Informatie over cafetières

Met een cafetière krijgt koffie zetten een hele andere dimensie. Heet water en gemalen koffie zijn de ingrediënten voor een heerlijk koffie die gezet is met een cafetière.

Het lekkerste is het natuurlijk wanneer je vers gemalen koffiebonen gebruikt. Deze handmatige manier van koffiezetten is een soort van ritueel. Een rustpuntje op een drukke dag. Verse koffie in de cafetière doen, warm water opgieten en vervolgens 3 a 4 minuten wachten. Wanneer je de zuiger naar beneden drukt komt de verse koffie door de zeef omhoog en blijft de koffieprut op de bodem achter. Vervolgens de koffie uitschenken en je kunt genieten van een heerlijke zelfgemaakte koffie.

Het voordeel van een cafetière is dat je de smaak volledig zelf in de hand hebt. Je kunt variëren met de soort koffiebonen, grofheid van de maling, watertemperatuur en trektijd. Op deze manier kun je naar hartenlust experimenteren om zo tot jouw eigen ultieme smaak te komen.

Bekijk alle Cafetières

Beste