Informatie over beweginssensors

Veel mensen hebben een buitenlamp die op een bewegingssensor werkt. Een bewegingssensor signaleert bewegingen en geeft hier een reactie op. Een bewegingssensor bij een buitenlamp laat de lamp automatisch branden zodra er iemand het erf op komt. Als eigenaar van het huis sta je op deze manier niet in het donker bij de voordeur je sleutel te zoeken.

Bekijk alle Bewegingssensors

Bewegingssensoren als alarmsysteem

Bewegingssensoren kunnen ook worden gebruikt als beveiliging van je woning. Een sensor hoeft niet alleen op een lamp aangesloten te worden, maar kan ook worden geinstalleerd op een alarmsysteem. Vaak wordt een felle lamp gecombineerd met een hard geluid (sirene). Komt er iemand ongewenst je erf op wordt deze door de sensor gesignaleerd. Op dat moment gaat het licht branden en gaat het alarm af.

Bezuinigen met bewegingssensoren

Iedereen heeft lampen in huis. Hoeveel mensen laten hun lampen wel niet onnodig branden? Als je beneden bent is het niet nodig om boven je lichten te laten branden. De meeste mensen hebben het niet eens in de gaten hoe vaak ze een lamp onnodig laten branden. Hierdoor krijg je een hogere energierekening. Een bewegingssensor kan worden gebruikt om te voorkomen dat lampen onnodig lang blijven branden. Als je een sensor plaatst in de ruimtes waar je het meest komt (zoals de badkamer, slaapkamer etc.), gaan de lampen branden op het moment dat je er bent. Ga je vervolgens ergens anders heen merkt de sensor dit op en gaan de lichten weer uit. Zo weet je altijd dat je lampen uit zijn als je niet in die kamer aanwezig bent.

Beste bewegingssensors
Populairste bewegingssensors