Tefal Ultimate Pure stoomstrijkijzer FV9844

Specificaties
Type
droog & stoom
Vermogen
3200 watt
Kleuren
blauw, zwart
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 16 reviews die zijn achtergelaten voor de Tefal Ultimate Pure stoomstrijkijzer FV9844 op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

7,9

Schrijf een review

Kieskeurig.be review criteria:

  • Goed
  • Goed
  • Uitstekend

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Marc v. 13-05-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Aanrader

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Tefal Ultimate Pure stoomstrijkijzer FV9844

Algemene score

8,0
Wat direct op valt is dat het een groot strijkijzer is. Met name het gedeelte waar het anti-kalk element zit is fors. De strijkervaring is positief. Hij strijkt fijn en gaat soepel over verschillende stoffen heen. Het uitzoeken van de verschillende functies is even proberen, maar dit is bij elk nieuw product natuurlijk.
Tefal heeft gekozen voor een handleiding met plaatjes. Opzich goed, maar er kan hier en daar nog wel wat in verbeterd worden om de handleiding duidelijker te maken.
Hij warmt erg snel op en hierdoor kan je bijna direct aan de slag met strijken. Kwaliteit van strijken is erg goed: snel kreukvrij. Na het uitzetten kan je bovendien ook nog even op de restwarmte strijken. Waar je wel op moet letten is dat de stoom stand op gesloten moet staan wanneer je hem uitzet. Doe je dit niet, dan komt er de eerst volgende keer bruin water uit

Pluspunten

  • warmt snel op
  • strijkt goed

Minpunten

  • zwaar
  • geen reservoir meegeleverd om water te vullen

Review criteria:

Goed
Goed
Goed

Reageer

Frank 31-05-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooi, groot en krachtig strijkijzer

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Tefal Ultimate Pure stoomstrijkijzer FV9844

Algemene score

8,0
Mooi, groot en krachtig strijkijzer welke snel en gemakkelijk alle kleding moeiteloos glad strijkt. Het formaat en het gewicht zijn groter dan bij andere strijkijzers welke we hiervoor gehad hebben, maar dat vergemakkelijkt de taak van het strijkijzer. Het groter oppervlak heeft met een paar halen alle kreukels uit de kleding. Klein probleempje is dat door dit grote oppervlakte het strijkijzer niet in de houder naast de strijkplank past. Maar doordat hij simpel rechtop te zetten is zonder dat het snoer in de weg zit is dat eigenlijk geen probleem. Met de keuze knop met veel verschillende standen is er voor ieder type kledingstuk een juiste instelling en temperatuur.

Het antidrup systeem werkt tegen de kalk, maar af en toe komen er nog wel druppels door op de kleding. Hopelijk op den duur zonder kalk, maar zo lang nog niet in bezig om dat te kunnen beoordelen. Het automatisch afslaan werkt prima (bewust een keer getest), zodat terug naar huis rijden of de buren bellen tot een verleden behoort bij enige twijfel. Een relatief grote watertankopening zorgt voor makkelijk vullen, maar het tankje zelf had iets groter gemogen. Al met al een heerlijk apparaat voorzien van alle gemakken.

Pluspunten

  • Warmt snel op
  • Veel stoomkracht
  • Groot oppervlakte

Minpunten

  • Relatief zwaar
  • Lekt af en toe
  • Verbruikt redelijk veel water

Review criteria:

Goed
Goed
Goed

Reageer

Just1984 29-05-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Krachtig strijkijzer

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Tefal Ultimate Pure stoomstrijkijzer FV9844

Algemene score

9,0
Een strijkijzer hoeft er van mij niet mooi uit te zien en geen fancy accessoires te hebben. Een strijkijzer moet vooral goed strijken. En dat is precies wat dit strijkijzer doet. De stoom is enorm krachtig waardoor je in 1 keer kreukels verwijdert. Lakens strijken gaat een stuk sneller en mijn bed ziet er weer uit als in de hotel.

