Sony Alpha A7 II body zwart - Reviews

Specificaties
Megapixel
24,3 megapixel
Camera type
systeemcamera (body)
Filmen in full-HD
Filmen in Full-HD
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 34 reviews die zijn achtergelaten voor de Sony Alpha A7 II body zwart op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,8

Schrijf een review

Kieskeurig.be review criteria:

  • Uitstekend
  • Goed
  • Goed
  • Uitstekend
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

OttoW 12-01-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Zeer duidelijke digitale viewfinder, mooi handzaam formaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7 II body zwart

Algemene score

9,0
Ik ben van een Nikon D7000 over naar de Sony A7II. De III heeft voor mijn gebruik alleen de voordelen langer mee te gaan op de accu en een dubbel kaartslot dus dat prijs verschil vond ik te veel, ik koop wel een extra accu. Ik heb hem nu een week en ben zeer tevreden over het gebruik en de opgeleverde foto's. Ik vind hem handzamer dan de Nikon en vooral sneller, bv het automatisch scherpstellen. En natuurlijk de digitale viewfinder is super. Hierin zie je duidelijk beeld, de instellingen en bv een live histogram. En direct het resultaat van veranderingen aan de instellingen nog voordat je de foto maakt. Hier hoop ik in de zomer veel gemak van te hebben. Gekocht bij Foto de vakman in Uden waar ze mij goed advies en een scherpe prijs hebben gegeven. Gelukkig hadden zij net de Tamron 28-75mm F2.8 binnen, dus ik kan aan de slag.

Pluspunten

  • Digitale viewfinder!!
  • Handzaam formaat
  • Zelf toe te wijzen knopjes
  • Full frame
  • Beeld stabilisatie

Minpunten

  • Batterijduur
  • Enkel kaartslot

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Lievenbariseau 08-01-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Snel leuk en superresultaten

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7 II body zwart

Algemene score

9,0
Apparaat is licht en behendig , ideaal voor mobiel en reizen
Snel en zeer goed zoekscherm.
Meer dan voldoende lenzen beschikbaar.

Pluspunten

  • Licht
  • Snel

Minpunten

  • Nog niet tegengekomen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

blije fotograaf gerhard 04-01-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Blij met aankoop Sony A7 Mark II met objectief SEL 24-240 mm

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7 II body zwart

Algemene score

10,0
Zeer Goede prijs/kwaliteit verhouding. Mooi product. nog aantrekkelijker door de Kassa/cashbackkorting. We gaan hier mooie foto's en film mee maken tijdens onze Hurtigrutentocht langs de fjorden van Noorwegen en de Noordkaap.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Lucas 02-01-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Geweldige kleine alleskunner

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7 II body zwart

Algemene score

9,0
Heerlijk hoe de kwaliteit van fotocameras steeds beter wordt, terwijl de camera's alleen maar kleiner worden. Ik ben overgestapt van een Nikon DSLR naar deze Sony A7II, en heb nog geen dag spijt gehad!

Pluspunten

  • licht, compact
  • Full-frame
  • gestabiliseerde sensor is merkbaar
  • duidelijk scherm, duidelijke EVF

Minpunten

  • geen 4k video

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

N 31-12-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Fijne camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7 II body zwart

Algemene score

9,0
Na veel twijfelen voor deze camera gekozen. Nog geen moment spijt.
De besturing is even wennen wanneer je van spiegelreflex overstapt naar deze camera, maar dit heb je al snel door. Zeer scherpe foto's!

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

helen 30-12-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

ligt goed in de hand, snel, body is licht in gewicht

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7 II body zwart

Algemene score

8,0
Ik was een tijd op zoek naar een nieuwe camera. Uiteindelijk voor dit type gekozen. Heb hiervoor ook altijd sony gehad. Deze is weer iets luxer en lichter en beter voor mij vast te houden.
De camera is eenvoudig in zijn bediening wat ik heel fijn vind.
Nadeel is dat de lenzen van de andere sony niet meer passen. Maar die keuze moet je zelf maken. En als ik was overgestapt naar een ander merk had ik hetzelfde. Ik ben er in iedergeval over te spreken en zou hem zo weer aanschaffen als ik weer moest kiezen.
De camera is ook nog betaalbaar en dat weegt ook mee.
Bij kamera-expres is deze camera goed uitgelegd,werd er ook vriendelijk geholpen.

