Informatie over systeemcamera's

In een systeemcamera kan door middel van een andere constructie de spiegel weggelaten worden. Hierdoor kijk je niet meer echt door de lens. Voordeel van deze constructie is dat de behuizing een stuk kleiner kan zijn.
Systeemcamera's zijn op vele vlakken vergelijkbaar met spiegelreflexcamera's maar hebben het voordeel dat ze compacter zijn en soms een stuk sneller.
Bekijk onderstaande video en leer meer over de verschillen tussen een compact- systeem- en spiegelreflexcamera.


 

Bekijk alle Systeemcamera's

Systeemcamera algemeen

Je kunt een systeemcamera zien als een compacte spiegelreflexcamera of als een compactcamera met spiegelreflexmogelijkheden. Zo kun je bij een systeemcamera bijvoorbeeld ook verschillende objectieven gebruiken.

Bij een systeemcamera ontbreekt de spiegel zoals deze voorkomt in spiegelreflexcamera's. Hierdoor kan de camera makkelijk en snel scherpstellen. Wanneer de systeemcamera een filmfunctie heeft kan hij op deze manier ook scherp blijven stellen tijdens het filmen. Op het moment dat bij een SLR de spiegel is opgeklapt kun je bovendien niet meer door de lens kijken. Bij een systeemcamera daarentegen kun je ook op het moment dat de foto gemaakt wordt het beeld blijven zien dat door de lens komt.

Voordelen systeemcamera's

Een systeemcamera is niet alleen compacter en lichter dan een spiegelreflex maar op het vlak van scherpstellen vaak ook sneller.
Systeemcamera's kunnen ook beter blijven scherpstellen tijdens het nemen van een reeks foto's of tijdens het filmen.

Daarnaast is er qua kwaliteit een grote overlap met spiegelreflexcamera's. Veel systeemcamera's kunnen zich meten met SLR camera's

Nadelen systeemcamera's

Nadelen zijn er uiteraard ook als we de systeemcamera vergelijken met een SLR.
Zo is het aanbod van accessoires zoals lenzen > en flitsers > nog flink kleiner in vergelijking met het aanbod zoals dat er is voor SLR camera's >.
De body is kleiner wat als negatief ervaren kan worden en body's met een full-frame sensor zul je ook veel vaker terugvinden in een spiegelreflexcamera.

Conclusie

Wil je een compacte camera die toch de mogelijkheden heeft van een SLR maar wel lichter en dus makkelijker mee te nemen is? Dan is een systeemcamera voor jou een goede keuze.

Wil je maximale kwaliteit en de beschikking over het grootste aanbod aan accessoires? Overweeg dan een spiegelreflexcamera >

Wil je op je gemak nog eens de belangrijkste verschillen bekijken tussen compact- systeem- en spiegelreflexcamera's? Klik dan hier >

Beste systeemcamera's
Populairste systeemcamera's