Informatie over dekbedovertrekken

Met een mooi dekbedovertrek maak je de inrichting van je slaapkamer af en kun je in stijl slapen én wakker worden.

Bekijk alle Dekbedovertekken

Soorten dekbedovertrekken

Er zijn verschillende soorten dekbedovertrekken te verkrijgen op Kieskeurig.nl; of je nu op zoek bent naar een dekbedovertrek van een lekker warm of juist fris materiaal of met een bijzonder dessin of een speciale opdruk. Maar een dekbedovertrek moet natuurlijk niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook een goede aankoop zijn waar je lang plezier van kunt hebben!

Tips

Wij geven je daarom graag advies bij het aanschaffen van een geschikt dekbedovertrek. Zo is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Natuurlijk zijn de kleur en sfeer van het dekbedovertrek van belang. Het is belangrijk dat het dekbedovertrek goed past bij de stijl van je inrichting; of je nu kiest voor modern, landelijk, brocant of romantisch. Verder zijn overtrekken in verschillende materiaalsoorten te verkrijgen. De meeste overtrekken worden gemaakt van katoen, wat een fijn materiaal is om onder te slapen omdat het goed vocht reguleert. Andere materialen zoals satijn of fijn katoen zijn daarentegen minder vochtregulerend maar geven wel een bijzonder glanseffect en een luxe uitstraling.

Afmeting

Sommige dekbedovertrekken hebben bovendien een extra stuk stof aan de achterzijde, waarmee je het overtrek eenvoudig kunt instoppen onder je matras. En niet geheel onbelangrijk: kies voor de juiste maat. Je wil geen koude voeten, let dus goed op de afmeting van het bed en van het dekbedovertrek. Voor een eenpersoons dekbed heb je namelijk al een dekbedovertrek nodig van 140 cm breed.

Beste dekbedovertekken
Populairste dekbedovertekken