Sony DSC-RX100M7 zwart

Specificaties
Optische zoom
8 x optische zoom
HD type
Full HD
Kleur(en)
zwart
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 10 reviews die zijn achtergelaten voor de Sony DSC-RX100M7 zwart op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,8

Schrijf een review

Kieskeurig.be review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Eddy 20-07-2020
  • Product gekocht

Mooi compact, om altijd mee te nemen

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony DSC-RX100M7 zwart

Algemene score

9,0
Ik kom regelmatig mooie scenes tegen om te fotograferen, maar dan ligt je spiegelreflexcamera thuis. De Sony RX100 M7 is zo compact, dat je geen excuus heb om hem niet bij je te hebben.
Bovendien hele goede kwaliteit met een groot zoombereik

Pluspunten

  • compact
  • groot zoombereik

Minpunten

  • aparte vingergrip nodig

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Luc 07-04-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Live view is uitstekend

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony DSC-RX100M7 zwart

Algemene score

9,0
Is niet goedkoop maar voor kwaliteit betaal je. Dit toestel is meer dan zijn geld waard, zeker op reis, Betere foto's dan met je smartphone. Benadert de kwaliteit van dslr.

Pluspunten

  • snelle scherpstelling
  • bediening via smartphone
  • scherm heel duidelijk
  • Pano functie is fantastisch

Minpunten

  • nog niet gevonden

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Eddy 22-01-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Heel compact, prima beeldkwaliteit

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony DSC-RX100M7 zwart

Algemene score

10,0
Heel compact toestel met een prima beeldkwaliteit.
Het aantal instelmogelijkheden is onwaarschijnlijk groot.
Even uitzoeken, maar alles zit vrij logisch in elkaar.

Pluspunten

  • beeldkwaliteit
  • zeer compact

Minpunten

  • geen vingergrip

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

R Jacobs 21-12-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Sony DSC-RX100M7

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony DSC-RX100M7 zwart

Algemene score

9,0
Na een lange tijd gewerkt te hebben met de Nikon P7100 ben ik omdat Nikon niks heeft in dit segment over gegaan naar deze Sony. Nog maar een paar dagen in bezit en over beeld kwaliteit onder de indruk. Waar ik echt bang voor was is ook zo..... het toestel is klein en wil uit je handen vallen. Ik heb dat voor een gedeelte opgelost door een grip te monteren. Maar de Nikon hield beter vast. verder vond ik het niet fijn dat je er geen batterij lader bij krijgt. Je moet het toestel verbinden met een usb draad. Dit gaat via een fragiel klepje aan de zijkant. Ik hoop dat dit heel blijft. Ik ben wel onder de indruk van de beelden en kleuren, erg mooi!!! Gekocht via Kamera express welke niet de goedkoopste was maar service is ook wat waard.

Pluspunten

  • Beeld kwaliteit

Minpunten

  • De grip op het toestel (wil uit je handen vallen)

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Eric 12-12-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Prima camera, maar heel duur voor wat hij biedt

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony DSC-RX100M7 zwart

Algemene score

7,0
Komende van een systeemcamera (Fujifilm XE-2) die ik toch net iets te groot vond om altijd mee te nemen, is de Sony RX-100 een tussenstap tussen die systeemcamera en mijn smartphone. Voordeel is met name het grote zoombereik. Maar het was een verrassing te ontdekken dat met dezelfde beeldhoeken als mijn smartphone-camera (Samsung Note 10) de Sony in het algemeen minder goede foto's maakt dan de smartphone. Alles bij elkaar, een beetje underwhelming. De camera voelt ook helemaal niet als een camera van 1300,- euro. Jammer, maar de pocket-cameraklasse wordt tegenwoordig vaak afgetroefd door smartphones die een stuk minder kosten dan deze camera.

Pluspunten

  • Heel compact
  • Fijne viewer
  • Geweldige autofocus

Minpunten

  • Duur voor wat je krijgt
  • Bouwkwaliteit valt tegen
  • Matige software, ingewikkelde menu's

Review criteria:

Voldoende
Goed
Voldoende
Voldoende
Voldoende

Reageer

SAL12 12-12-2019
  • Product gekocht

Knap staaltje techniek in een compact jasje!

Geschreven voor: Sony DSC-RX100M7 zwart

Algemene score

8,0
De SonyRX100VII is lekker compact en past gemakkelijk in je zak. Het instellen gaat gemakkelijk en de knoppen en het menu voelen redelijk intuïtief, zeker als je al wat camera ervaring hebt. De eerste foto’s bij normaal licht zijn meteen prima. Het scherpstellen gaat bizar snel en de gezichtsherkenning werkt uitstekend. Bij situaties met weinig licht is het soms wat meer zoeken. Het kantelbare touchscreen maakt het fotograferen vanuit een ander perspectief makkelijk, een leuke plus. Het enorme zoombereik geeft veel vrijheid en is in principe prima, al verlang ik persoonlijk soms net iets meer (ik ben een spiegelreflex met meerdere lenzen gewend). De videokwaliteit is daarnaast verrassend goed, tijdens bijv. het lopen houdt je een stabiel beeld. Ook hier is het kantelbare touchscreen weer super handig. Het uploaden van zowel foto’s als video’s naar bijv. je telefoon gaat razendsnel en is een grote plus. Al met al een knap staaltje techniek in een compact jasje, maar gezien de prijs wel alleen voor mensen die een uitgebreide compactcamera verlangen voor zowel goede foto’s als video’s.

