Lenskapjes - Vergelijken & kopen

Met een lenskap voor je fotocamera voorkom je dat er licht onder een bepaalde hoek in je objectief valt en daarmee je foto onbruikbaar wordt. Door een lenskap te gebruiken kun je betere beelden krijgen met meer contrast. Vergelijk dus direct de beste lenskappen.

Filteren

Tokina Cinema AT-X 11-20mm T2.9 EF objectief

Tokina Cinema AT-X 11-20mm T2.9 EF objectief

Phoco Zonnekap ET-63 voor Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM

Phoco Zonnekap ET-63 voor Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM

ZEISS Compact Prime CP.3 50mm T2.1 Sony FE-vatting

ZEISS Compact Prime CP.3 50mm T2.1 Sony FE-vatting

Kondor Blue Nikon Z Cine Cap Metal Body Cap Grijs

Kondor Blue Nikon Z Cine Cap Metal Body Cap Grijs

Caruba EW-83H

Caruba EW-83H

Sigma Zonnekap 873-01

Sigma Zonnekap 873-01

Lenskap Vergelijking


In de wereld van fotografie is een lenskap een essentieel onderdeel om je lenzen te beschermen en ongewenste lichtinval te voorkomen. Daarbij is het belangrijk dat je de juiste lenskap kiest die past bij jouw specifieke camera en lens. De prijzen van lenskappen kunnen echter sterk variëren, afhankelijk van het merk, model en de plaats waar je het koopt. Daarom is het van cruciaal belang om de prijzen te vergelijken alvorens een aankoop te doen. Dit zal je niet alleen helpen om geld te besparen, maar het zal je ook in staat stellen om de beste lenskap te vinden in termen van kwaliteit en compatibiliteit met jouw apparatuur. Een vergelijkingswebsite kan hierbij een handige tool zijn om snel en gemakkelijk de verschillende opties en prijzen te overzien.


Wat is het gebruik van een lenskap?

Een lenskap wordt gebruikt om ongewenst licht en schitteringen te verminderen die anders op je lens zouden kunnen vallen en je foto's kunnen beïnvloeden. Daarnaast biedt een lenskap ook bescherming tegen stoten en krassen op je lens.


Welke soorten lenskappen zijn er beschikbaar?

Er zijn verschillende soorten lenskappen beschikbaar, waaronder de tulphap, de bloemvormige kap en de rechthoekige kap. Elke vorm heeft zijn eigen voor- en nadelen, en het is belangrijk om te weten welke vorm het beste bij jouw lens past.


Hoe kies ik de juiste maat lenskap voor mijn lens?

Het kiezen van de juiste maat lenskap hangt af van de brandpuntsafstand van je lens. Je kunt de specificaties van je lens raadplegen of de diameter van je lens opmeten om de juiste maat lenskap te bepalen.


Hoe plaats ik een lenskap op mijn camera?

Plaats de lenskap over de voorkant van je lens en draai deze stevig vast totdat deze vastzit. Zorg ervoor dat de lenskap goed vastzit en niet los kan komen tijdens het gebruik van je camera.


Kan een lenskap mijn beeldkwaliteit beïnvloeden?

Een goed geplaatste lenskap heeft over het algemeen geen invloed op de beeldkwaliteit. Het kan echter voorkomen dat er vignettering (donkere hoeken) optreedt bij gebruik van een lenskap, vooral bij groothoeklenzen. Het is belangrijk om de lenskap te testen en eventuele vignettering te controleren voordat je belangrijke foto's maakt.

Beste lenskapjes
Populairste lenskapjes