Informatie over sapcentrifuges

Het eten van voldoende fruit en groenten is supergezond. Je krijgt veel vitaminen en mineralen binnen en voelt je daardoor lekkerder en hebt een betere weerstand. Een mooie bijkomstigheid is dat groente en fruit in verhouding tot hun gewicht en volume weinig calorieën en veel voedingsstoffen leveren.

Met een sapcentrifuge of een slowjuicer kun je je dagelijkse portie gezonde voedingsstoffen in een heerlijk sapje verwerken. Op deze pagina lees je waar je op moet letten en wat de verschillen zijn tussen een sapcentrifuge en een slowjuicer.

sapcentrifuge

Bekijk alle Sapcentrifuges

Sapcentrifuge, slowjuicer of toch liever een blender?

Sapcentrifuges zijn geschikt voor zowel groente als voor fruit. Zelfs harde groenten en fruit kunnen door een sapcentrifuge gemakkelijk verwerkt worden, zonder dat je het hoeft te schillen (wel even wassen natuurlijk). De meeste sapcentrifuges beschikken over twee snelheden, één voor harde groente- en fruitsoorten en één voor zachte groente- en fruitsoorten. Er zijn daarnaast ook sapcentrifuges die over meer snelheden beschikken en over een moment/pulse-schakelaar. Met een pulsknop gaat het apparaat, zolang je op de knop drukt, op de hoogste snelheid werken. Zo heb je meer controle over het proces.


 

Slowjuicer

Het voordeel van de sapcentrifuge is dat je sapje in een mum van tijd klaar is. Maar door de snelheid en de warmte die in de sapcentrifuge ontstaan, kunnen er vitaminen en andere gezonde voedingstoffen worden aangetast. Daarom is er een nieuw soort sapcentrifuge ontwikkeld: de slowjuicer. De slowjuicer maakt ook de heerlijkste sapjes, maar dan met een langzame rotatie. Een slowjuicer kneust als het ware de groente en fruit en zorgt er op die manier voor dat de vitaminen en enzymen niet verloren gaan. Ook is de slowjuicer wat nauwkeuriger in het scheiden van de pulp van het sap, waardoor je een mooi glad sapje krijgt.


 

Blender

Doordat een blender de pulp en het sap niet van elkaar scheidt, wordt je drankje een stuk minder glad. Maar je drinkt wel alle gezonde vezels op, die bij de sapcentrifuge worden uitgefilterd. Twijfel je nog of je voor een blender, een sapcentrifuge of een slowjuicer moet gaan? Bekijk dan deze video en je keuze wordt een stuk gemakkelijker!


 

Sapreservoir/pulpcontainer

In tegenstelling tot de blender, beschikken sapcentrifuges en slowjuicers over een apart sapreservoir en pulpreservoir. Daardoor krijg je een lekker glad sapje. De pulp kun je vervolgens weer gebruiken in andere gerechten, zoals je toetje of soep. Let erop dat het sapreservoir en de pulpcontainer afneembaar zijn. Dit maakt het uitschenken en schoonmaken een stuk gemakkelijker. 


Veiligheid van de sapcentrifuge

Sommige sapcentrifuges en slowjuicers beschikken over een veiligheidssysteem. Het veiligheidssysteem werkt alleen als de onderdelen op de juiste manier geplaatst zijn. Daarnaast beschikken bijna alle keukenapparaten over over anti-slipvoetjes. Hiermee blijft de machine op het aanrechtblad staan en kan niet verschuiven.

Aan/uit schakelaar

Om de sapcentrifuge te gebruiken stop je de stekker in het stopcontact en zet de schakelaar op 'aan'. Wanneer een sapcentrifuge geen aan/uit-schakelaar heeft zal deze gelijk beginnen met centrifugeren wanneer je de stekker in het stopcontact steekt.

Snoeropberging

Wanneer er een mogelijkheid is om het snoer in de machine op te bergen, heb je minder snoer op het aanrechtblad liggen. Dit is vooral handig wanneer je de machine op het aanrecht laat staan.

Beste sapcentrifuges
Populairste sapcentrifuges