Informatie over dartborden

Darten is een populaire sport. Bovendien is het goed voor de oog- handcoördinatie. Het is de bedoeling dat de dartpijl in de roos van het dartbord gegooid wordt. Dartborden zijn er in verschillende uitvoeringen. Zo is er het ‘originele’ standaard dartbord waarbij dartpijlen met een scherpe punt horen. Er zijn ook elektrische dartborden en borden met klittenband verkrijgbaar.

Bekijk alle Dartborden

Elektronisch dartbord

Een elektronisch dartbord is een leuk en veilig alternatief voor een standaard dartbord. De dartpijlen hebben een stompe plastic punt in plaats van een scherpe stalen punt. Wat ook ideaal is, is dat het elektrische dartbord de scores automatisch bijhoudt. De meeste elektronische dartborden hebben verschillende spelvariaties. Bovendien kun je het spelniveau aangeven. Ideaal dus als jongere spelers meedoen.

Dartbord met klittenband

Voor jonge kinderen is een standaard dartbord niet veilig. Je wilt ze natuurlijk niet met de dartpijlen laten spelen met de scherpe punt. Voor de allerkleinsten zijn er speciale dartborden verkrijgbaar. Dit zijn zachte borden met klittenband. In plaats van pijlen kunnen er speciale balletjes met klittenband tegen het bord aan gegooid worden. Op het bord staan scores aangegeven. Degene die zijn balletje in het vakje met de hoogste score gooit, is de winnaar!

Beste dartborden
Populairste dartborden