Informatie over CI modules

Wat door veel mensen als storend wordt ervaren, is een losse digitale decoder bij de tv met als gevolg weer een extra afstandsbediening. De oplossing hiervoor is de ingebouwde digitale decoder in de tv.
Je kan gebruik maken van deze ingebouwde digitale ontvanger met behulp van een CI+ module en een daarbij behorende smartcard van je tv provider.
Hieronder kan je meer lezen en zien hoe dit in zijn werk gaat en wat je hiervoor nodig hebt.

Bekijk alle Ci modules

Werking CI Module

CI Module Elke tv met een ingebouwde digitale decoder beschikt over een CI (Common Interface) sleuf. Dit is een sleuf aan de achter- of zijkant van de tv waar een CI+, ook wel CAM (Conditional Access Module) module genoemd, in geplaatst kan worden.
In deze CI+ module bevindt zich als het ware de sleutel tot de toegang van digitale televisie. Deze CI+ module is nodig omdat (bijna) alle aanbieders van digitale tv hun signaal versleuteld (gecodeerd) aanbieden.
In deze CI+ module dient een smartcard van de aanbieder van digitale televisie geplaatst te worden en dan is de televisie geschikt voor de ontvangst van digitale tv met de ingebouwde decoder.
Deze smartcard kan je verkrijgen via je tv aanbieder maar is in veel gevallen ook in de elektronica winkels te koop.

CI+

Veel tv's beschikken over een CI+-sleuf. Dit is een nieuwe variant van de CI sleuf die zich kenmerkt door een andere (zwaardere) beveiliging. CI+ is ontstaan door de samenwerking van een aantal bedrijven.

Ondersteuning van digitale tv

Een belangrijke voorwaarde voor het gebruik van een CI module is dat de televisie en de aanbieder van digitale televisie dit ondersteunen. Kijk dit eventueel na in de handleiding van je televisie en informeer dit zonodig bij je aanbieder van digitale televisie. Op de website van je tv aanbieder wordt meestal ook wel aangegeven welke tv types ondersteunt worden door de desbetreffende aanbieder.

Soorten CAM modules

Er is helaas niet één CAM module die geschikt is voor alle digitale tv-aanbieders. Elke vorm van digitale tv heeft zijn eigen CAM module.
Je hebt drie soorten digitale tv, een beschrijving hiervan is te vinden in de informatietekst van de tv's.
Ook de diverse kabelaanbieders zoals bijvoorbeeld Ziggo en UPC gebruiken weer verschillende soorten CAM modules. De reden hiervan is dat elke aanbieder zijn signaal anders versleutelt. Je dient dus goed na te gaan of de CAM module die je wilt aanschaffen, geschikt is voor jouw vorm en aanbieder van digitale tv.

Beste ci modules
Populairste ci modules