Informatie over multitools

Multitools zijn geschikt voor verschillende klusjes. Zo kun je met dit multifunctioneel gereedschap zagen, doorslijpen, schuren, graveren, afbramen en meer. Multitools zijn globaal in te delen in twee verschillende systemen. Er zijn modellen die werken middels oscillatie (vibrerend) of door middel van een draaiende as (roterend).

Multigereedschap

Bekijk alle Multitools

Roterende multitools

MultigereedschapEen roterende multitool komt bij sommige klusjes beter van pas dan oscillerende multitools. Zo is een roterende multitool zeer geschikt om bijvoorbeeld je naam te graveren in gereedschappen of inzetbaar bij het polijsten van kleine voorwerpen. Tevens kun je met deze variant ook boren. Heeft het gereedschap een toerentalinstelling, lees dan goed welk toerental geschikt is voor welk stuk gereedschap je inspant en voor welk materiaal je gebruikt.

Vibrerende multitools

Multigereedschap Vibrerende multitools hebben een ander toepassingsgebied. Dit systeem werkt door middel van een roterende as. Om een idee te krijgen: dit is zoals een elektrische tandenborstel ook werkt. Zo kun je met deze variant bijvoorbeeld niet boren. Schuren daarentegen is weer wel mogelijk, evenals slijpen of polijsten. Tevens zijn deze modellen vaak geschikt voor kleinere zaagklusjes.

Beste multitools
Populairste multitools