Informatie over ijsmachines

Heerlijk je eigen ijsje thuis maken? Dat kan met een handige ijsmachine. Wil je een ijsmachine kopen, of verschillende ijsmachines vergelijken? Hieronder lees je meer informatie over ijsmachines.

Bekijk alle Ijsmachines

Algemeen ijsmachine


ijsmachine Welke ijsmachine
Met kwalitatief hoogwaardige ingrediënten en de juiste apparatuur maak je in een handomdraai zelf ijs. Naast verschillen qua inhoud, bereidingstijd, invriestijd en wattage zijn ijsmachines in twee varianten verkrijgbaar.

1. Met los koelelement
Dit soort ijsmachines wordt met een los koelelement eerst ongeveer 24 uur vantevoren in de vriezer gezet. Daarna kan het koelelement in de ijsmachine worden gedaan. Vervolgens gaat het ijs erbij en na het aanzetten van de machine is na ongeveer 20 à 30 minuten het ijs klaar.

Nadelen:

  • koelelement moet vantevoren in de vriezer
  • er kan maar één ijssoort per dag gemaakt worden
Voordelen:
  • veel goedkoper t.o.v. zelfvriezende ijsmachine
  • simpel te bedienen
2. Zelfvriezend
Een zelfvriezende ijsmachine hoef je maar een paar minuten vantevoren aan te zetten. Daarna doe je het ijsmengsel erin en in ongeveer 20 à 30 minuten heb je heerlijk zacht roomijs.

Nadelen:
  • duurder t.o.v. ijsmachine met een los koelelement
Voordelen:
  • koelt zichzelf
  • simpel te bedienen
  • kan meerdere ijssoorten per dag maken
Vulopening
Handig om te weten is dat er ook ijsmachines zijn waar de ingrediënten tijdens de bereiding bij te vullen zijn door middel van een vulopening aan de bovenzijde van het apparaat.

Reinigen
Het reinigen is door de vele onderdelen wel bewerkelijk. Gelukkig kunnen de meeste onderdelen in de vaatwasser. Dit staat altijd vermeld in de gebruiksaanwijzing.

Welke ijssoorten?

De ijsmachine is een leuk apparaat om in huis te hebben. Het maken van ijs is vrij eenvoudig. In een handomdraai maak je de lekkerste smaakjes. Een groot voordeel van het zelf maken van ijs is dat je de samenstelling van de ijssoorten (sorbetijs, softijs of schepijs) en smaak zelf kunt bepalen.
Handig voor bijvoorbeeld mensen met bepaalde allergieën (glutenvrij of koemelk-eiwitallergie) of diabetici.

Recepten

Bij bijzondere gelegenheden, zoals de feestdagen, kun je uitpakken met een speciaal dessert. Bij veel ijsmachines worden ook leuke receptenboekjes meegeleverd. Ook in de boekenwinkel zul je voldoende leuke receptenboekjes vinden.

Beste ijsmachines
Populairste ijsmachines