Pluspunten

  • Groot water reservoir
  • Krachtige stoom

Minpunten

  • Gewicht

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Daan Boon 29-05-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooi en goed strijkijzer

Geschreven voor: Tefal Ultimate Pure stoomstrijkijzer FV9844

Algemene score

8,0
Een perfect strijkijzer. De Tefal Ultimate Pure heeft een mooi design, en ligt lekker in de hand. Heeft alle functies die nodig zijn om het wasgoed netjes en kreukvrij te strijken. Stoomfunctie werkt ook goed, en snoer is lang genoeg. De zool is mooi glad, en glijdt over het wasgoed.
Prijs kwaliteit is perfect

Pluspunten

  • Handzaam
  • Werkt goed
  • Gladde zool

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Sille1981 26-05-2019
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Strijkt snel en makkelijk kreukvrij

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Tefal Ultimate Pure stoomstrijkijzer FV9844

Algemene score

8,0
Ik vind hem wat betreft design erg mooi en hij strijkt echt perfect. Geen resten water op het strijkgoed en je hoeft maar 1 keer over de was om het kreukvrij te krijgen. Waarom dan geen 10. Vanwege twee kleine puntjes. Het strijkijzer is best wel zwaar. Het strijkt daardoor misschien wel heel goed, maar het optillen en weer neerzetten kost wel wat van je armspieren. Verder vind ik het knopje onder het handvat, om extra stoom te genereren, wat onhandig gepositioneerd. Je moet namelijk 1 vinger niet om het handvat heen houden, omdat je anders het knopje voor extra stoom indrukt. Dat maakt hem voor mij iets minder praktisch in gebruik, maar ondanks dit zou ik hem toch aanbevelen vanwege het heel erg goede strijkresultaat en het anti-kalksysteem.

Pluspunten

  • Strijkt goed
  • anti-kalksysteem
  • Mooi design

Minpunten

  • zwaar

Review criteria:

Goed
Voldoende
Uitstekend

Reageer

wijnant 25-05-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Lekker groot (maar daardoor wat zwaar) strijkijzer

Geschreven voor: Tefal Ultimate Pure stoomstrijkijzer FV9844

Algemene score

7,0
Een groot strijkijzer wat makkelijk snel te gebruiken is. Het opwarmen is zo gepiept. Daarnaast is het strijkoppervlak mega en is er voldoende stoom beschikbaar om kreuken er uit te krijgen. Echter de stoom functie kan wel wat gaan lekken waardoor er een waterbalet ontstaat.

Pluspunten

  • snel door groot strijkoppervlak
  • snel opgewarmd
  • goede kwaliteit

Minpunten

  • is zwaar
  • slurpt water
  • lekt af en toe

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed

Reageer

San1981 24-05-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Degelijke alleskunner

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Tefal Ultimate Pure stoomstrijkijzer FV9844

Algemene score

7,0
Strijkijzer ziet er als eerste indruk mooi en degelijk uit. Ligt fijn in de hand en design is goed. Veel knopjes erop, waarbij het even puzzelen is welk knopje waar voor is en wanneer deze het handigst kunnen worden gebruikt. Af en toe lekt de strijkijzer wat maakt dat de onderkant van de ijzer vochtig wordt en wat gaat glijden. Verder doet de strijkijzer wat het moet doen en strijkt hij prima. De verschillende standen maken dat je op maat kunt strijken . De strijkijzer warmt snel op zodat je snel kunt beginnen met de strijk. Eenmaal begonnen is het erg prettig om gebruik te maken van de stoomfunctie en het watersproeiertje. Dit helpt mee om de was goed in vorm te strijken. Wel is het watertankje redelijk snel leeg en moet ik deze meerdere malen bijvullen tijdens de strijk. Door de stoomfunctie kom ik snel tot het gewenste resultaat. Voordelen: design, stoomkracht, snel klaar voor gebruik. Nadelen: zwaarte en lekken

Pluspunten

  • Snel opgewarmd
  • degelijk

Minpunten

  • Zwaarte

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed

Reageer

thijsgreve 24-05-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Prima prijs/kwaliteit verhouding

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Tefal Ultimate Pure stoomstrijkijzer FV9844

Algemene score

7,0
Wat een genot tijdens het strijken. Alhoewel deze strijkijzer vrij zwaar is, hindert je dat niet in het gebruiken/hanteren van de strijkijzer. Ik heb de strijkijzer veelvuldig uitgeprobeerd en ben erg tevreden.
Het strijker gaat soepel en hetgeen wat is gestreken ziet er netjes uit. Het stomen zelf, was toch wel even wennen. Ik was niet gewend om doormiddel van stoom te strijken, maar je merkt dat de strijk net even wat netter, meer kreukvrij is.

Pluspunten

  • de strijk kwaliteit
  • de prijs

Minpunten

  • de strijkijzer is zwaar

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Pankerd 23-05-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Een fijne aanwinst voor ons huishouden!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Tefal Ultimate Pure stoomstrijkijzer FV9844

Algemene score

9,0
Vind het een zwaar apparaat maar daardoor hoef ik nu zelf niet zoveel kracht meer te zetten. Gaat zonder moeite. Kan echt snel met de strijk beginnen, hij is heel snel warm. Vind het nu ook minder erg om aan "de strijk" te gaan. Het design vind ik ook erg mooi, hippe kleur.

Enigste minpunt vind ik de turbo stoom knop, die zit precies onder het handvat en is, voor mij, niet te vermijden om in te knijpen. Gelukkig moet je hier voor meer kracht zetten om echt te gebruiken.

Pluspunten

  • Erg snel opgewarmt.
  • Lengte van het snoer.

Minpunten

  • De turbostoom knop,precies onder het handvat.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Bteriele 22-05-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooi, handig en zonder gedoe

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Tefal Ultimate Pure stoomstrijkijzer FV9844

Algemene score

9,0
Dit strijkijzer is precies wat je nodig hebt. Zonder al te veel poespas, doet wat je wilt, namelijk kreukels verwijderen uit je kleding.... Er zitten verschillende standen op het strijkijzer en wat ik erg handig vind, is dat je de stoomfunctie aan en uit kunt zetten, zodat je deze kunt gebruiken wanneer je 'm nodig hebt. Ook handig is de grote opening voor het vullen van water, dat scheelt veel geknoei. Er zit ook een langer stroomdraad aan, wat het gemak van het strijken vergroot omdat je meer bewegingsvrijheid hebt.

De gladde zool werkt prima op alle stoffen en het opwarmen, maar ook het afkoelen, gaat heel snel, waardoor je dus snel aan de slag kunt en makkelijk allerlei soorten stoffen snel achter elkaar kunt strijken.

Ik lees veel dat het strijkijzer zwaar wordt gevonden, maar die mening deel ik niet. En daarnaast is de anti-kalk functie erg fijn, ook al heb ik deze nog niet gebruikt, het is fijn om te weten dat je geen witte strepen op je kleding hebt. Een echte aanrader dus!

Pluspunten

  • Lengte snoer
  • Warmt snel op
  • Grote vulopening voor water
  • Voor alle stoffen
  • Anti-kalk filter

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Jacqueline 22-05-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Moeiteloos glad strijkwerk

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Tefal Ultimate Pure stoomstrijkijzer FV9844

Algemene score

8,0
Strijkijzer is snel opgewarmd.
Stoomkracht is super sterk, alle was word moeiteloos glad en kreukvrij.
Het design van het strijkijzer is erg mooi en strak, ziet er in het echt net zo uit als op de afbeeldingen.
Waterreservoir is groot (en heeft een handige grote vulopening) waardoor je niet constant hoeft bij te vullen en je dus ook een grotere was heel goed kan strijken.
Snoer is lang waardoor je genoeg bewegingsvrijheid hebt terwijl je je strijkgoed strijkt
Het strijken gaat hier echt een stuk sneller als voorheen, echt een aanrader dus!

Pluspunten

  • Mooi design
  • Groot waterreservoir
  • Snel opgewarmd

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Inge 21-05-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Robuust strijkijzer

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Tefal Ultimate Pure stoomstrijkijzer FV9844

Algemene score

7,0
Het is een mooi strijkijzer dat prima zijn werk doet. Hij strijkt perfect. Persoonlijk vind ik hem erg zwaar in de hand liggen en dat het waterreservoir snel leeg is, ondanks dat het een groot waterreservoir is.

Pluspunten

  • Design
  • Goede stoomkracht
  • Strijkt perfect

Minpunten

  • Zwaar
  • Waterreservoir snel leeg

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Aepke 14-05-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Super

Geschreven voor: Tefal Ultimate Pure stoomstrijkijzer FV9844

Algemene score

8,0
Dit strijkijzer zorgt ervoor dat je snel klaar bent, heeft flinke stoomkracht en door het gewicht zijn de kreukels zo verdwenen. Grote vulopening is ook handig. Het voelt inderdaad als een zwaar apparaat, maar als je eenmaal bezig bent, blijkt dat ie wel makkelijk strijkt. Design is ook mooi. De handleiding zou duidelijker mogen, is nu alleen met plaatjes.

Pluspunten

  • Stoomkracht
  • Groot reservoir
  • Strijkt snel

Minpunten

  • Gewicht
  • Handleiding

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Fonv 14-05-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Groot, zwaar en degelijk

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Tefal Ultimate Pure stoomstrijkijzer FV9844

Algemene score

8,0
Ik heb de Tefal FV9844 nu enkele keren gebruikt om overhemden te strijken. Het apparaat is echt groot zwaar en degelijk, maar glijdt gelukkig wel soepel over de stof. Met het formaat en gewicht is het echter goed strijken, dat gaat gelukkig makkelijk. En het kabelsysteem is vernuftig voor het rechtop zetten van het strijkijzer.

Pluspunten

  • Glijdt soepel
  • Strijkt goed

Minpunten

  • Groot

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Jeannette van Bree 11-05-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Goed strijkijzer

Geschreven voor: Tefal Ultimate Pure stoomstrijkijzer FV9844

Algemene score

7,0
Goed strijkijzer ziet er prachtig uit . Veel stoom strijkt super alleen is hij erg zwaar. Ook is het vervelend dat als je m neer zet dat er dan water uit sprays en dat is er storend.

Pluspunten

  • Veel stoom
  • Strijkt goed

Minpunten

  • Te zwaar

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Tefal FV9844 08-05-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Een super groen hulkje

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Tefal Ultimate Pure stoomstrijkijzer FV9844

Algemene score

9,0
Veel power en een super mooi design. Hij warmt zeer snel op. De zool glijd over vele soorten stoffen moeiteloos. Wanneer je van een hoge stand naar een lagere stand schakelt, gaat de afkoeling zeer snel. De hoeveelheid stoom wordt daar ook op aangepast.
Het anti drup systeem is bedoeld dat er geen kalk met de stoom meekomt op het kledingstuk. Wanneer je op hoge stand strijkt kan er echter wel ineens water druppels uit het strijkijzer komen. Dit is bij elk strijkijzer nog zo geweest, dus helaas ook bij deze.
Het anti-kalk filter werkt goed en er komt geen kalk mee wanneer de stoom eruit komt.
De grote vulopening voor het water reservoir te vullen is super.
Slaat ook automatisch af als je het strijkijzer vergeet uit te zetten, een mooi extra veiligheids systeem.
Het gewicht van de strijkijzer is iets aan de zwaardere kant, maar dat is iets wat snel went.
Kortom, een groen hulkje wat sterk is, goed stoom blaast en extra veilig is.

Pluspunten

  • Warmt snel op
  • Anti-kalk filter
  • Schakelt automatisch uit
  • Regelt hoeveelheid stoom automatisch
  • Mooi design

Minpunten

  • Iets aan de zware kant

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer