De stille kracht: LG’s AI Direct Drive uitgelegd

Als we het hebben over innovaties en huishoudelijke apparaten, is er één die wel heel erg tot de verbeelding spreekt: de nieuwe AI Direct Drive motor van LG. Vergeet alles wat je dacht dat je wist over wasmachines, want de AI DD gaat niet één stapje verder, maar een heleboel. Tijd om eens te kijken hoe de slimme motor precies werkt.


LG triple A wasmachine kopen? Bekijk hier het hele aanbod.

Bekijken

Traditionele motor

Een traditionele motor in een gewone wasmachine werkt heel simpel: afhankelijk van het wasprogramma dat je kiest, draait hij een bepaalde tijd op een bepaalde snelheid. Dat kan goed werken, maar het kan ook nét de verkeerde snelheid zijn voor het wasje dat je op dat moment aan te draaien bent. Denk maar aan delicate stoffen zoals zijde of ondergoed, die wil je niet op dezelfde manier wassen als een spijkerbroek.

Veel wasmachines zijn in staat dat verschil wel te zien, of het nu handmatig of automatisch is. Maar de ene jeans zijn de andere niet, en hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld iets simpels als katoen. Een stof van de ene fabrikant krimpt sneller dan van de ander, de een gaat op een andere manier met kleur of stretch om. Lastig, want hoe moet je wasmachine dat nou weten? 

AI DD

De nieuwe AI Direct Drive motor van LG kan je daar wel antwoord op geven. In die motor is de afgelopen jaren ontzettend veel informatie gestopt. Die grote hoeveelheden gegevens kunnen nu worden gebruikt om het perfecte wasprogramma te kiezen, zelfs voor verschillende stoffen in dezelfde trommel.

De AI DD kijkt eerst wat er precies in de wasmachine zit. Door de footprint van de inhoud van de trommel te vergelijken met de patronen die in de AI zijn gestopt, kan een wasprogramma worden gekozen dat voor ieder van de kledingstukken het beste werkt. Zo hoef je niet bang te zijn dat je ondergoed opeens aan flarden is gescheurd, want de slimme motor weet precies hoe hij je delicate kleding moet wassen.

De AI DD kijkt allereerst naar het gewicht van de trommel. Daarna wordt ook nog eens gekeken naar de zachtheid van de stoffen die in de wasmachine zijn gestopt. Vervolgens worden die gegevens gecombineerd, en rolt er vanzelf een perfect wasprogramma uit. En alles wat jij hoeft te doen, is de wasmachine aan te zetten! 

Wasmachines met AI DD

De meeste nieuwe wasmachines van LG beschikken over AI DD. Neem bijvoorbeeld de F4WV309S3, een zeer populair model. Niet alleen is deze wasmachine met 9 kg vulgewicht lekker ruim, hij is ook nog eens super zuinig! Door de Triple A status weet je zeker dat de wasmachine de crème de la crème is op het gebied van energieverbruik, centrifugeprestatie én geluidsniveau. En natuurlijk zit ook de LG AI Direct Drive motor in de wasmachine ingebouwd. 


Bekijk de Triple A wasmachines hier!