Pluspunten

  • handzaam
  • body is niet zwaar
  • Voor kleine handen is hij goed vast te houden
  • goede foto's
  • makkelijk in te stellen

Minpunten

  • Lenzen van andere sony camera's passen er niet op
  • geen ingebouwde flits

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Luijten 29-12-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Verbetering van Sony A77

Geschreven voor: Sony Alpha A7 II body zwart

Algemene score

8,0
Een Beter product dan de Sony A77. Sensor voor een CMOS naar een Full frame is duidelijk merkbaar. Blij dat ik ben overgestapt. In het geheel een verbetering

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

van der Wolf 29-12-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Ligt lekker in de hand

Geschreven voor: Sony Alpha A7 II body zwart

Algemene score

9,0
Prachtige modern product. Ligt lekker in de hand en je maakt prachtige foto's op voorwaarde dat je de juiste lenzen hebt voor de full-frame capaciteit.

Pluspunten

  • Licht in gewicht
  • ligt fijn in de hand
  • modernste technologie

Minpunten

  • geen acculader bijgelevert maar een usb lader

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Elvira 23-12-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Prachtige camera!

Geschreven voor: Sony Alpha A7 II body zwart

Algemene score

9,0
Vanwege diefstal van onze Sony A6 deze verbeterde versie gekocht, wat een prachtige camera! Ligt fijn in de hand, werkt snel en maakt makkelijk ontzettend mooie foto's. Maakt elke vakantie nog aangenamer!

Pluspunten

  • kwaliteit
  • gebruiksgemak

Minpunten

  • scherm brokkelt na enige tijd, beschermen!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Jakke Peters 19-12-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

perfecte kamera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7 II body zwart

Algemene score

8,0
Gewicht, grootte, IBIS, open systeem. Met de La-ea4 en 3 convertor kan ik al mijn oude lenzen gebruiken. Het werkt perfekt. Goede beeldkwaliteit en bediening?

Pluspunten

  • grootte
  • snelheid AF

Minpunten

  • batterij
  • dure lenzen

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Anja R 19-12-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Van Canon naar Sony, beste keuze ooit.licht van gewicht

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7 II body zwart

Algemene score

10,0
Ik ben overgeschakeld van Canon 7D Mark II
Nu de Sony Alpha 7 Ik + lens 28-70mm Een week in mijn bezit, aller eerst de menu/instellingen zijn zo gebruiksvriendelijk!!
Bij de Canon kon ik er niet aan uit, kon er niet mee werken!!!
Een must voor mij. Beeldkwaliteit heel goed en wat voor mij heel veel betekend of belangrijk is .het gewicht!! Wegens slechte polsen.De lenzen wegen ook niet over overdreven...
Ik ben heel blij met mijn fullframe. Voor mij geen ander merk meer. Eindelijk het toestel dat voor mij geschikt is..licht van gewicht en gebruiksvriendelijk menu en beeldkwaliteit om u tegen te zeggen...
De prijs nu met cash back.
Zeker aan te raden!!

Pluspunten

  • Gewicht!!!
  • Gebruiksvriendelijk menu

Minpunten

  • Tot nu toe geen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Ben 18-12-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Robuuste toestel

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7 II body zwart

Algemene score

9,0
Ik heb voor dit product gekozen omdat ik een full frame wilde hebben voor weinig geld. Bovendien is het ook nog eens een goed product met een mooie uitstraling.

Pluspunten

  • Duidelijke display
  • Veel mogelijkheden
  • Robuuste uitstraling

Minpunten

  • Is zwaar

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Ronja 08-12-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Classy Camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7 II body zwart

Algemene score

8,0
Deze camera is compact, maar heeft dezelfde kwaliteiten als een spiegelreflex camera. Zowel goed te gebruiken voor fotografie als video. Super goed in low light omstandigheden en uitgebreide instellingen om het beeld precies te krijgen zoals je wil. Enige minpunten zijn de lens mogelijkheden, maar dat probleem is prima op te lossen met een adapter.

