Modems - Vergelijken & kopen

Wil je een modem kopen? Een modemregeltde verbinding met je internetprovider - waarbij het signaal binnen kan komen via kabel, glasvezel of ADSL. Er zijn ook modem routers, die ook nog de internetverbinding delen met je computer, tablet en smartphone. Hier vergelijk je modems en/of modemrouters.

Filteren

Netgear CM400-100NAS

Netgear CM400-100NAS

Cisco 1-port channelized E1/T1/ISDN-PRI network module

Cisco 1-port channelized E1/T1/ISDN-PRI network module

Cisco ISR819G-4G-GA-K9 Integrated Services Router

Cisco ISR819G-4G-GA-K9 Integrated Services Router

Huawei E5783B-230

Huawei E5783B-230

USRobotics 56K OEM PCI Voice Faxmodem

USRobotics 56K OEM PCI Voice Faxmodem

Cisco Two-port ISDN BRI VIC, S/T interface, NT or TE

Cisco Two-port ISDN BRI VIC, S/T interface, NT or TE

USRobotics USR025630G

USRobotics USR025630G

Atlantis Land WebRunner

Atlantis Land WebRunner

Cisco 899G

Cisco 899G

D-Link ADSL2+ Ethernet Modem (Annex B)

D-Link ADSL2+ Ethernet Modem (Annex B)

Cisco Ehwic-va-dsl-a=

Cisco Ehwic-va-dsl-a=

Huawei E3531

Huawei E3531

Modem Prijzen Vergelijken


Het vergelijken van de prijzen van modems kan een aanzienlijke hoeveelheid geld besparen op de lange termijn. Modems zijn een cruciaal onderdeel van onze dagelijkse internetverbinding, maar de prijzen kunnen sterk variëren afhankelijk van het merk, model en de specificaties van het product. Het gebruik van een vergelijkingswebsite kan helpen om een duidelijk overzicht te krijgen van de verschillende opties die beschikbaar zijn op de markt. Het stelt u in staat om te gaan winkelen met een goed geïnformeerde beslissing, ervoor zorgend dat u de beste waarde krijgt voor uw geld. Het is ook een effectieve manier om op de hoogte te blijven van eventuele aanbiedingen of kortingen. Dus voordat u een modem aanschaft, is het zeker de moeite waard om de prijzen te vergelijken.

Hoe installeer ik mijn modem?


Het installatieproces van een modem kan variëren afhankelijk van het merk en model. Over het algemeen wordt echter aanbevolen om de instructies te volgen die bij het modem zijn geleverd. Deze instructies moeten stap voor stap uitleggen hoe u het modem kunt aansluiten en configureren.

Hoe reset ik mijn modem?


Het resetten van een modem kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van het specifieke model. Meestal is er een kleine knop op het modem zelf waarmee u het kunt resetten. Houd deze knop meestal enkele seconden ingedrukt totdat de modem opnieuw opstart. Het kan echter handig zijn om de handleiding van uw modem te raadplegen voor specifieke resetinstructies.

Hoe verbeter ik de wifi-verbinding van mijn modem?


Er zijn verschillende manieren om de wifi-verbinding van uw modem te verbeteren. U kunt bijvoorbeeld proberen uw modem op een centrale locatie in uw huis te plaatsen, weg van andere elektronische apparaten die mogelijk storing veroorzaken. Daarnaast kunt u overwegen om een wifi-extender of repeater te gebruiken om het bereik van uw wifi-signaal te vergroten. Het kan ook nuttig zijn om het wifi-kanaal van uw modem te wijzigen om interferentie met andere nabijgelegen netwerken te verminderen.

Hoe beveilig ik mijn modem tegen ongewenste toegang?


Om uw modem te beveiligen tegen ongewenste toegang, is het belangrijk om een sterk wachtwoord in te stellen voor uw wifi-netwerk. Zorg ervoor dat het wachtwoord uniek en complex is, met een combinatie van letters, cijfers en speciale tekens. U kunt ook overwegen om de standaard gebruikersnaam en wachtwoord van uw modem te wijzigen om toegang tot de configuratiepagina te beperken. Het inschakelen van firewall-instellingen op uw modem kan ook helpen bij het beschermen van uw netwerk tegen ongeautoriseerde toegang.

Wat moet ik doen als mijn modem geen internetverbinding maakt?


Als uw modem geen internetverbinding maakt, zijn er verschillende stappen die u kunt nemen om het probleem op te lossen. Controleer eerst of alle kabels correct zijn aangesloten en of er geen losse verbindingen zijn. Probeer vervolgens uw modem opnieuw op te starten door het apparaat uit en weer aan te zetten. Als dat niet werkt, kunt u proberen om de netwerkinstellingen van uw modem te resetten naar de standaard fabrieksinstellingen. Als het probleem aanhoudt, is het mogelijk dat er een probleem is met uw internetprovider en kunt u het beste contact opnemen met hun klantenservice voor verdere assistentie.

Beste modems
Populairste modems