Informatie over koffiemolens

Een koffiemolen is een huishoudelijk apparaat waarmee je koffiebonen maalt. Er bestaan 'grofweg' twee soorten koffiemolens: de handkoffiemolen en de elektrische koffiemolen. Lees hier meer over koffiemolens.

Bekijk alle Koffiemolens

Koffiemolen algemeen

koffiemolen-elektrisch Zowel de handmatige koffiemolen als de elektrische koffiemolen worden door de opkomst van de espressomachines en de populariteit van koffie weer geherintroduceerd.

Doordat er tegenwoordig ook koffie te koop is welke al gemalen is, is een koffiemolen niet noodzakelijk wanneer je over gemalen koffiebonen wilt beschikken.

Zowel de handkoffiemolen als de elektrische koffiemolen dien je met de hand te vullen met koffiebonen. Het verschil tussen beide is dat je bij de handkoffiemolen handmatig de koffiebonen maalt. Door de hendel boven op de koffiemolen in het rond te draaien worden de koffiebonen langzaamaan vermalen tot gemalen koffie. Bij de elektrische koffiemolens, hieronder afgebeeld, druk je na het vullen van het reservoir met koffiebonen op een knop en zo worden de koffiebonen elektrisch gemalen.

Beste koffiemolens
Populairste koffiemolens