Pluspunten

  • compact en licht
  • full frame
  • beeldstabilisatie

Minpunten

  • niet volledig draaiend scherm
  • lens mogelijkheden
  • autofocus

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Christophe 29-11-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Prachtig toestel voor multifunctioneel gebruik

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7 II body zwart

Algemene score

9,0
Eerste systeemcamera ooit, nog geen seconde spijt van gehad. Prachtige foto's zowel overdag als nacht. Interface is enorm gebruiksvriendelijk en was ik snel mee weg.

Pluspunten

  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Licht
  • Ideale grootte voor reizigers
  • All-around prijs/kwaliteit

Minpunten

  • Mobiliteit van het scherm

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

GJ 26-11-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Fantastische Systeemcamera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7 II body zwart

Algemene score

8,0
Het is een goeie camera, met een hele fijne automatche scherpsteller. Er zitten veel verschillende mogelijkheden op. En het is een fijne camera om donkere plekken vast te leggen. Hij is klein, maar hij licht lekker in de handen.

Pluspunten

  • Scherpstellen
  • Hoge iso zonder ruis

Minpunten

  • Baterij
  • Opladen

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Michel 24-11-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Top camera, nu al helemaal blij mee!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7 II body zwart

Algemene score

8,0
N.a.v. de vele positieve revue's heb ik voor deze camera gekozen. Voor mijn werk als professioneel vormgever de perfecte oplossing, ook voor stills

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Teun van Opstal 15-11-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Hoogwaardige camera met fantastische lens

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7 II body zwart

Algemene score

9,0
Het is een pracht product waar ik heel tevreden over ben. Ik raad het iedereen die een stap verder wil

Pluspunten

  • Prijs
  • Technisch hoogwaardig

Minpunten

  • Plastic bedieningswiel

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

M. Evers 27-10-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Fijne Camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7 II body zwart

Algemene score

8,0
Ik ben van een compact camera overgestapt naar een systeem camera. Hoewel het even wennen is vind ik het een hele fijne camera. Makkelijk in gebruik en maakt hele mooie foto's voor een goede prijs!

Pluspunten

  • makkelijk in gebruik
  • ligt goed in de hand
  • goede prijs kwaliteit verhouding

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Jonathan Kauffmann 05-02-2018
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Oerdegelijke DLSR camera, super voor filmers

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7 II body zwart

Algemene score

7,0
De A7S II is een fantastische DSLR-camera die iedere filmmaker heeft of moet hebben. Top in het donker door hoge ISO, mooie camera beelden en goede workflow.

Werkpunten:
- Lage batterijduur (verbruikt veel bij het aan en uitzetten) - op te lossen met een batterygrip
- Zwakke HDMI-poort en vanuit Sony geen grips of extra onderdelen te verkrijgen om dit op te lossen
- Ook zou ik graag een grip willen voor XLRs in te steken. Momenteel enkel een topstuk.
- Weinig megapixels en zwakke kleuren voor de filmmaker die af en toe eens foto's trekt. Hiervoor moet je al een A7R gaan kopen.

Pluspunten

  • Hoge ISO
  • Strakke workflow

Minpunten

  • Batterijduur
  • Zwakke micro HDMI
  • Weinig MP

Review criteria:

Onvoldoende
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Pim 20-01-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Heel blij mee

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7 II body zwart

Algemene score

8,0
Overgestapt vanaf een Canon EOS 7D. Deze camera is veel compacter en heeft veel uitgebreidere mogelijkheden. Ik gebruik de kitlens niet, maar ben een collectie van vintage lenzen aan het proberen met adapterringen. Omdat het een spiegellood model is, kan dit eenvoudig en dankzij focus magnification en highlight is handmatig scherpstellen een fluitje van een cent.

Pluspunten

  • Degelijk gebouwd
  • Eenvoudige bediening
  • Super FF sensor
  • Stabilisatie
  • Gebruik van vintage lenzen zeer eenvoudig

Minpunten

  • Kitlens redelijk maar niet zo goed als de body
  • Geen externe acculader
  • Geen ingebouwde flitser
  • Matige batterijduur

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Toon meer reviews