Informatie over haarstylers

De eeuwenoude tegenstelling kennen we allemaal: Je hebt stijl haar maar wil juist krullen hebben. Of je hebt krullen en droomt juist van stijl haar!


Bekijk alle Krul- en stijltangen

Tips vooraf

Of je nu kiest voor een gladde gestylde look of pijpenkrullen. Er zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden voordat je een haarstyler, krultang, stijltang of krulborstel aanschaft.

Zo zorg je ervoor dat je altijd de beste keuze maakt voor jouw haar. En dat zorgt uiteraard weer voor het beste resultaat: 

  • Gebruik de straightener niet op nat of vochtig haar. Wacht totdat je haar helemaal droog is. Een stoomstyler kun je wel op vochtig haar gebruiken. Ook luchtborstels/krulborstels kunnen op vochtig haar gebruikt worden.
  • Gebruik altijd de juiste temperatuur voor jouw haartype. 180 graden wordt vaak geadviseerd voor fijn, dun haar en maximaal 230 graden voor dikker haar. Vraag je kapper advies voor het keuze van de beste temperatuur.
  • Gebruik altijd een hittebestendige spray en breng deze royaal aan.
Styling-methode

Er zijn verschillende styling-methodes. Zo zijn er stylers die werken met warme lucht, ideaal als je het haar wilt drogen en stylen in één. Met een krulborstel kun je je haar stylen met krul.Is een styler voorzien van een stoomfunctie dan krijgt jouw haar meer glans. Een ander type styler, ook wel straightener genoemd, is ideaal als je je haar wil ontkrullen of steil wil maken.

Kenmerken

Krul- en stijltangen hebben veel verschillende kenmerken. Er is veel om op te letten voordat je er een gaat kopen. 

Zo kan je een haarstyler kopen met een keramische of een ionische toepassing. De keramische toepassing zorgt voor een gelijkmatige warmteverspreiding, waardoor het haar zonder schade kan worden gestyled.

Deze keramische laag zorgt er ook voor dat je een extra glans op jouw haren krijgt.Een ander kenmerk zijn ionische platen. Zoals bij de Carmen CR190. Ionische technologie werk heel goed tegen statisch haar. Deze zorgt er voor dat je haarschubben sluiten.


Bescherm je haar altijd

De luchtstanden kunnen (afhankelijk van jouw haartype) je haar uitdrogen wanneer deze op een te hoge stand staan.

Veel stylers zijn voorzien van een (koude) luchtstand en Ionische functie, zodat je haar niet statisch wordt na gebruik. 

Wanneer je droog haar hebt, gebruik dan een versteviger voordat je gebruikmaakt van een haarstyler. De versteviger werkt namelijk als een beschermlaagje voor je haar.

Ook zijn er speciale hitte beschermende sprays te koop, welke je in handdoekdroog haar kunt spuiten voordat je je haar gaat behandelen met een hittebron.

En wist je dat er stylers te koop zijn met intrekbare borstelpennen? Zo gaat de styler heel eenvoudig uit je haren en gaat het stylen sneller en gemakkelijker. Stylers met vaste borstelpennen komen nogal eens vast te zitten door de krulbeweging die je in het haar draait.

Automatisch roterend

Automatisch roterende krulborstels drogen en modelleren je haar moeiteloos en snel. Eigenlijk is het een fohn en krulborstel in één. Het stylen en drogen gebeurt tegelijk en het apparaat maakt zelf de draaibeweging. Geen vermoeide armen meer, dus! Je haar is moeiteloos en snel perfect in model gebracht. 

Of ga direct naar de best beoordeelde krulburstels:
BaByliss AS130E

Glad en glanzend stijl haar

Wil je een stijltang kopen om je haar glad en glanzend te maken? Houd dan rekening met je haartype. Heb je broos of geverfd haar? Kies dan voor een stijltang die je kan gebruiken op zo’n 180 graden. Jouw haar zal snel in model zijn en op deze temperatuur beschadigt je kwetsbare haar niet.

Heb je juist stug of krullend haar? Dan kan het zijn dat je haar meer hitte nodig heeft om in model te komen. Een haarstyler die kan verwarmen tot 230 graden is dan beter geschikt voor jou.

Wil je je haar net zo mooi stijlen als wanneer je net naar de kapper bent geweest? Bekijk dan deze video:


Beachwaves

Een van de meest populaire haarstijlen is de beachwave. Bij het creeren van deze haarstijl kies je voor een midden scheiding, veel volume en krullen die beginnen ter hoogte van je jukbeenderen. Met de Care straightener van Philips is het maken van beachwaves super makkelijk. Bekijk de video hieronder om te zien hoe!

Veiligheid

Ga je binnenkort op vakantie? Of ben je niet zeker van de veiligheid van de stopcontacten in je huis? Let dan goed op met het gebruik van een haarstyler of ander elektrisch apparaat. Er kan kortsluiting ontstaan als je gebruik maakt van niet-geaarde stopcontacten. 

Beste krul- en stijltangen
Populairste krul- en stijltangen