Samsung the Cube is een luchtreiniger met een strak design. Installeren was zeer eenvoudig. Alles uitpakken, filters in het apparaat plaatsen en het reinigen van de lucht kan starten. Dit doet hij overigens erg snel. Nou moet ik wel zeggen dat de lucht in mijn woning ook niet van hele slechte kwaliteit was.
The Cube geeft de luchtkwaliteit weer in zowel PM waardes als in simpele kleurtjes. Waarbij blauw goed is en rood slecht. Mijn luchtkwaliteit in zowel mijn woonkamer en slaapkamer komen normaal niet verder dat de groene kleur, wat staat voor matige luchtkwaliteit. Binnen gemiddeld 15 min heeft hij zowel mijn slaapkamer (20 m2) als woonkamer (ca 50 m2) gereinigd en in goede kwaliteit.
Ik gebruik the Cube altijd in de automatische stand. Hij bepaald dan zelf hoe hard hij moet werken. Als de lucht eenmaal op kwaliteit is, dan is hij bijna geluidloos om de lucht op kwaliteit te houden. En helemaal in de Sleep modus of Wind Free modus is hij nagenoeg stil.
Wat voor mij ook erg prettig is, is dat hij gelijk gekoppeld was aan mijn Samsung SmartThings App (alleen even toevoegen, maar dat regelt de app bijna zelf). Apparaat is makkelijk te bedienen met de App en als je bijna thuis bent, dan kan hij zichzelf ook inschakelen op basis van je GPS positie. Erg handig.
Nu ben ik dus allergisch voor zowel huisdieren als stof en pollen. En huisdieren hebben wij thuis. En pollen was de laatste dagen ook veel aanwezig met de warme dagen. Over het algemeen heb ik in de woonkamer altijd erg last van pollen van buiten. Deze filtert hij goed weg, waardoor ik in de woonkamer geen last meer heb gehad van mijn allergie sinds het apparaat daar staat. In de slaapkamer heb ik hem ook getest. Daar heb ik vaak ook last van mijn allergie vanwege huisdieren (en ook de pollen). Hier heeft het apparaat voor mij minder effect, maar ik verwacht dat dit veroorzaakt wordt door de huisdieren en dat dat minder te maken heeft met stofdeeltjes in de lucht.
Ik heb dit product getest namens de Reviewclub in ruil voor mijn eerlijke mening.
Oorspronkelijk gepost op Samsung Netherlands