Product paar dagen in bezit

mooi resultaat, beter dan mijn spiegelreflex!

Geschreven voor: Sony Alpha A6300 systeemcamera Zwart + 16-50mm OSS zwart

Algemene score

9,4
Eenvoudige bediening, veel mogelijkheden en prachtige fotoos. Superscherp. En heel licht dus makkelijk overal mee naar toe te nemen.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer