Informatie over staafmixers

Nog even snel een dipsausje maken voor bij de borrel? Of enkele ingrediënten mixen en mengen voor een soepje of voor babyvoeding? De staafmixer (ook handblender genoemd) heeft dit binnen enkele minuten gedaan. Een onmisbaar attribuut voor in de keuken. Eigenlijk is dit een keukenmachine in miniformaat.

Bekijk alle Staafmixers

Functies

staafmixer Hoofdfunctie van elke staafmixer is pureren. Ook de alle kleinste hoeveelheden kunnen door staafmixers heel fijn gepureerd worden. Staafmixers kunnen eenvoudig gemonteerd en in gebruik genomen worden.

Een staafmixer kan en doet veel: kloppen, mengen, roeren, vermalen, mixen, pureren, hakken en snijden. Maar ook het vacuümtrekken van voedsel behoort (optioneel) tot de mogelijkheden. Ideaal om voedsel langer vers te houden. Of wat dacht je van het crushen van ijsklontjes? Met deze (optionele) mogelijkheid is een milkshake in een handomdraai gemaakt. Kortom: een perfecte hulp voor het voorbereiden en bewaren van voedsel.

Multifunctionele staafmixers

multifunctionele staafmixer Sommige staafmixers worden met meerdere accessoires geleverd. Deze accessoires maken van een staafmixer een minikeukenmachine, praktisch en onmisbaar in de keuken.

Door de veelzijdigheid van de accessoires worden de staafmixers in staat gesteld om bijvoorbeeld heel fijn te snijden, te mengen, te pureren, te versnipperen, te hakken en zelfs ijsblokjes te maken.

Denk hierbij ook aan een mengbeker, hakmolen, spatel en wandhouder die bij de staafmixer geleverd worden.

Snoerloze staafmixers

Tegenwoordig bestaan er staafmixers die draadloos kunnen functioneren. Doordat deze staafmixers geen snoer hebben, heb je de vrijheid om overal voedsel te bereiden. Draadloze staafmixers worden met een oplader geleverd. Deze oplader kun je ook als een houder gebruiken om de staafmixer in te zetten.

Turbofunctie

Naast variabele snelheidfuncties zijn sommige staafmixers voorzien van een turbofunctie. De turbofunctie is erg handig. Deze functie kun je gebruiken om sneller te mixen.

Vermogen

Hoe hoger het vermogen, hoe krachtiger de staafmixer kan presteren.

Staafmixervoet

Het materiaal van de voet kan verschillen. Een voet kan van kunststof of van RVS zijn. Een RVS-voet is duurzamer maar daar staat wel weer een kostenplaatje tegenover.

Anti-spat voet

Een anti-spatvoet zegt het al, geen geknoei tijdens het mixen. Een anti-spatvoet (in RVS of kunststof) voorkomt spetteren van voedsel. Hierdoor kun je met minimale rommel maximale resultaten met je staafmixer bereiken. De meeste moderne staafmixers zijn voorzien van een anti-spatvoetje.

Afneembare voet

De meeste staafmixers beschikken over een afneembare voet. Dit maakt het reinigen een stuk eenvoudiger.

Beste staafmixers
Populairste staafmixers