Informatie over batterijladers

Met een batterijlader kun je keer op keer dezelfde batterijen blijven gebruiken. Dit moeten dan wel oplaadbare batterijen zijn. Lees hier meer over de typen oplaadbare batterijen, batterijladers en de mogelijkheden.

Bekijk alle Batterijladers

Veiligheid

De batterijlader is alleen geschikt voor oplaadbare batterijen. Als eenmalige batterijen in de lader worden gedaan, dan kunnen ze lekken of ontploffen. Daarbij kunnen chemische stoffen vrijkomen.

NiMH

Vrijwel alle oplaadbare (losse) batterijen zijn Nikkel-metaalhydride batterijen (NiMH). Zijn voorganger, de Nikkel-cadmium (NiCd), wordt inmiddels vrijwel niet meer verkocht. Let er wel op dat de batterijlader overeenkomt met het type dat je wilt laden.

Mogelijkheden

De batterijlader kan verschillende mogelijkheden hebben, zoals een timer. Deze stopt automatisch met de batterij laden na vier uur. Zo bespaar je stroom. Daarnaast hebben de meeste laders een indicatielampje dat aangeeft wanneer de batterij volledig is opgeladen. De meeste laders beschikken over meerdere plekken, zodat je meer batterijen tegelijk kunt opladen.

Typesautolader

zonne-energie

De batterijlader is verkrijgbaar in verschillende types.

  • Netstroom
    De lader op netstroom is er in twee varianten. Met snoer en zonder snoer. De laatste plaats je gelijk op de wandcontactdoos.
  • Autolader
    De batterijlader voor in de auto. Deze sluit je aan op de sigarettenaansteker (12 volt).
  • Zonne-energie
    De lader op zonne-energie is de meest milieubewuste oplossing. Hiermee kan je een apparaat indirect voeden met zonne-energie.

Beste batterijladers
Populairste batterijladers