Pluspunten

  • Autofocus
  • Uitgebreide mogelijkheden
  • Kantelbaar touchscreen
  • Goede foto en videokwaliteit

Minpunten

  • Accuduur

Reageer

skipper79 09-12-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Kleine krachtpatser

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony DSC-RX100M7 zwart

Algemene score

9,0
Ik heb de Sony RX100M7 een aantal weken in bezit. Wat me als eerste is opgevallen is het gebruiksgemak en het grote zoombereik van 24-200mm.
En qua formaat en gewicht ook een ideale camera om makkelijk mee te nemen.

Na wat meer 'studie' blijkt dat het echt een avanceert stukje techniek is. Er zitten veel mogelijkheden op. Ik heb ze lang niet allemaal kunnen uitproberen. Wat opvalt aan dit compacte formaat is dat deze veel handmatig instellen kent, zoals aanpassing diafragma, sluitertijd en ISO-waarden. De resolutie van zoomlens is mooi hoog, en dat met een zoomlens van 200mm!

Wat verder opvalt is de snelle scherpstelling / autofocus waarmee je snel bewegende object toch scherp kan vastleggen. Automatische gezichtsherkenning werkt ook goed en snel. Waar ik later pas achterkwam is dat het display ook aanraakbediening ondersteunt. Handig voor gerichte focus.
Een minpuntje van deze camera is de accu. Deze heeft een beperkte capaciteit. Maar daardoor is deze camera ook compact gebleven.

Een leuke bijkomstigheid is de snel uitklapbare elektronische zoeker. Bij veel tegenlicht een handige toepassing. Daarnaast kan je ook het display kantelen, handig bij opnames boven je hoofd of van onderaf!
Voor vloggen of filmpjes is de 4K resolutie een leuke extra.
Ik had eerst wat twijfel over de prijs/kwaliteit-verhouding, maar gezien de vele mogelijkheden van deze staaltje techniek, is het dat wel zeker wel waard.

Pluspunten

  • grote zoombereik - 200mm
  • scherpte foto's
  • sneller autofocus
  • compact

Minpunten

  • accuduur
  • prijs

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Herman Lelieveld 24-11-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Scherpe, goed belichte foto's en snelle autofocus.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony DSC-RX100M7 zwart

Algemene score

9,0
De Sony RX100M7 als tweede camera gekocht omdat je niet altijd een grote spiegelreflex camera met lenzen mee wilt nemen. Nog niet alles uitgeprobeerd maar de eerste resultaten zijn erg goed. Prettig is het royale zoombereik. Dat je daarvoor iets aan lichtsterkte inlevert t.o.v. het vorige model is natuurlijk vanzelfsprekend, maar 2.8 is prima. Het toestel voelt ook degelijk aan. Snel geleverd via Kamera Express.

Pluspunten

  • Snelle, accurate autofocus
  • haarscherpe foto's
  • zoombereik

Minpunten

  • er wordt geen externe oplader meegeleverd

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Marc 27-10-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Zeer uitstekende en luxe compactcamera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony DSC-RX100M7 zwart

Algemene score

9,0
Deze camera gekozen vanwege het gebruiksgemak, functionaliteit en het grote zoombereik van 24-200mm. Voor mijn gevoel de ideale camera voor dagtripjes en op reis, hij is relatief licht en makkelijk mee te nemen.
Kwalitatief goede 1 inch lichtsterke lens. Je kunt veel handmatig instellen zoals sluitertijd, diafragma, ISO waarden. Minpuntje is dat deze M7 iets heeft ingeleverd op diafragma (2.8 t.o.v. 1.8 op eerdere versies van de RX100) maar ook wel verklaarbaar door de grotere zoomlens. Ook het ND-filter is komen te vervallen maar je kunt een extern filter bevestigen op de lens.

Verder heeft de camera een zeer snelle autofocus en automatische gezichtsherkenning. De viewfinder is ook erg handig voor als het bijvoorbeeld te licht is om op het lcd-scherm te kijken. Opnemen in 4K is ook een leuke extra. Het heeft een relatief hoge prijs maar gezien de vele opties aan boord is het dat zeker waard.
De accu is op te laden in de camera als deze uitstaat maar ik had graag gezien dat er een externe accu oplader bij had gezeten.

Pluspunten

  • Zeer snelle autofocus
  • Groot zoombereik
  • Scherpe foto's
  • Veel instelmogelijkheden
  • Filmen in 4K mogelijk

Minpunten

  • Prijs
  • Geen ingebouwd ND filter
  • Accu oplader

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Herman 25-08-2019
  • Product gekocht

Nog geen seconde spijt

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony DSC-RX100M7 zwart

Algemene score

9,0
Omdat ik mijn Panasonic FZ150 niet snel meer meenam op reis vanwege grootte op zoek gegaan naar compact alternatief. De Sony RX100 vii had eigenlijk alles wat ik zocht: juiste formaat, razendsnelle AF, 4K video, microfoon ingang, behoorlijk zoombereik, fantastische Burst en slow motion opties.
En ja, de prijs is niet mals....maar deze camera is dat zeker waard.

Via Kamers Express vlot geleverd

Pluspunten

  • Autufocus
  • Eyetracking
  • Zoombereik
  • Haarscherpe plaatjes en video

Minpunten

  • Geen ND filter

Reageer