Zeer goede, handige inductiekookplaat. De bediening gaat zeer intuïtief. Deze kookplaat heeft enkele extra's die heel mooi meegenomen zijn. Zo heb je de senseboil functie die automatisch de temperatuur verlaagt wanneer de kookplaat opmerkt dat de inhoud van je pot/pan aan het koken is. (Dit heeft bij ons wel verschillende keren ons heel wat poetswerk bespaard wanneer de kinderen net de aandacht afleiden en de aardappelen opstonden). De kookplaat heeft ook een pauze-functie. Hier dacht ik nooit gebruik van te gaan maken, maar het is best wel handig: wanneer één stap van je recept achter de rug is (vb uien aanstoven), en je nog de laatste hand aan het leggen bent aan de voorbereiding van de volgende stap (vb paprika snijden), hoef je maar op één toets te duwen om de temperatuuraanvoer even te onderbreken en opnieuw te hervatten. Waar ik nog het meest mee opgezet ben, is de flexibiliteit van de aanpasbare kookzones. Met 2 kleine kinderen in huis, verkies ik om de kookpotten zo ver mogelijk van de rand van het aanrecht te gebruiken. Voorheen was dit niet altijd mogelijk want dan stemde de grootte van mijn kookpot niet overeen met de grootte van het kookoppervlak van die plaats. Nu past de inductiekookplaat automatisch het te verwarmen gebied aan, aan de grootte van je kookpot. Superhandig en geen overtollige energie die je verspilt! Kortom, wij hebben al besloten dat we ze aanschaffen na deze testperiode!
Pluspunten
- senseboil
- aanpasbare kookzones
- pauze functie