Slim, snel én zuinig drogen? Het kan! 

Snel en zuinig onze was drogen willen we natuurlijk allemaal. Vaak zijn snelle programma’s niet zo goed voor het milieu, en duren zuinige programma’s veel te lang. LG heeft daar met de lijn wasdrogers een paar oplossingen voor gevonden. Met de DUAL Inverter Heat Pump, het Eco Hybrid systeem en de slimme app kun je zowel snel als zuinig je was drogen. 


LG droger kopen? Bekijk hier het hele aanbod.

Bekijken

DUAL Inverter Heat Pump

De DUAL Inverter Heat Pump is de speciale warmtepomp die LG gebruikt in veel nieuwere modellen wasdrogers. De DUAL Inverter Heat Pump bestaat uit twee ronddraaiende delen, waarmee een variabele draaisnelheid gegenereerd kan worden. Daardoor kan de machine zélf beslissen hoe hard hij moet draaien. Dat scheelt energie - een heleboel energie, zelfs. Het verschil met een traditionele warmtepompdroger kan hoog oplopen, en dat merk je aan het einde van de maand. 

Een van de populairste drogers die zijn uitgerust met de DUAL Inverter Heat Pump is de RC80V9AV4Q. Mede door de speciale warmtepomp is de machine zo zuinig dat hij het hoogst mogelijke label, A+++, heeft gekregen. Goed voor het milieu, en goed voor je bankrekening.

Eco Hybrid

Veel wasdrogers van LG hebben de Eco Hybrid techniek ingebouwd. Dat is een uitgekiende techniek om of veel tijd en daarmee energie te besparen. Je kiest zelf of de machine extra snel moet drogen, wat wel wat meer energie kost dan normaal, of juist extra veel moet besparen, wat weer iets langer duurt dan normaal. Beide opties hebben hun eigen voordeel, want je bespaart of veel tijd per droogbeurt, of veel energie. 

Een van de drogers die LG heeft uitgerust met Eco Hybrid is de RH80V5AV0Q. Dat is een wasdroger met een A++ energielabel, dus hij is sowieso al ontzettend zuinig. Met de Eco Hybrid technologie doe je daar nog een extra schepje bovenop. 

Automatische reinigende condensor

Geen zin om schoon te maken? Dat overkomt ons allemaal wel eens. Maar geen zorgen: de wasdrogers van LG doen dat vervelende klusje voor je.

Bij wasdrogers is het vooral de condensator die lastig schoon te maken is. Als zich vuil in de condensator ophoopt, draait je wasdroger niet meer lekker en vallen de droogresultaten tegen. Bovendien kost het extra energie, en dus geld.

Met de Auto Cleaning Condensor heb je daar geen last meer van. De droger maakt de condensor minstens drie keer per wasprogramma schoon, en soms tot wel zeven keer! Op die manier weet je zeker dat je altijd een schone condensor hebt, en dus een goed droogresultaat. 

Allergy care

Heb jij, je partner of je kinderen last van allergieën? Zelfs als je er niet gevoelig voor bent, kunnen beestjes als huisstofmijt je leven behoorlijk in de war schoppen. Je wasdroger is er een goede remedie tegen, maar dan moet hij natuurlijk wel een groot deel van de allergenen opruimen.

Dat zit bij bijvoorbeeld de LG RC80V9AV4Q wel goed. Deze wasdroger is namelijk voorzien van LG’s eigen Allergy Care. Daarmee wordt tot maar liefst 99,9 procent van alle huisstofmijt gedood, en dat in één enkele droogbeurt. Dat scheelt ontzettend veel allergische reacties en ademhalingsproblemen. 

ThinQ

LG ThinQ is de naam van de app die je middels de door LG ingebouwde WiFi kan gebruiken. Ja, dat hoor je goed: wasdrogers van LG zijn slimme wasdrogers.

Stel je voor: je rijdt net weg naar je werk, en je realiseert je dat je de droger bent vergeten aan te zetten. De meeste mensen moeten omdraaien, terug naar huis gaan, en komen waarschijnlijk te laat.

Met ThinQ is dat niet aan de orde. ThinQ is namelijk een app waarmee je je slimme wasdroger gewoon vanuit je broekzak kunt bedienen. Zet hem aan, of laat hem juist even langer draaien, het kan allemaal. Je kunt zelfs nieuwe droogprogramma’s downloaden, die je droger daarna weer kan gebruiken.

En het is niet beperkt tot alleen wasdrogers. Ook wasmachines, koelkasten, vriezers en nog veel meer andere apparaten van LG werken met ThinQ. Zo maak je je hele huis slim, inclusief je wasdroger! 


Vind de droger die bij jou past!