Informatie over smartbands

Een smartband is hartstikke intelligent. Hij weet precies hoeveel stappen je op een dag zet, maar ook wat jouw slaapritme is. Niet alleen dat, hij weet ook precies waar je foto’s neemt en welke muzieknummers jouw favoriet zijn. Met de nieuwste smartbands weet je altijd precies hoe het ervoor staat met jouw eigen levensstijl. Zo kun je je gezondheid stapje voor stapje verbeteren.

Bekijk alle Smartbands

Overzicht van de diverse mogelijkheden

(afhankelijk van het model)

- Fysieke activiteiten bijhouden
- Up-to-date sociale netwerken
- Handsfree bellen
- Mail en agenda beheer
- Afstandsbediening muzieklijst
- Persoonlijke doelen uitzetten
- Stopwatch
- Slimme, trillende wekker
- Hartslagmeter
- Display, geluid- en/of trilfunctie
- PowerPoint besturing

En meer…

De mogelijkheden van de smartband zijn enorm. Hierboven staat slechts een greep uit alles wat de verschillende innovatieve polsbanden allemaal kunnen. Om te weten wat jouw gewenste polsband allemaal kan, is het verstandig te kijken bij de specificaties van de desbetreffende smartband.

Applicatiemogelijkheden

Smartbanden kun je uitbreiden met verschillende apps. Deze staan gekoppeld aan je smartphone, waarop je in geanimeerde afbeeldingen je activiteiten per dag kunt zien. Welke applicatie je nodig hebt, is afhankelijk van het merk en type. Wat is er bijvoorbeeld mogelijk? Er zijn applicaties als een telefoontracker, mediaspeler of bijvoorbeeld een hardloopapplicatie. Maar er is meer, veel meer!

Besturing

De besturing is per smartband verschillend. De een werkt met knopjes aan de zijkant, de ander via een touchscreen. Dit hangt natuurlijk samen met het feit of jouw smartband een scherm heeft of niet.

24/7 en batterij

De smartband staat altijd aan; hij houdt 24/7 bij wat je doet. Afhankelijk van welke smartband je hebt, kun je hem ’s nachts veelal op een energiebesparende slaapstand zetten. De levensduur van de batterij is afhankelijk van welke smartband je kiest. Veelal houdt de smartband het meer dan drie dagen vol, zonder dat je de batterij hoeft op te laden.

Design

De smartband bestaat uit twee delen: de polsband en het kloppend hart. Dat laatste is in feite een heel klein machinekamertje waarin alles opgeslagen wordt. Maar het is ook het ‘communicatiecentrum’, vanuit hier communiceert hij met jouw smartphone. De smartband is verkrijgbaar in allerlei kleurtjes en bovendien zijn ze verwisselbaar. Kies je favoriete kleur of koop er meerdere, zo kun je de polsband altijd matchen met jouw outfit!

Bellen

Krijg je een bericht binnen op je smartphone of belt iemand je? De smartband vertelt het je, ook al zit je telefoon in je tas of broekzak. Zo kunnen jouw vrienden, collega’s en familie je altijd bereiken. Of je direct via de smartband écht handsfree kan bellen of dat je alleen een waarschuwing ontvangt, hangt af van de polsband die jij kiest. Ditzelfde geldt voor de zichtbaarheid van berichtjes en jouw agenda.

Gezonder leven

De smartband helpt je bij het creëren van een gezonder leven. De polsband verzamelt allerlei informatie over jouw dagactiviteiten. Deze brengt hij via een applicatie overzichtelijk in kaart op jouw smartphone of beknopt in je display. Daarnaast kan het je helpen bij het stellen van dag-, maand- of jaardoelen. Haal je het doel? Dan is de smartband zo slim om het bij te stellen en je aan te sporen tot een nog beter resultaat. Maar ook andere applicaties kunnen je helpen bij een fitter leven. Enkele voorbeelden zijn een hartslagmeter, stappen- en calorieënteller. Zo werken jullie samen aan een gezonder leven!

Sociale en entertainmentfunctie

Je zat vorig jaar met vrienden gezellig te eten in een restaurant, maar je weet niet meer waar. Door de foto die je maakte of de locatie check-in vind je het met de smartband (via de applicatie) zo weer terug. Hij slaat werkelijk alles op. Zo bewaart de smartband bijvoorbeeld ook je meest gebruikte applicaties, favoriete games en muziekafspeellijsten. Maar ook brengt hij in kaart hoe lang je alles doet. Kortom, de smartband is een handige timemanagement tool voor al je sociale activiteiten.

Beste smartbands
Populairste smartbands