Informatie over gezichtssauna's

De gezichtssauna helpt je jouw huid te reinigen. De stoom reinigt de poriën van de huid en heeft een ontspannend effect. Een gezichtssauna kan verlichting brengen bij gezichtsonzuiverheden zoals acne en bij verkoudheid en hooikoorts. Wil je een gezichtssauna kopen, of verschillende gezichtssauna vergelijken? Hieronder lees je meer informatie over gezichtssauna.

broodbakmachine

Bekijk alle Gezichtssauna's

Waarom een gezichtssauna?

Het gebruik van een gezichtssauna is een ideale basis voor verdere behandeling van het gezicht. Stoom opent de poriën van de huid en stimuleert de bloedsomloop. Doordat de poriën zich openen, kunnen verontreinigingen beter verwijderd worden en dringen verzorgende producten door tot diep in de huid. De werking van bijvoorbeeld een gezichtsmasker of vochtinbrengende crème wordt geoptimaliseerd na gebruik van de gezichtssauna.

Aromatherapie

Munt helpt bij een verstopte neus, kamille en lavendel ontspannen en eucalyptus verkwikt lichaam en geest. Met het, vaak bijgeleverde, extra mond/neus opzetstuk kun je genieten van de heilzame werking van essentiële oliën en kruiden. De aroma’s worden met de stoom verspreid. Je kunt jouw eigen favoriete geuren toevoegen aan het water of aanbrengen op een wattenschijfje dat in het apparaat geplaatst kan worden. Soms worden er aromasachets meegeleverd met de gezichtssauna. In deze sachets zijn aroma’s verpakt die eenvoudig in de gezichtssauna te plaatsen zijn. Dit zijn vaak combinaties van kruiden die bijvoorbeeld een ontspannend, verfrissend of kalmerend effect hebben.

Stoomafgifte

Bij sommige gezichtssauna’s heb je de mogelijkheid zelf de stoomafgifte te regelen. Zo kun je de stoomafgifte aanpassen aan uw eigen voorkeur.

Automatische afslag

Deze functie op de gezichtssauna zorgt ervoor dat het apparaat automatisch uitschakelt als het water helemaal verdampt is. Als je per ongeluk vergeet de gezichtssauna uit te zetten zal deze niet ‘droogkoken’ of oververhit raken.

Beste gezichtssauna's
Populairste gezichtssauna's